RockStation

Pénzügyi krízis közelében a Metallica

2015. március 21. - sebiszabi

matallica-last-photos-from-2014.jpeg

A Metallica az utóbbi pár évben hozott néhány olyan döntést, ami egyrészről bőven a megbánható kategóriába esik, de ami még fontosabb, hogy üzletileg is teljesen vállalhatatlan. Gondolhatunk itt az abszolút bukó Lulu projektre, az általuk mentorált Orion fesztiválokra, amikre a legjobb kifejezés a pénzügyi katasztrófa, és az elkészült 3D-s mozifilmjük, az Antal Nimród által rendezett Through The Never. Ez utóbbi az, ami a legnagyobb problémákat okozza a banda számára financiális szempontból. Odáig vezetett ez, hogy szumma 2010 óta a zenekar több pénzt szórt el, mint amit megkeresett, írják a zenekar életét közelről ismerő Paul Brannigan és Ian Winwood, akik a Metallica sztoriját írják.

A 32 millió dollárba kerülő mozifilm a töredékét hozta még csak vissza, emellett egy csomó, a filmhez kapcsolódó folyamatos kiadásuk is van. "Az egész film egy szörnyű rossz döntés egy évtizedes ötlet megvalósítására, a költségek brutálisan túlmentek az előzetesen terveken és nagyon nehéz elképzelni, hogy legalább egy zenekari tagnak (igen, James Hetfield-re gondolunk) ne jutott volna eszébe, hogy baszki, milyen helyzetbe hoztuk saját magunkat. És egyáltalán, hogy lehetett egy ilyen semmilyen forgatókönyvnek zöld lámpát adni?" 

Szóval koránt sem meglepő, hogy a zenekar minden évben Európában turnézik, inkább a szükség hozza ezt, mint saját akaratuk. De készül már az új lemez és nagyon reméljük, hogy az majd segít a Metallicának abban, hogy anyagilag összeszedjék magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr517287723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfax 2015.03.22. 22:47:08

a filmrendező neve kimaradt, pedig érdekes.

sebiszabi 2015.03.23. 07:55:23

@Alfax: Pedig mennyire bele akartam fogalmazni, csak sikerült kifelejteni....:\
Köszi, javítottam!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum