RockStation

Négy nóta a pokolból: Azaghal / Ars Veneficium - The Will, The Power, The Goat split

2015. február 18. - sandroo

thewill.jpg
Az a harci helyzet, hogy van itt nekünk egy split lemezünk, két állat  underground black metal bandával, akik elég minőségi szinten tolják a régi sulis fekete fémet. A nemrég The Will, The Power, The Goat címmel megjelent Azaghal / Ars Veneficium közös lemezét vesszük most GORE-cső alá!!!

Az Immortal Frost Productions által kiadott split album 2-2 nótát tartalmaz a fent említett bandáktól. Először úgy gondoltam, hogy semmi extrát nem fog nyújtani a lemez, de már az első pillanatban megváltozott a véleményem az albumról, amelyet nem mellékesen bakelit formájában is megkaparinthatnak maguknak a fanatikus gyűjtők.

Ahogy elkezdődött a Ars Veneficium Worship The Goat című tétele, már éreztem, hogy ezt a cuccot imádni fogom, a koszos, demós hangzás valamiért a mai napig bejön nekem. A hangzás és a dallamvilág totál visszarepített a kazettás időkbe lehet, hogy hülyeség, de valamiért egy kicsit egy régi és általam favorizált nagyon állat magyar bandát, a Diafragma világát juttatta eszembe. A második Night Preacher című nóta már nem hozza azt a szintet, mint az előző dal, szerintem még lehetett volna kicsit csiszolni rajta. A banda amúgy egy fiatal, 2013 -ban alapított fekete fém horda Belgiumból, remélhetőleg még hallani fogunk róluk a jövőben.

A második dal-páros már egy profibb képet tár elénk, keményebb vonalat képvisel, mint az előző két szerzemény. Azért érezni lehet a rutint az Azaghal nótáin, legyen szó az első Uhri Yölle lassú, monoton témájáról, vagy akár az ezt követő Varjojen Seremonia című dalról. Nem szabad elfelejteni, hogy egy 20 éves. 1995-ben alapított finn bandáról van szó, így nem meglepő, hogy jól kidolgozott és változatos nótákat prezentáltak nekünk a veteránok ezen a lemezen is. Hab a tortán, hogy február 24. napján jelenik meg az új albumuk Madon Sanat címmel, amelyről szintén hírt adunk majd. Addig pedig pörögjön ez a split lemez. Mivel én szeretem az olckúl, sistergős dolgokat, mert öreg vagyok és dagadt, ezért egy négyes osztályzatot vések be ennek a két bandának a naplóba. Hell!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr507183499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum