RockStation

A válaszom határozott: NEM - Interjú Andrew Fidler-rel a Black Tusk énekes-gitárosával

2015. február 11. - KoaX

0blacktusk2015_30.jpg

Egy zenekar életében nem egyszerű dolog elveszteni egy zenésztársat. Pláne nem, ha ő nem csak egy zenész, hanem egy igazi barátod is volt. Ezért aztán a Black Tusk nincs egyszerű helyzetben. Andrew Fidler-t a zenekar énekes-gitárosát a budapesti koncert előtt kaptuk el egy villám interjúra!

Első sorban nagyon sajnálom ami Jonathan-nel történt, őszinte részvétem.

Andrew: Köszönöm, haver ez rendes tőled.

A mai az első bulitok az önálló turnén nélküle, mennyire izgulsz, mennyit készültetek erre a turnéra?

Andrew:  Ez az első bulink, és nagyon izgulok, ez nem egy egyszerű dolog. Nem egy megszokott hangulat. Remélem, hogy találkozunk majd rengeteg új rajongóval és rengeteg régivel is. Téged is láttalak már a koncertünkön tavaly. Szóval ez az, amit szeretek, ami miatt most főleg izgulok, hogy hány embert tudunk meggyőzni arról, hogy nincs vége a Black Tusknak.

Az új basszusgitáros Corey, aki rengeteg zenekarban megfordult már többek közt a Kylesa-ban is. Miért pont rá esett a választásotok?

Andrew:  Corey-t is több, mint tíz éve ismerjük, Ő is már családtag nálunk. Savannaból jött, mint mi, rá is azok a dolgok voltak hatással, mint ránk, így ez egy természetes választás volt, nem kellett agyalni rajta, hogy ki legyen akkor Athon helyén. Egy igazi barát, akire tényleg számíthatunk.

Ő mennyire szól bele a banda dolgaiba? Mennyire kap szabad kezet?

Andrew: Tudod, most az új dalokat tanulja be főleg, amiket még Athon írt az új anyagra. Most ezzel megy a szabadidő, meg persze gyakorlunk a koncertekre, de a jövőben mindenképpen engedjük neki is az ötletei kibontakozását. Ez nem az a banda, hogy csak az van, amit én mondok vagy Jamie. Mi tényleg barátok vagyunk, és szeretnénk, hogyha ez így is maradna. Élvezzük az életet, élvezzük a zenélést, a turnézást!

0blacktusk2015_35.jpg

Az eszetekbe jutott , hogy talán nem kéne folytatni a Black Tusk-ot?

Andrew: Határozottan NEM a válaszom. Ez nem fordulhatott volna elő, annyira adta magát, hogy Athon helyére Corey jöjjön játszani, hogy erre nem is gondoltunk. Túl sok energiát és időt áldoztunk a zenekarra, hogy csak úgy feladjuk. Tudod, olyan, mintha a saját gyerekünk lenne. Ez az életünk tényleg. Athon is ezt akarná, ma amúgy pont ez járt a fejemben, miközben a hamvait szórtuk a Dunába.

Hogy micsoda?

Andrew: Több Európai állomáson és Észak Amerikában, ahol játszottunk tavaly is elszórunk egy kicsit a hamvaiból. Ez olyan tisztelet adás, tudod. Ő is ezt szerette volna, hogy mindenhol, ahol játszott maradjon belőle ott valami. Persze a srácok emlékeiben mindig ott lesz, de ez ilyen belső zenekari dolog. Mondhatjuk úgy is, hogy így tisztelgünk előtte. Emlékszem, hogy mikor először nálatok jártunk Athon, oda volt Duna partért, így egyértelmű volt, hogy ott ki kell szórnunk a hamvaiból.

10414428_10152695575186964_2839979500443883064_n.jpg

És mi a helyzet az új anyaggal? Mikorra várhatjuk az új Black Tusk lemezt?

Andrew: Ha minden jól megy a nyáron már megfog jelenni. Egyenlőre ennyit mondhatok róla, meg annyit, hogy gyorsabb lesz, pankosabb kicsit. Az utolsó albumunk az kicsit rock & roll-os volt. Most ehhez az ízhez hozzá jön egy nagyadag pankos feeling.

A  történetetek hasonlít a Deftones-éra, kb. ugyan abban a periódusban vagytok. Ti nem gondolkodtatok azon, hogy az Athon-nal készült anyagot perpill hagyjátok pihenni, és valami teljesen újat kezdtek el írni?

0blacktusk2015_09.jpg

Andrew:  Nem feltétlen, mert én úgy érzem, hogy a mostani anyagnak mindenképpen meg kell jelennie. Athon is ezt akarna, hogy ezek a dalok, ne merüljenek feledésbe, rajtuk van az ő keze munkája is. Olyan ez, mintha csinálnál egy marha jó hangszert, de elraknád a szekrénybe, hogy soha senki ne játszhasson rajta. Nem lenne értelme. Meg kell jelennie, és megígérem, hogy nem fogtok csalódni benne. (a koncerten hallott dalok alapján ezzel egyet tudunk érteni)

Mik a tervek most a jövőre nézve?

Andrew: Még több koncert, ameddig csak bírjuk! Utána pedig új lemez, ahogy haza értünk, mert tele vagyunk nagyszerű ötletekkel. Ezeket nem tudjuk szerencsére leállítani. Nekem már a repülőn eszembe jutott egy új riff, amiből ki akarok hozni valamit.

KONCERTFOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr247149705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum