RockStation

Gary Moore Emlékest a Hajón

2015. március 19. - rockstation

Gary moore.jpg

Április 3-án, Gary Moore születésnapjának előestéjén, már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő nemzetközi emlékest, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel ismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.

Az idei emlékkoncertre Finnországból érkezik Ben Granfelt, aki a '80-as évek végétől olyan formációkban zenélt, mint a Gringos Locos, a Leningrad Cowboys vagy a Guitar Slingers, majd csatlakozott a legendás brit csapathoz, a Wishbone Ash-hez. Természetesen felesleges kiemelni, mekkora hatással volt rá is Gary Moore zenéje, gitárjátéka. Saját, jelenleg is aktív és nemzetközileg elismert blues-rock zenekarát több mint 20 éve alapította.

Ahogy eddig mindhárom budapesti emlékkoncerten, ezúttal is csatlakozik a fellépőkhöz Gary Moore testvére, a szintén kiváló gitáros Cliff Moore, aki már régi kedves ismerősként tér vissza a Hajó fedélzetére, hogy külföldi és magyar barátaival közösen emlékezzen meg testvéréről, és annak felbecsülhetetlen zenei örökségéről. Azt est folyamán szintén felbukkan a tehetséges angol énekes-gitáros Harrisen Larner-Main, de bemutatkozik a fiatal gitáros Somogyi Remig és Szirota Jennifer közös formációja is. Velünk tart a Run For Power zenekar két tagja, Vámos Zsolt és Szebényi Dániel is.

lots2015_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr727281951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum