RockStation

Az A38 Hajóra tér vissza a Sick Of It All

2015. január 26. - rockstation

Sick Of It All.jpg

A közel harmincéves NYHC-brigád, a Sick Of It All legutóbb tavaly tartott egy súlyosan eső áztatta bulit Budapesten. A súlyos HC-punk együttes ezúttal az A38 Hajóra tér vissza (ahol már fellépett tíz évvel ezelőtt), hogy kőkemény klubkoncerten mutassa be legfrissebb lemezét. Előzenekarként pedig a Trapped Under Ice frontemberének vadiúj együttese, az elsőlemezes Angel Du$t izzítja a hangulatot.

A Sick Of It All aránylag gyakran koncertezik Magyarországon és a környéken, de minden bulija súlyos atomcsapás. A jövőre harmincéves (!) együttes a New York-i hardcore egyik legkomolyabb reprezentánsa, a műfaj összes alapvető jegyével. Légkalapácsszerű megszólalás, észtvesztően gyors számok, Lou Koller jellegzetes, védjegyszerű éneklése-szövegelése, punk és metál kavarog a Sick Of It All zseniálisan energikus zenéjében.

Szinte semmi nem látszik a három évtizede lényegében változatlan felállásban dübörgő négyes korából - éppoly dühös, agresszív és természetes, mint valaha. Ezt bizonyítja legfrissebb nagylemeze is, a tavaly ősszel megjelent The Last Act of Defiance is, aminek európai bemutató turnéján garantáltan megbillegteti a hajót, ahogy tette azt tíz évvel ezelőtti legendás klubbuliján.

Az előzenekar a baltimore-i Angel Du$t, egy, a klasszikus punk-HC megszólalást felidéző öttagú együttes. Bár a zenekar egyelőre nem túlságosan ismert, elég valószínű, hogy ez nem marad így sokáig. A frontember ugyanis nem más, mint a Trapped Under Ice énekese, Justice Tripp, aki kihasználva anyazenekara átmeneti leállását, gyorsan összehozta az Angel Du$tot. Tripp több interjújában is elmondja, mennyire tiszteli a Ramonest meg a Cro-Magst, innentől elég pontosan elképzelhetjük, milyen is az Angel Du$t zenéje. Korai HC, sok punk, kevés kompromisszum - soha jobb előzenekart!

TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr747109403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum