RockStation

Zabolázatlan észt elefántok a Kuplung színpadán

2015. január 21. - rockstation

elephants_from_neptune.jpg

Az észt Elephants From Neptune tagjai akár Dave Grohl eltitkolt zabigyerekei is lehetnének: őszinte és karcos rock zene, zúzós gitár riffek és mindent legyűrő energiák jellemzik a koncertjeiket. Most pénteken pedig, a Kuplungban mi is megtapasztalhatjuk az észt elefántok dübörgő zenéjének erejét első magyarországi koncertjükön!

Az Elephants From Neptune 2012-ben jelentette meg első nagylemezét, még szerzői kiadásban, egy évvel később pedig már Finnország egyik legrangosabb kiadójával szerződtek le, a Fullsteammel. Még szinte meg sem száradt a szerződésen a tinta, mikor 2013-ban a Baltikum legnagyobb showcase fesztiválja, a Tallinn Music Week fődíját, a Skype „Go Change The World” díját vihették haza, melyet minden évben a világ összes tájáról odasereglő fesztiválszervezők, menedzserek, újságírók szavazatai alapján ítélnek oda a legjobb koncertet adó zenekarnak. A rangos elismerés korábban olyan előadók karrierjét indította el, mint a világot azóta végig turnézó Ewert and The Two Dragonsét – akik két éve Magyarországon is koncerteztek – vagy az egyenesen Björk utódjának kikiáltott Iirisét.

A díjnak köszönhetően végigturnézták Finnországot és a Baltikumot, játszottak Londonban, ők melegítették be a harminc ezres közönséget a Red Hot Chilli Peppers tallinni koncertjén, tavaly pedig az Eurosonicon is odatettek zabolázatlan koncertjükkel. A koncert szezon után a zenekar októberben jelentette meg Pressure & Pleasure című második lemezüket, melyet múlt héten az észt zenei díjátadón az év legjobb rock lemezének választottak.

Előttük 20:30-tól a Voodoo Papa Duo és a Soulbreakers zenekar koncertje lesz. A Voodoo Papa Duo kettőse szájharmonikával, lábdobbal, csörgővel, akusztikus gitárral és énekkel tulajdonképpen egy egész nagy zenekar „munkáját” végzik el, szív és lélek rythym&blues dalaik előadásakor. A Soulbreakers triója soul, funk és blues dalokat játszik, Pleszkán Éva különleges orgánumának és a zenészek hangszeres virtuozitásának köszönhetően pedig hangzásuk a blues hőskorát idézi meg utánozhatatlan módon a jelen színpadára. További infók ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr657092729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum