RockStation

Újra Black Tusk, újra arc letépés! - Koncertbeszámoló

2015. február 10. - KoaX

0blacktusk2015_31.jpg

Úgy látszik minden évben a február lesz mostantól erős stoner szempontból. Tavaly február ötödikén a Red Fang tépte le a fejünket a Lord Dying és a The Shrine társaságában, idén pedig a Black Tusk hajtotta ezt végre a Black Mail és a Haw illetve a Grizzly segítségével. Milyen is volt az este? Miért pont KVLT? Hajtás után mindent töviről hegyire.

Kezdjük az elején! Lekéstem a Black Mailt, sorry. Viszont a KVLT jelen pillanatban Budapest legjobb klubja! Komolyan, igényes, jól szól, tiszta a slozi, és eszméletlen hangulat szokott lenni a koncert-teremben, kívül is persze, de ott főleg a szesz miatt. Rengeteg klub van Budapesten, talán több is, mint kéne, de egyszerűen sehol nem érzem magam annyira otthonosan, mint a KVLT-ben. Minden szinten le a kalappal az üzemeltetők előtt! Aztán essünk neki a koncerteknek is.

Magyarországon jelen pillanatban három rohadt erős stoner zenekar van. Apey And The Pea, Haw és a Grizzly. Egyszerűen ez a három banda, annyira erős élőben, annyira magával tud ragadni, hogy még az is elkezd rá bólogatni, aki nem is nagy stoner fan. Sokadszorra mondom, hogy ebben a Grizzly-ben tud a legjobban kiteljesedni Oszkár hangja, itt tudja a legjobban reprezentálni a benne lakozó állatot. Ariánék játéka pedig kifogástalan koncertről koncertre egyre jobban imádom őket. Még akkor is, ha éppen nem tudják, hogy most éppen melyik szám jön. hatalmas energia van ebben a zenekarban, oda kell rájuk jobban figyelni az elkövetkezendő időkben. A tavaly megjelent Rapturous Decay albumukra helyzeték főleg a hangsúlyt, amiről a személyes kedvencemet a Silver Key-t is eltolták a srácok. Jó látni, hogy egyre többen vannak bent a koncert teremben, mialatt ők zenélnek.

0blacktusk2015_25.jpg

Rövid szünet után pedig jött a Haw. A szarkasztikus humorú zenekar hamar megvette a közönséget kilóra. Eszméletlen, hogy Makó Dávid hangjában mennyi energia van, egyből arra sarkalja az embert, hogy vele együtt ordítsa a refréneket, a verseket. Az új albumra helyezték a srácok főleg a hangsúlyt, de persze nem maradhatott el a Free Ride Of The Workhorse-szal egybekötött, igaz benjo nélküli All Good All Fine sem. Lehet, hogy csak a szemem káprázott, de ha jól láttam Marci már egy igazi hangoló pedált is beszerzett, talán ettől a kis fejlesztéstől a srácok még energikusabbak voltak, mint valaha. Emlékszem még először a Kylesa előtt találkoztam Pó-ék zenéjével a Dürerben 2011-ben, de azóta imádom! Csak jót tudok a srácoknak kívánni!

Még rövidebb átszerelés, és jött a Black Tusk! Valljuk be, nincsenek egyszerű helyzetben a srácok. Azért egy olyan oszlopos tagot elveszíteni, mint Athon, nem egyszerű. Azt érdemes tudni, hogy ez a banda, nem egy Iron Maiden, ahol mindenki a föld másik részén él, és amúgy nem is foglalkozik a másikkal. Ezek a srácok tényleg együtt éltek, lélegeztek, dolgoztak a hétköznapokban is. Ritka nehéz helyzetben voltak, de az új basszusgitárossal Corey-val, belenyúltak a tutiba!

0blacktusk2015_23.jpg

Nagyon izgultam, hogy a tavalyi Kontrás koncert után vajon ez most milyen lesz, de kellemesen kellett csalódnom. A srácoknak ez volt az első koncertjük Athon nélkül, látszott is rajtuk, hogy izgulnak, figyelnek arra mit játszanak, de az egész buli hangulata egyszerűen fenomenális volt. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen kaliberű banda, a mi országunkat választotta kezdő állomásnak. Kegyetlen jó buli volt, Horváth Jani ugrált szokás szerint a tömeg tetejére, ha éppen nem fényképezett, a tömeg pedig ordított, tombolt, rázta a fejét. Az olyan slágerek mellett, mint a  Red Eyes, Black Skies, Truth Untold kaptunk a képünkbe az idén megjelenő új albumról is két dalt! Andrew elmondása szerint, az album pankosabb lesz, mint az eddigiek. Ez érződik is az új dalokon, számomra kicsit Misfits beütése volt a dolognak. A srácok kicsivel több, mint egy órát játszottak, utána pedig lelkesen osztogatták az autogramokat, és pózoltak a fényképekhez. Külön megható rész volt a számomra, és ahogy láttam a srácok szava is elcsuklott, amikor az új basszerosra Corey-ra ittak, és utána pedig a megboldogult Athonra. Maximális tisztelet nekik!

Mit lehetne mondani még? Jövőre ugyanígy szeretnék Black Tusk koncertre menni!

0blacktusk2015_30.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr157149617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum