RockStation

TOP 10 magyar rock és metal videó 2014-ből

2015. január 03. - sebiszabi

top10magyarvideo2014.jpg

2014 örvendetes volt abból a szempontból is, hogy egyre több rockzenekar gondolja úgy, hogy klipet készíteni márpedig hasznos dolog. Ráadásul itthon a zenei videók műfaj készítésének műfajához igencsak sok szakember ért, nagyon is jól. Így aztán még válogatni is volt miből. Alább tehát a múlt év legjobb hazai rock/metal videói.

10. Apey & The Pea - Abraham

 

Nem egy klasszikus videó az Apey And The Pea Abraham című dalára készült rövid film, hanem egy régi horrorfilm, a Black Sunday részleteit tartalmazza némi szöveg kíséretében, de annyira passzol a dalhoz, hogy itt a helye.

9. Téveszme - Rejtett alkönyvtár

 

A Téveszme hazai pályán forgatott videót, ha mondhatjuk így, hiszen az együttes énekese Nagy Viktor tevékeny részese a Mihaszna Film csapatának is, akik többek között a Darkest Hournak is készítettek videót korábban.

8. Junkies - Hazudni muszáj

 

Ha létezik egyszerű, de hatásos imidzs videó, akkor a Junkies megcsinálta azt.

7. TANKCSAPDA - Köpök rátok

 

A Tankcsapda is imidzs videót forgatott a Köpök Rátok című dalukra, igaz ez a százhalombattai olajfinomító területén, légi-felvételekkel megspékelve kicsit nagyobbat üt.

6. Middlemist Red - Multicoloured Drive

 

A Middlemist Red kétségtelenül az utóbbi évek egyik legnagyobb felbukkanása a hazai zenei színtéren. És bár nem ennek a videónak köszönhetik a sikert, azért ez is legalább olyan jó lett, mint amilyen a zene.

5. Cadaveres - The Quest

 

A Cadaveres a világ pusztulását ábrázoló videója az egyik leglátványosabb videó volt tavaly. Ráadásul a legdallamosabb dalukra készült.

4. Grand Mexican Warlock - Birds In Cage

 

Őrült tudósok. Őrült tudósok mindenütt. Meg repülő ház a Grand Mexican Warlock videójában.

3. Blind Myself - Mindenkit un valaki

 

A Blind Myself évek óta visszatérő vendég a videós-listáinkon. Most kevésbé humoros oldalukat mutatják meg az urak. Mészáros Dóráért innen is pacsi.

2. Subscribe - The Trice

 

A Subscribe videóját ugyanaz a stáb készítette, mint a Blind Myself-ét, így aztán a végeredmény nem is igazán lehetett kérdéses. 

1. FISH! - KONZERVZENE

 

Mi szeretjük a vicces videókat. Márpedig tavaly a legviccesebbet a Fish! követte el. Innen is gratulálunk az ötletgazdának.

+1. GHOSTCHANT - Shards

 

És igen! Itt is van +1. Mostanában több helyen látunk első osztályú rajongói videókat, amik több esetben simán elmennének hivatalos videónak is. A múlt év egyik kellemes meglepetése volt a pop crust supergrupp Ghostchant felbukkanása. Nos, az egykori Stiff Bastard frontember, a jelenleg Kanadában élő Lukács Richárd ilyet készített nekik.    

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr167035367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum