RockStation

Kalapács – Enigma lemez és lemez-megjelenési koncert a Club 202-ben

2015. február 02. - sunthatneversets

kalapacs_enigma.jpg

A magyar metalélet legendás muzsikusait tömörítő Kalapács zenekar idén már fennállásának  15. évébe lépett. A csapat egy vadonatúj stúdiókorong kiadásával kezdi az ünnepi esztendőt, melynek megjelenése előtt, február 6-án lemez megjelenési koncertet adnak a Club 202-ben.

A Kalapács zenekar 2000-ben alakult Kalapács József a Pokolgép és az Omen egykori énekesének, a hazai metal színtér egyik legnagyobb legendájának a vezetésével. Bár az első korongon (Első merénylet) még csak korábbi kiadatlan, Paksi Endre által írt Pokolgép dalok, és vendégzenészek (Rubcsics Richárd, Hornyák Péter) szerepeltek, a koncertekre már összeállt egy ütőképes csapat, amely szinte egyedülálló módon, egyetlen helyen sem változott az elmúlt másfél évtizedben .

A 2002-ben kiadott Ösztön már ennek a komplett zenekarnak az alkotása volt, kiváló, klasszikus heavy metal dalokkal. (Kalapács József – ének, Beloberk Zsolt – dobok, Beloberk István – basszusgitár, Sárközi Lajos – gitár, Weisz László – gitár). A mögöttünk hagyott 15 év alatt, termékeny útjuk során, nyolc kiváló stúdiólemezt, válogatásalbumot, és koncert DVD-ket készítettek.

A legutóbbi  - dupla cd-s - lemez 2012-ben látott napvilágot, Poklok és Mennyek között címmel. A három éves pauzát követően, a 2015. február 9-én megjelenő kilencedik stúdiókorong az Enigma címet kapta. A 12 friss dalt felvonultató albumon a Kalapács minden erényét megtaláljuk: energikus nótákat, fogós riffeket, mesteri szólókat, életszagú, intelligens szövegvilágot, és nem utolsósorban Kalapács József ikonikus énekét.

A Hammerworld grafikusa, Devecz Ádám által tervezett látványos borítóval rendelkező Enigma lemez hivatalos megjelenési ideje február 9-e, azonban a február 6-án megrendezésre kerülő lemez megjelenési koncerten már megvásárolható lesz az album, illetve a Club 202-ben az előrendelők is átvehetik a kiadványt!  A koncert két vendégzenekara az Anxius és a Csodatanker.

A Club 202-es koncertet követően a Kalapács az ország szinte minden részében, valamint  a határokon túl is bemutatja az Enigma dalait. A turné dátumai ITT érhetőek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr477132317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum