RockStation

Táncőrület egy Akváriumban! Szóljon a SKA!

2015. február 27. - sunthatneversets

bad-manners-4.jpg

A nyolcvanas évek nagy ska hullámának - a Madness, a Specials és a Selecter mellett - lefgontosabb zenekara, a zseniális frontember, Buster Bloodvessel vezette Bad Manners sok-sok év után újra Budapesten! A közel negyvenéves zenekar régi slágerei, a zakatoló 2 Tone dalok és persze Bloodvessel ikonikus nyelvöltögetései a tél legforróbb klubkoncertjét ígérik holnap este az Akvárium Klub kistermében.

A Bad Manners a Specials, a Selecter és persze a Madness mellett a nyolcvanas évek nagy ska revivaljének negyedik nagy zenekara. A zseniális frontember, Buster Bloodvessel által alapított soktagú, a műfajtól elválaszthatatlan fúvóskarral dúsított együttes 1976-ban alakult - hol máshol, mint - Londonban, és egészen a nyolcvanas évek közepéig elképesztően népszerű volt a szigetországban. Alapvető 2 Tone slágerei (mint a My Girl Lollipop, a Walking in the Sushine vagy a Lip Up Fatty) hónapokat töltöttek a brit kislemezlistán, rengeteg televíziós fellépése volt - ez utóbbiak aztán Bloodvessel kissé kezelhetetlen színpadi attitűdjének köszönhetően aránylag gyorsan megritkultak.

Ennek ellenére - vagy inkább éppen emiatt - a Bad Manners a korszak egyik legjobb koncertzenekara maradt. És bár a ska mozgalom lassú megszűnésével a Bad Manners körül is megfagyni látszott a levegő, az tény, hogy az együttes kisebb-nagyobb megszakítások és jelentős tagcserék után is - a mai napig működik.

Annál is inkább, mert az utóbbi pár év "ska revival revivalje", tehát a a Madness fesztiválturnéi, a Selecter és a Specials Coachella-fellépései meglendítették a Bad Mannerst is - idén ki is hirdették a zenekart, mint Coachella-fellépőt, ám nem részletezett okok miatt a koncertre végül is nem került sor. Sor került viszont egy történelmi találkozóra: 2012 decemberében a Bad Manners egykori legendás alapítói (köztük Bloodvessel vagy a húsz óta a Selecterrel játszó Martin Stewart) újra találkoztak, sőt mi több, tavaly júliusban közös koncertet is adtak.

Igaz, ami igaz, a Bad Manners több mint tíz éve nem jelentkezett új lemezzel, de a színpadon a mai napig ugyanolyan elképesztő hangulatot képes teremteni. Bloodvessel monumentális nyelvöltögetéseiből, a dübörgő skából és a zseniális slágerekből minden bizonnyal fantasztikus klubkoncert kerekedik majd. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr817225187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum