RockStation

Jó levegő, lőporszag, thrashmetáááál!: Angelus Apatrida, Dr. Living Dead, Suicidal Angels @ Dürer Kert

2015. február 27. - Ernő Hellacopter

10547744_640840559344709_7324537900481073710_o.jpg

Az idei év első thrash bulijának húzóneve számomra a Dr. Living Dead volt. Örök tézist erősít, miszerint a Svédország irányából érkező zenekarok ha már nem tudják feltalálni a spanyolviaszt, legalább meg tudják tölteni tartalommal. Az újragondolásukkal frissé és naprakésszé tesznek bármit, legyen az hardcore (Refused), ősrock (Graveyard), garázszene (felsorolni is nehéz) vagy éppen a diszkó (Ace of Base). A doktorok is hozott elemekből melóznak, de ez a thrash/crossover vonal a mai napig annyira garantált siker, hogy csak tökösen kell előadni, és minden egyes kikacsintás inkább süvegelendő, mint fejcsóválásra okot adó.

A tavalyi Siberian Meat Grinder koncerten tapasztalt mágia most is működött, csak ott a közönség valahogy őrültebb, lazább volt.  Érdekes volt figyelni azt a tökéletlen káoszt, ami a programjuk alatt ment. A doktorok koncertje közben több apró incidens is történt, egyesek felvették a beketaminozott részeg pózt. Egy HC bulin is káosz van ha jó a műsor, de ott van neki egy tökéletes koreográfiája, amit a színtér sajátosságai, a közösség zártsága tesz mégis kontrollálható élménnyé. Én jókat derültem a látottakon, másnak meg az agya durrant el tőle. Ezt a fajta zenei élményt mindenki úgy éli meg, ahogy akarja, de azért jó odafigyelni a másikra is közben. Bájdövéj, ezerszer ez, mint a közöny vagy érdektelenség!

Az ikealandiek nem okoztak csalódást, nagyon feszesen és lazán hozták le a programjukat, jó hangulatot csináltak, kiadták magukból azt a pluszt, amitől működött az órás progi. A klippes nóták mellett a nem túl méretes repertoár kellően át lett nyálazva, nem maradt hiányérzetem a végére.

angelus-apatrida4.jpg
Ha a Dr. Living Dead műsora megidézte a S.T., D.R.I., S.O.D. vonalat, akkor az est másik, korábbi fellépőjének is kijár a vállon veregetés, mert az Angelus Apatrida brigádja a zsáner másik oldalát villantotta remek tálalásban. A korai Megadeth-Judas Priest-Slayer vonalból jól gyúrták egybe a dalokat, és ezek nem szitokszavak, hanem komoly hatások. Guillermo Izquierdonak többször meggyűlt a baja a technika ördögével, a mikrofon bemondta az unalmast, és ezen a kelleténél jobban hergelte magát, de ettől eltekintve nagyon bírtam a műsorukat, ami ráadásul jól is szólt, akárcsak az élőhalott doktoroknál. A megjelenésig kellően volt szuggesztív és hiteles volt. A hajzuhatagok, men in black style, Jackson Flying V, minden ami kell, még a tenisz csuklópánt is megvolt. Európa méltó reprezentánsai voltak a thrash színtér újbóli térhódításának.

Suicidal Angels band 2013.jpg
A Suicidal Angels számomra rejtélyes módon, főbandaként állt ki az addigra erőteljesen megcsappant közönség elé. Nem sokat vártam tőlük, inkább kötelességként éltem meg azt, hogy megvártam őket, de még így is sikerült lelombozniuk 2 nóta alatt. Dalszerkezet: nulla. Előadás mód: nulla. Színpadi megjelenés, kisugárzás, attitűd: nulla. Hangzás: dupla nulla. Nagy lehet a baj a derék helléneknél, ha ezt a zenekart életben tudják tartani. Csípőből mondok 52 hazai zenekart, akik keresztbe-hosszába lejátsszák őket még azelőtt, hogy a hangszerükhöz nyúlnak. És ez nem azért bosszantó, mert egy fanyalgó szarcsimbók vagyok, hanem azért, mert ezért a produkcióért pénzt kérnek! Én a görögök helyében a turné első állomásán mondtam volna a hispánoknak meg az ős-germánoknak, hogy övék a pálya, beérem a nyitóbanda szereppel. Sebaj, spongyát rá, már elmúlt.

Az Angelus Apatrida és a Dr.Living Dead koncertje miatt mindenképpen megérte az estét a Dürerben tölteni, még sok-sok ilyen thrash bulit kívánok magunknak, a Suicidal Angels-t meg felejtsük is el, amúgy is kurva béna zenekar név ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr867222897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum