RockStation

Ezek az év leginkább várt rock/metal albumai

2015. január 11. - sunthatneversets

2015leginkabb_vart_lemezei_01.jpg

A 2014-es év rockzenei szempontból nem sikerült túl erősre. Na, de majd 2015! Ehhez persze két dolog mindenképpen kell: 1. Igazi kultzenekarok jelentkezzenek albummal, 2. A nagyágyúk ne csak ígérgessenek, hanem végre valamit tegyenek is le az asztalra. Márpedig manapság, amikor jól tudjuk, hogy a koncertezésben van a pénz, nem pedig a lemezkészítésben mindkét elvárás eléggé magas. Viszont jópár zenekar van, akik valamelyik feltételnek meg fognak felelni idén. Nézzük is kik ők!

 20. BLACK SABBATH

Black-Sabbath-1.jpg
Előre is elnézést az öregektől, hogy a 20. helyen, de Ozzy tavaly csak annyit kottyintott el, hogy mielőtt még végleg leteszik a lantot egy lemez jó lenne, ha beleférne. A kiadó  támogatja a lemezt, már, hogy ne támogatná. Reméljük, hogy ez idén lesz, de ha százalékban kellene kifejezni ennek valószínűségét, akkor  egy számjegyűt adnánk rá. 

19. PERIPHERY

peripheryband2014_638.jpg
A hónap végén érkezik a progresszív zenei színtér egyik legnagyobb nevének számító Periphery új album, ami ráadásul mindjárt dupla lemez lesz. A Juggernaut: Alpha és Juggernaut: Omega címet kapott lemezektől mi nagyon sokat várunk főleg az eddigi előzetesek alapján.

18. TESTAMENT

testament_2014.jpg
A Testament ugyan basszusgitáros váltáson esett át, azonban ez nem zavarja a Bay Area thrashereket abban, hogy idén kijöjjön a Dark Roots of Earth folytatása. ha ilyen lesz semmi gond.

17. PARADISE LOST

Paradise Lost 2014.jpg
The Plague Within címmel valamikor áprilisban érkezik a gót metal alapvetés Paradise Lost új albuma, amely ha nem is visszakanyarodás lesz a zenekar death metal gyökereihez, de mindenképpen abból a hangzásvilágból is merít. Márpedig ott ilyen gyöngyszemek születtek. 

16. VOLBEAT

volbeat_2014.jpg

Kedvenc dán elvis-metálosaink az elmúlt években szénné turnézták magukat a világban oda meg vissza, így aztán egy új lemez mindenképpen elkelne idén. Mi mondjuk jobban bírtuk a korai lemezekben rejlő súlyt, de igazából mindegyik albumot bírjuk.

15. GHOST

Ghost-bc-2014.jpg

Tudjuk-tudjuk, itt a legtúlértékeltebb zenekar a világon: mégis sokan várják az új lemezüket, amely idén minden bizonnyal ismét meghozza a sátán eljövetelét. Hogy Papa Emeritus II lecserélésre kerül az szinte 100 %, most már csak egy hazai koncert kellene.

 14. DREAM THEATER

DReam Theater 2013.jpg
Talán a Dream Theater idei lemezének híre a legfrissebb, hiszen a héten jelentették be, hogy februártól stúdióznak. Mivel minden progresszívabb zenei irányzatban hivatkozási alapnak számítanak kíváncsian várjuk mivel rukkolnak elő idén.

13. FEAR FACTORY

Fear Factory 2013.jpg

Nemrég bejelentett budapesti koncertjüket, sőt az egész turnét lemondták, mert új lemezt készítenek a régi cimborával Rhys Fulberrel. Álmaink az utóbbi albumok fényében nincsenek, bár a legutolsó album azért jól sikerült. Ezt a dalt nem az utolsó albumra írták .. 

12. MEGADETH

Megadeth 2013.jpg

Mondhatnánk viccesen Dave Mustaine zenekaráról, hogy aktuális banda fotót nem találtunk, azután, hogy Shane Drover dobos és Chris Broderick gitáros lelécelt. A jelenleg kéttagú banda gőzerővel keresi (vagy már meg is találta) az utódokat, de a klasszikus albumok felállásáról készült képet mégsem tehettük ide, pedig lehet az lesz az aktuális. Mindenesetre lesz idén új album, dolgoznak is vele, reméljük az utóbbi hetek történései nem hagynak nyomot rajta. 

11. MESHUGGAH

Meshuggah band1.jpg

Ha már a kiadónál szeplő másik csapat a Carcass is tudja milyen lemezek jönnek ki 2015-en a Nuclear Blast-nál miért ne mondjuk el mi is. Ezek szerint 2012 után új Meshuggah album várható idén, melynek mi a seggünket földhöz verve örülnénk.

10. MARILYN MANSON

marilyn-manson-marilyn-manson.jpg

Talán sokan meghökkennek, hogy az év legjobban várt albumai között helyet szorítottunk az Antikrisztus visszatérésének, de az eddigi előzetesek alapján igencsak jónak ígérkezik a január 20-án megjelenő The Pale Emperor. Például ezért. 

9. ROB ZOMBIE

Rob Zombie1.jpg
Rob Zombie előbb kidob egy koncertlemezt, de már javában dolgozik, ha éppen nincs már kész legújabb albuma, amely a 2013-as igencsak jól sikerült Venomous Rat Regeneration Vendor-t követheti. Reméljük ilyen dalokkal lesz tele.

 8. DEFTONES

Deftonesband2012_2.jpeg
2012. egyik legjobb albumát a Deftones készítette el. Már tavaly is dolgoztak a folytatáson, ami idén szinte biztosan meg is jelenik. Mivel eddig képtelenek voltak hibázni, igencsak bizakodóak vagyunk.

 7. ANTHRAX

anthrax_2014.jpg
Előbb a Game Of Thrones-hoz írtak zenét, majd az utóbbi napokban a stúdióból posztoltak több fotót. Ismét Jay Rustonnal dolgoznak és ha csak fele olyan jó lesz a lemez, mint a 2011-es Worship Music, akkor mi már elégedettek leszünk.
 

6. GOJIRA

Gojira20121.jpg
A Gojira is majd beledöglött a turnézásba az elmúlt két és fél évben. Tavaly is mókoltak valamicskét a készülő lemezen, de az év eleje náluk is az új album készítéséről szól majd. Ha jól sikerül, egyértelműen az elitbe katapultálja őket.

 5. IRON MAIDEN

iron-maiden_2014.jpg
Az Iron Maiden a fan club tagjainak küldött karácsonyi üdvözlőkártyán tudatta a rajongókkal, hogy idén bizony új lemez lesz. Rá is férne a rajongókra, hiszen ez eddigi utolsó Maiden-album 2010-ben jelent meg The Final Frontier címmel. Hosszú daloktól mentes, kevésbé epikus albumot kérünk, ha lehet, de igazából mindegy milyen, örülni fogunk. 

4. SLAYER

Slayer 2013.jpg
Bár hivatalosan megerősítve nincs, szinte biztosak vagyunk benne, hogy kész a Slayer új albuma. Jeff Hanneman halála után nagy kérdés mire mennek, de mi igazából nem féltjük őket, hiszen a Slayer az mindig Slayer. Hogy ez a dal rajta lesz-e az új lemezen még nem tudjuk.

 3. METALLICA

matallica-last-photos-from-2014.jpeg
A Metallica tipikusan az a zenekar, akik megtehetik, hogy évekig semmit nem csinálnak, már ami a lemezkészítést illeti. Ezidáig utolsó stúdiólemezük 2008-ban jött ki, úgyhogy idén valaminek történnie kell. Egy új dalt sikerült tavaly összehozni a tonnányi dalötletből, bár abban biztosak vagyunk, hogy a Lords Of Summer nem lesz rajta az új Metallica lemezen.

 2. FAITH NO MORE

Faith No More 20143.jpeg
18 év után áprilisban érkezik a Faith No More új lemeze. Évekig azt mondták soha többet nem zenélnek együtt, aztán amikor mégis koncertekre adták a fejüket, azt mondták biztos, hogy új lemez soha nem lesz. Soha ne mond, hogy soha!
 

1. TOOL

Tool-Band-Picture.jpg
És igen, a Tool is stúdiózik, vagy valami olyasmit csinál, bár amit tavaly összeszerencsétlenkedtek az már inkább volt szánalmas, mint vicces. Mégis az év leginkább várt lemeze az övék, hiszen 2006-ban adtak ki utoljára albumot, bár az utóbbi pár évben egy-két koncertet azért adtak. Mindegy is, ez az év nem múlhat el új Tool lemez nélkül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr377059941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nnnnnnnn 2015.01.12. 12:28:01

na, slayerre kivi leszek mit alkotnak han solo nélkül

Asidotus 2015.01.12. 17:29:35

Ma már sajnos/nem sajnos az igazán jó lemezeket nem a régi nagy öregek szállítják, hanem a másod v. harmadvonalban tevékenykedő kisebb csapatok.

dadddd 2015.01.12. 23:18:09

Örülök, hogy Dream Theater is befért. Ma már csak fikázni divat őket az ilyen blogokon.

Metallica? Egy kicsit kételkedem.

devilstrueface 2015.01.13. 09:14:04

A DT nem tudom miért számít nagyon várósnak. Futószalagon nyomatják az albumokat, most megmondom, hogy 2017 nyár vége, ősz körül jön majd az újabb. Ettől függetlenül minőséget csinálnak szóval engem annyira nem zavar, de mivel pontosan tudható milyen rövid időintervallum telik el két albumuk közt így nem a várva várt kategória. A Dope, na viszont igen!

Amúgy a 2014-es évet az Unearth megmentette, és szerintem a Raunchy is hozzájárult, Throwdown is elég húzósat hozott össze.

Void Bunkoid 2015.01.13. 10:00:53

Köcsög kritika következik pár túlértékelt zenekarról:

1. Tool - már sajnos nagyon régóta rommá hájpolt zenekar, akik már MESSZE nem játszanak jó zenét - az Aenima volt az utolsó jó megmozdulásuk, azóta szegények (meg a közönségük is) teljesen rácsavarodtak arra, hogy az a progresszív meg pszichenedlikus, ha egy 8 ütemből álló riffet 16 percen keresztül ismételgetünk egy koncerten

2. Meshuggah - hasonló, csak a Chaosphereval bezárólag, azóta lassú, unalmas egy riff 24-fle módon változtatgatott ismétléséből élnek (de ugyanabból a négy hangból rakják össze a riffet mindig), ráadásul egy műfaj is kinőtt belőlük, akik megezerszerezték az ilyen zenék mennyiségét, de a minőségét nem. Máig sokkal izgalmasabbak a DEI/Chosphere, sőt még korábbi dolgaik.

3. Metallica - ők is leszokhatnának a nyolcperces számok írásáról, unalmas :)

4. És a Dream Theater is.

Alapvetően minden alaphangszerelésű metálzenekar leállhatna a bazihosszú epikus cuccok írásával, mert olyan, mintha Feszty Árpád csakis marha nagy diorámákat festett volna. Elég belőle egy-kettő, ami tényleg monumentális, meg kurvajó - pl az A Change of Seasons egy tökéletes példa erre, de több nem kell belőle :)

A FNM-nak viszont baromira örülök, ők mindig változatos és piszokjó zenét toltak.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum