RockStation

Ez is hardcore, csak kicsit más: újra Ignite koncert volt Magyarországon

2015. február 01. - csigaur

0ignite2015_24.jpg

Soha életemben nem jártam még Fásy mulatóban, de a tegnapi Ignite koncert után, van egyfajta elképzelésem, hogy milyen is lehet az egész. Habár itt nem a mulatós zene kerül előtérbe, hanem a „hardcore”, de majdnem ugyanaz lehet a hangulata…

Gondolok itt arra, hogy volt olyan arc, aki szotyizott (!!), aminek a héját ízesen maga elé köpdöste, mintha csak egy Fradi-Dózsa meccsen járna, vagy akár a színpad két oldalán felgyülemlett embertömegre (többségük nőnemű), akinek mindegy volt, hogy az aktuális dalnak mi a témája, ugyanúgy ropta az összesre, mintha csak egy Kis Grófo koncerten lett volna. A Magyarország pólós focihuligánon keresztül, a Slipknot pulóveres tarajoson át, a simán csak két dalt ismerek az Ignite-tól arcig elég vegyes volt a közönség felhozatala. Na, de ...

Az Insane olyan hangerővel robbant be a These Are The Ones című dalukkal, hogy még a süketek is újra elkezdtek hallani. Hatalmas lendület volt a zenekarban. Ez az a banda, akik a Hold kivételével már mindenhol játszottak, és ez meg is látszik rajtuk. Elég rutinosak, tudják, hogy kell megmozgatni a közönséget, még ha a tömeg nagyobb százaléka már az Ignite-ot várta, mint a hülyegyerek a zsebpénzét. Utolsó dalként pedig egy feldolgozást is kaptunk, ami a főzenekar egyik száma volt. Amúgy már demóznak a srácok, kíváncsian várom az új anyagot. Jobb bemelegítő banda nem is lehetett volna erre az estére.

0ignite2015_07.jpg

Egy jó fél órás szünet következett, de a közönség már tűkön ülve várta főhőseinket. Akárki lépett a színpadra, már kiabálás és füttykoncert várta. Majd egyszer csak elindult az Argo-ból egy részlet és elhangzott, hogy: "Kezicsókolom Magyarország"!

A Poverty for All/Veteran kettőssel kezdődő koncert elég jó hangulatban indult, mondjuk ez a hangulat megvolt a buli végéig. Itt konkrétan az egész közönségre gondolok, de nekem ez valahogy nem jött át. Sok volt a zavaró tényező…. Egy percig nem hittem azt, hogy egy hardcore koncerten lennék. Inkább valami jól összerakott show műsor volt ez, lángcsóvák és egyéb kellékek nélkül, az viszont profi módon előadva. Volt pálinkaosztás is, az első sorokban lévő rajongóknak, stagediving próbálkozások. A Falu és az A Place Called Home alatt, mindenki büszke magyarként viselkedett, páran még nemzeti színű sáljaikat is meglobogtatták.

0ignite2015_44.jpg

Az Ignite az a zenekar, akik elég sok réteget maguk mellé tudnak állítani, ahogy Téglás Zoli is mondta: „Tegnapelőtt 10.000 embernek játszottam, de leszarom. Ez sokkal jobb.” Itthon ugye nem vonz ezreket a banda (még, de nincs messze ettől), de a közönség annyira sokszínű, ami nekem már-már zavaró. A tegnapi koncert egy jól felépített show műsor volt, avagy mondhatnám úgyis, hogy volt itt minden, mint a búcsúban, azonban ahogy a búcsúból is, innen is jó kedvvel ment mindenki haza.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr807130123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silverfuture (törölt) 2015.02.01. 19:46:50

...mondjuk engem iritál picit ez a túlmagyar érzület....

zombee1984 2015.02.01. 21:57:55

@silverfuture: Téglás Zoli hátán már akkor ott volt a magyar címer, amikor még fényévekre voltunk Jobbiktól, nemzeti dohányboltoktól, Kárpátiától...

SZ.A. 2015.02.02. 10:53:19

@silverfuture: Miért, és pontosan mi zavar? Légyszíves fejtsd ki bővebben!

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2015.02.02. 10:56:36

"de a közönség annyira sokszínű, ami nekem már-már zavaró"
Vajon a szerzőnek miért zavaró a színes közönség? :-O

2015.02.02. 11:16:23

@silverfuture: akkor húzzál a kurva anyádba

2015.02.02. 11:18:01

@SZ.A.: azért zavarja ezt a toprongyot, mert egy féreg. Akit Magyarországon zavar az, hogy a másik büszke a magyarságára még úgy is, hogy más országban nőtt fel, az egy féreg, és nem kell tőle magyarázat.

silverfuture (törölt) 2015.02.02. 11:25:25

Nem a külhoni magyarsága zavar, ès nem is ő szemèly szerint, sőt az sem zavar ha más így érez, csupán ez folyamatos melldöngetés. Nem érzem magam kevésbè magyarnak ettől.

adamhungary (törölt) 2015.02.02. 13:03:11

@silverfuture: pedig az vagy te féreg. Én ausztráliai magyar vagyok. Itt találkoztam és beszéltem Zolival. A hozzád hasonló büdös patkányok miatt vagyunk egy megnyomorított, szerencsétlen nemzet.
Nem a cigány, nem a zsidó tehet arról, hogy egy jövő nélküli nép vagyunk, hanem az ilyen hozzád hasonló belső árulók (akik persze az árulásukkal ahhoz is hozzájárulnak, hogy idegenek megkéseljenek, hitelekkel megnyomorítsanak bennünket). Addig nincs jövőnk, amíg az ilyen jellemtelen szar alakokból a lelket is ki nem verjük, mikor a nemzeti érzelmek ellen kántálnak.

Ausztráliának kb 3oo éves történelme van. Azért végtelenül sikeres ország, mert itt ilyen nincs, amit te itt produkálsz. Itt nemhogy nem zavar senkit a nemzeti büszkeség, de ez itt nemzeti minimum. Itt egy ilyen patkányt mint te végigrugdosnának az utcán.

adamhungary (törölt) 2015.02.02. 13:05:55

de amúgy meg ha irritál a "túlmagyar érzület" akkor mi a jó kurva anyádért mész Ignite koncertre? minek foglalkozol velük? Engem irritál a "túlcigány érzület", ezért eszem ágában sincs ll junior koncertre menni, vagy az ő koncertbeszámolója alatt kommentelni.

Coligny 2015.02.02. 13:25:58

@adamhungary: Azért az megvan, hogy az Ignite elsősorban hardcore zenekar?

silverfuture (törölt) 2015.02.02. 13:28:52

Kolozsvári vagyok, tudom milyen büszkének lenni a magyarságomra.
Akkor is büszke voltam mikor a rendőr pofán vágott mikor magyarul szólaltam meg gyerekként, akkor is büszke voltam mikor a lányom nevét románosítani akarták de nem hagytam és akkor is mikor mindenért háromszor annyit kellet küzdenem mert magyar vagyok.
Szóval enyhén szólva van fogalmam a büszke érzületről. :)
Engem nem érdekel a zenéjük a gyerekeimet vittem el.
Hogy miért kommentelek?
Mert szabad, azért.
További jó fröcsogést :)

silverfuture (törölt) 2015.02.02. 13:42:09

@adamhungary: ne haragudj te nagyon korlátolt vagy.

adamhungary (törölt) 2015.02.02. 16:28:54

@silverfuture: ez komoly sakk-matt volt, kb, mint mikor a kilencvenes években mindenki azt írta a másiknak a fórum-vitákban (mikor már nem tudott érvelni), hogy "szánalmas vagy".

A valóság azonban az nyomikám, hogy a hozzád hasonló köcsögök mérgezték meg a magyar átlagember lelkét és ültették bele ezt a "magyarkodás"- kezdetű ocsmány dumát.

Minden egészséges lelkületű országban közmegvetésnek örvendene az, aki ilyet ejt ki a pofáján.

Gondolom Bruce Springsteen "Born in the USA" - jét meg "túlamerikai melldöngetésnek" tartod (itt persze millió hazafias zenét és előadót lehetne felsorolni).

Egy kész abszurdum ez a mentalitás, ez tényleg a mi népünk rákfenéje.

Érdekes, sose hallani olyat, hogy "ausztrálkodás", "amerikaiskodás".
Lehet, ezek az országok azért (is) működőképesek, mert a hazafias érzelem nem lehet gúny tárgya.

afiaf 2015.02.03. 10:18:51

Ez már nem hardcore, profi rock show, de semmi több.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum