RockStation

Nem csak szalámi van Szegeden... : Boddah - EP (2014)

2014. március 09. - KoaX

Boddah.jpgNem értem az országunkat. Nincs semmi baj azzal, hogy a régi jól bejáratott nevek még mindig ott vannak a színen, és még mindig aktívak. Azzal már viszont sokkal nagyobb bajom van, hogy van csomó tehetséges banda, akikre a jó nép még csak egy röpke szempillantást sem vet. Emberek tele vagyunk jobbnál-jobb stoner-sludge-doom-metal zenekarokkal. Tök mindegy, hogy Budapest vagy vidék, minden város ontja magából a sikerre éhes zenészeket. Látogassunk most el kicsit Szegedre. Van ám itt is minden, nem csak paprika, és szalámi. Itt is vannak zenekarok, akik csak arra várnak, hogy Te is meghallgasd őket, felfigyelj rájuk. Adjunk is nekik egy esélyt! Itt a Boddah!

Tovább

Iron Maiden: Hasonló program, változatlan színpadkép

i001.jpg

Szép lassan teltházasra hízik az Iron Maiden június 3-ai budapesti koncertje. A Maiden England turné keretében Budapestre érkező banda dobosa Nicko McBrain a minap egy floridai rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy bár 2014-et írunk nagy változásokra a programban senki ne számítson. A turnét két éve kezdték és nyilván pár nótát kicserélnek majd a programban, de igazából nagy változások nem lesznek, a műsor gerince ugyanaz marad. Azt a dobos nem tudta megmondani, hogy esetleg mi változik, hiszen majd csak májusban jönnek össze próbálni. (Fotó: Réti Zsolt)

1 karú dobosból "3 karút" csinál a Georgia Tech Center műkarja

robo am 2.jpg

Dr. Gil Weinberg, a Georgia Tech Center for Music Technology (GTCMT) fejlesztője és professzora, aki nemzetközi hírnevet szerzett már magának robotizált zenészeivel, barátját, Jason Barnest látta el az egyszerre 2 verőt működtetni képes kar prototípusával. Jason jobb karját nem sokkal a könyöke alatt kellett amputálni 2 éve - viszont most, hogy - ahogy ők fogalmaznak: "lényegében kiborg" lett belőle - olyanokat is képes leütni, amiket más, kétkarú dobos nem: a karon az első verőmotor automatikusan üt az izmok küldte elektromos jelzések alapján, míg a második azokhoz illeszkedve, "saját indíttatásból" improvizál...

Tovább

TOP10 idén 30 éves rock/metal album

TOP10_30EV_1.jpg

Itt már könnyebben válogattunk, mint a múlt héten, hiszen az idén 30 éves lemezek esetében már a bőrünkön is éreztük a jóságot. Ezen albumok esetében már konkrét emlékeink vannak, ronggyá hallgatott "lengyelpiaci" kazetták képében. Izgalmas időszak ez a kemény zene történetében, hiszen ez időben kezdenek kialakulni új stílusok (thrash, black) és kezd egyre szerteágazóbbá válni a metalzene. Nézzük hát, hogy a los angeles-i csonka olimpia évében milyen rock és metal albumok jelentek meg, amelyek aztán bőven kiállták az idő próbáját. Hajtás után a lista, lehetőség pedig a Tiétek, ha kihagytunk volna valamit.

Tovább

Ha idén lesz Tool album, lemegyünk hídba

Tool-Band-Picture.jpg

Ha valakik, akkor mi aztán bőven foglalkoztunk az utóbbi hónapokban azzal, hogy most akkor lesz-e idén új Tool album vagy nem lesz. Nos, most állítólag új fejlemény van az ügyben, mégpedig az, hogy állítólag Adam Jones gitáros azt nyilatkozta a jelenleg is zajló USA turné második, portlandi állomása előtt egy VIP Meet & Greet eseményen, hogy az album teljesen kész van. Nos, a hírtől mi is, mert egyrészt nagyon várjuk az új albumot másrészt pedig az utolsó infónk eddig az volt, hogy pár ötlet már született ehhez az új albumhoz. Megint csak állítólag a lemez még az idén meg is jelenik.

Tovább

Hat év után ismét az A38 Hajó fedélzetén a Converge!

Converge1.jpg

Ha van olyan zenekar, ami már-már küldetéstudatként tud egy letűnt kor utolsó szószólója lenni, miközben fiatalok ezreit ihleti meg, és mutat nekik irányt a határfeszegetésben, az biztosan a Converge. A kilencvenes évek agresszív metalos hardcore-ját a lehető legsajátosabb formában továbbgondoló, és mindig megújító zenekar már megannyiszor bizonyíthatott Budapest klubjaiban, hat év után azonban ismét az A38 Hajó fedélzetére tér vissza Jacob Bannon zenekara augusztus 10-én, ráadásul ezúttal a svéd Martyrdöd és a norvég Okkultokrati is velük tart majd. További információk ITT.


Gilby Clarke a Guns 'N Roses egykori gitárosa a Tiszavirág Fesztiválon!

Gilby 2007.jpg

Elfogadta a szervezők felkérését Gilby Clarke amerikai gitáros-zeneszerző, a legendás Guns N’ Roses egykori ritmusgitárosa. A Los Angeles-i zenei élet jelenleg is aktív alakja június 20-án játszik a szolnoki fesztiválon. Az idén 52 éves sármos gitáros-zeneszerzőt a legtöbben a Guns beugró gitárosaként ismerhetik, ami nem véletlen, hiszen Gilby a csapat ikonikus figurájának, Izzy Stradlinnek a távozása után került be az akkor csúcson lévő Guns N’ Roses-ba 1991-ben. Gilby legkedvesebb emléke a csapatban eltöltött négy évről – finom iróniával – az, hogy a GNR-ről mintázott flippergép „Gilby üzemmódban” is játszható. A Guns N’ Roses 2012-es Rock N Roll Hall Of Fame beiktatásán ugyan fellépett a csapattal, de ő maga nem került be a Hírességek Csarnokába.

Tovább

Újra kiadják a Black Sabbath 70-es évekbeli albumait

Black-Sabbath-Rhino.jpg

A Black Sabbath neve manapság erősebben cseng, mint bármikor az elmúlt években. Valószínűleg ezt a Rhino Entertainment is megérezte, mert most egy box setben újra kiadják a csapat összes 70-es években készített albumát CD-n, melyek közül majd mind a metal történelem része. A box setben tehát a következő korongok lesznek: Black Sabbath (1970), Paranoid (1970), Master of Reality (1971), Vol. 4 (1972), Sabbath Bloody Sabbath (1973), Sabotage (1975), Technical Ecstasy (1976) és Never Say Die! (1978). 

Százezreket dobtak össze a Subscribe rajongói

subscribe_2014_foto_wlcsek_andras.jpg

Már az előrendelési időszakban óriási érdeklődés kísérte a Subscribe új nagylemeze, a This Moment Will Soon Be Gone megjelenését. A rajongók nemcsak cd-t és pólókat vásároltak, de egy különleges akcióban több százezer forinttal is támogatták a zenekart. A különböző stíluselemeket mesterien ötvöző Subscribe március 7-én indul országos lemezbemutató turnéra, amelynek első két állomása Debrecen és Miskolc. (fotó: Wlcsek András)

Tovább

Elképesztően jól fogy a Trooper sör!

trooperbeerbottles_638.jpg

Kissé kétkedve és persze mosolygással könyveltük el anno, amikor 2013 májusában hallottuk, hogy a legendás brit heavy metal alakulat, az Iron Maiden piacra dobja saját márkás sörét, a Troopert. Most viszont a habzó itallal kapcsolatban azt a megdöbbentő hírt olvastuk, hogy bevezetése óta 3,5 millió pint (kb. egy korsó) fogyott belőle. A forgalmazó cég szerint a brit sörpiac eléggé homogén. A Troopernek egyedi ízével és a teljes egészében a közösségi médiára pozicionált reklámkampányával sikerült a rajongókat elérni, ezért tudtak ilyen sikereket elkönyvelni.

Na, ki fog vendégszerepelni a Mastodon új lemezén?

Mastodon-in-the-studio.jpg

Már korábban hírt adtunk arról, hogy a Mastodon új lemezen dolgozik és talán azt is említettük már, hogy mi ezt mennyire várjuk. Nos, ma egy újabb információmorzsa érkezett, amiért még jobban meg vagyunk feszülve. Méghozzá az, hogy a banda bejelentette, hogy vendég énekesként nem más fog szerepelni az új albumon, mint Scott Kelly a Neurosisból! Fuckyeah!

Itt az első új Linkin Park-dal

Linkin-Park.jpg

Guilty All The Same címmel közzétette a Linkin Park az első új dalt (a hangzásból ítélve demóról van szó) a csapat nyáron megjelenő új lemezéről. A dalban MC Rakim is vendégszerepel. Mike Shinoda azt ígérte, hogy meg fogunk lepődni a hangzáson. Innen üzenjük Mike-nak, hogy meglepődtünk. Azt mondjuk még nem tudjuk, hogy milyen értelemben.

Tovább

Így nyomta Randy Blythe a Suicide Silence emlékbuliján

Suicide-Silence-Ending-is-the-Beginning-Trailer.jpg

A 2012-es év egyik legmeghatóbb koncertje volt talán az, amit Mitch Lucker tragikus halála alkalmából rendezett zenekara, a Suicide Silence. A koncerten a zenekar dalait vendég zenészek segítségével adták elő. Elég szép kis társaság alakult ki és a koncertet most kiadják Ending Is the Beginning címen DVD-n is. Erről a kiadványról van most egy videónk a You Only Live Once, a Lamb Of God énekes, Randy Blythe közreműködésével.

Tovább

Limp Bizkit és Powerman 5000 az Aerodrome Fesztiválon

l14.jpg

Június 16-án a Budapest park ad otthont az itthon első ízben megrendezendő Aerodrome Fesztiválnak. Azt ugye már korábban tudtuk, hogy Rob Zombie és Megadeth koncertek lesznek. Ma a szervezők az eddig titokban tartott két nevet is bejelentették. Ezek szerint a Fesztiválon fellép a Limp Bizkit, az eseményt pedig pedig Rob Zombie testvérének zenekara, a Powerman 5000 nyitja   További információk ITT. (Fotó: Réti Zsolt)

Seven Years Alone - Itt az első Devil You Know-dal

Devil-You-Know-20142.jpg

Az ex-Killswitch Engage énekes Howard Jones új bandájáról elég sokat írtunk mostanában. A Devil You Know névre keresztelt csapat debütalbuma The Beauty Of Destruction címmel érkezik április 25-én a Nuclear Blast gondozásában. Demót már mutattunk korábban, most hajtás után itt az első vadonatúj dal, a Seven Years Alone.

Tovább

Ismét Budapesten koncertezik Jeff Scott Soto

JSS.jpg

2013-as budapest fellépése után ismét hazánkba látogat Jeff Scott Soto, aki most ráadásul egész pályafutását felölelő programmal érkezik Budapestre május 7-én. A Club 202-ben tartandó koncerten az énekes 30 éves pályafutásának legjobb dalai hangzanak majd el, tehát Malmsteen, Talisman, Axel Rudi Pell, Journey, W.E.T., Rock Star filmes nóták is szerepelnek majd a szólódalok mellett. (Fotó: Réti Zsolt)

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum