RockStation

Kétlaki Psychopomp(a) - I. VIHAR A 'BILLYBEN FESZTIVÁL lészen a YUK-ban és a KVLT-ban!

2015. február 06. - Nemesúr

vihar_a_billyben.jpg

Fűzzük bé a creepert, vasaljuk élre a baboskendőt, bicska mellé hajtsuk a rugósfésűt, elő a zöld hajfestékkel és a pomádéval! Ritka-féle bál lesz a legendás Killing-Billy Bulik nyomán e hétvégén Budapest... ha nem is szívében, de májában: a psychobilly, de áh, a rockabilly, punkabilly, füles bili, bilingvis daláradat, Billy & Mandy, bilihajak, ezek bármi kombinációinak éves népünnepélye idén "egyben 2 helyszínen", nem kevesebb, mint 9, vállalhatatlannál állhatatlanabb előadóval kerül prezentálásra. Sok sör folyik majd, némi vér, és egy kis takony is, de szigorúan semmi nyál! 

vhb_c1_eff.jpgAz I. Vihar-A-'Billyben Feszt a jelek szerint már nevéből kifolyólag is fel akarja kavarni az állóvizet és megrázni a szart. Egy belvárosi gyros áráért már bemehetsz, hogy az ezt követő ember- és anyagcsere-próbáló rúgdaldában tedd próbára tánctudásod, gótikus stílusérzéked és deviánsokat tolerálni tűrő képességedet. A vadabb, psychósabb és türhőbb indítás az este folyamán szépen belesimul egy lágyabb, rockabillysebb vonalban, hogy mire vandálék kiEresztették, ami bennük volt, 22:00 körültől makulátlan lakkcipők és sávos babydollok pöröghessenek a parketten... Lesz itt minden, plö:

A Tinker Freakből, majd V8 trióból lett trash'n'roller garázsrockabilly-kettős Rootsters nyit valami igazán rozsdással fél nyolckor, utánuk megláthatjuk, mi jót főz ki nékünk ennyi érlelődés után a hazai gasztroszörf gyö zabszeme, a FIT FAT jó öreg kondérjában (igen, aki nem vágná, a legénység élőben, koncert alatt szokott főzni valami finomat).

Rájuk jön a régi-jó-öregnek mégsem annyira nevezhető gügyeletes őrültekháza, a Yellow Spots, végre újra színpadon, teljes felállásban, nagyzenekari devianciával; amit majd csúcsra járat a The Ködmöns legendásan groteszk hazai psychobillyje. A karalábéra a koronát a Jerry Lee's Rock'n'Roll Service teszi fel, igazán disztingvált, de a legkevésbé sem szelíd, népzenei elemekkel kevert báltermi rockabillyjével! A meglepő megoldások és úriemberi kiállás után okkal számíthatunk magasröptű szórakoztatásra...

vhb_c2_eff.jpg

A KVLTikus párhuzamos helyszínen fél9 tájékától a hölgyeké a színpad: Killin' Candyék elkenik a szádat, sminkedet, meg a rockabilly és psychobilly határvonalát, a The Cathouse egyszerű de nagyszerű, dögös, csajos old school psychobillyt nyivákol elő bagós torka mélyéről...

...majd az ország első konzisztens és máig aktív psycho-crewja, a GORILLA csap az ujjnyi vastag húrok közé, sok-sok szünidőzés után, újra meg újra, ojjé! A külföldi kritikusok nem hiába emlegették őket, mikor a hazaiak sem, azzal, hogy egyetlen zenekarként mérhetőek a műfajalapító The Meteorshoz a világon egyedi dalviláguk miatt. No és persze, a fiúk a klub a pincéből, vagyis a Boys From The Cellar csapat utánuk némi kapatos ős-rockabillyt levezetésnek.

Aki nem tudja, mi fán terem a rockabilly... Vagy hogy mi is az a psychobilly... Aki valami tényleg MÁST akar hallani, mint általában e koncerttermekben és a rádión-tévén hallhat... Aki pedig emlékszik a Killing Billy Festek csodájára, és látni akar még, még, még több kivarrt pin-up lányt és csillogó, várhatólag a helyek előtt sorakozó bölényszarvas cadillaccet, hát, ne fogja vissza magát. Kezeket az övcsat mögé, sérót belőni, rokizni indíts!

~

by Nemesúr(/Nemes Márk)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr257141531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum