RockStation

Hallgasd meg a The Southern Oracle új, Icebreaker című EP-jét! (PREMIER)

2015. február 27. - sunthatneversets

southern_oracle_live.jpg

A mai napon jelent meg a The Southern Oracle ICEBREAKER EP-je, amely a tavalyi [HTH/LTH] lemez folytatása mind zeneileg, mind szövegileg. A zenekarral legközelebb most vasárnap, március 1-jén találkozhatunk élőben, az A38 hajón a Subscribe utolsó budapesti koncertjén. A zenekar 2015. júniusában újra útra kel Európában, ezúttal nyugat felé véve az irányt, mégpedig a Converge-énekes Jacob Bannon kiadójánál, a Deathwishnél hamarosan új lemezt megjelentető chicagói Harm’s Way vendégeként, de jópár nyári fesztiválon is megfordulnak majd a srácok!

Kókai Barnabás énekes a szövegekről:

"Az eddigi munkáinkhoz hasonlóan, az ICEBREAKER szövegvilága is az azt megelőző lemez egyenes folytatása. A négy dal egy bizonyos gondolatmenet fejezeteit meséli el egy konkrét történetté kerekítve.
Kezdve az UNDERTAKER című nyitó taktussal, amely a LOWER THAN HELL ígéreteit beváltó pokoli mélységekbe viszi az emberiséget. Egy minden elképzelésünket alulmúló sötétségbe mutat, ahol a kapzsiságból és hatalomvágyból eredő szeretet és gondoskodás teljes hiányában egy befagyott világ vár ránk. A BREATHER egy kétségbeesett segélykiáltás, egy szakadozó rádiófrekvencián keresztül ismétlődő közlemény azoknak, akikben még megvan az akarat és erő a változásra, az ellenállásra. Ennek a dalnak kontrasztja a COLDEATER, amely feltárja a rideg valóságot, ahol a befagyott lelkekből táplálkozó nagyhatalmnak uralkodnak felettünk. Ebben a dalban kezdődik a dobogó szívek által felolvasztott, maroknyi lázadók seregének háborúja, amely akadályokat nem ismerve sodorja el az útjában állókat, mert akinek van miért és kiért küzdenie, az bármire képes. A zárótétel, a lemez cimadója, az ICEBREAKER, amely az ellenállók hosszú háborújának végét meséli el, ahol feltörünk a mélyből, az évszázados harag és gyűlölet jege alól, és utolsó lélegzetünkkel úszunk a jéghegy felé, ahol remélhetőleg egy új kezdet vár az emberiségre.”

A zenekarral itt találkozhattok a közeljövőben:
2015. március 1. Budapest @ A38 Hajó +Subscribe
2015. június 6. Querfurt, D @ Return To Strength Festival +Harm’s Way
2015. június 7. München, D @ Feierwerk +Harm’s Way
2015. június 8. Prága, CZ @ 007 +Harm’s Way
2015. június 9. Budapest @ KVLT +Harm’s Way
2015. június 10. Drezda, D @ Chemiefabrik +Harm’s Way
2015. június 11. Hamburg, D @ Hafenklang +Harm’s Way
2015. június 12. Koppenhága, DK @ Pumpehuset +Harm’s Way
2015. június 13. Osnabrück, D @ Bastard Club +Harm’s Way
2015. június 20. Orfű @ Fishing On Orfű Fesztivál
2015. július 14. Dunaújváros @ Rockmaraton Fesztivál

.... és akkor alább a lényeg, az új EP:

icebreaker_2500.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr147225039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum