RockStation

Újra izzó Crisis kultusz, Gospel of the Witches

2015. április 15. - csubeszshuriken

gospel-of-the-witches-salems-wounds.jpg

Kicsit lemaradva eszmélünk most rá, egy nemrég megjelent új lemezre, a korábbról ismerhető underground kultusszá vált Crisis zenekar énekesnőjének, Karyn Crisis-nek a főszereplésével. A Crisis egy a kilencevenes évek elejétől tíz évvel ezelőttig fennálló, négy nagylemezt megélt hardcore / metal banda volt, ami a körülbelül 150 centiméter magas, bokáig érő rasztákkal rendelkező elementáris előadásmódjával, és a legmagasabb hangon produkált sikolyoktól, a bokából felhörgött őrületekig mindenféle hangot produkáló énekesnővel hihetetlenül színes tagja volt az akkori színtérnek. Turnéztak a kilencvenesek végén több nagy metál és hardcore névvel is, aztán miután feloszlott a banda, egyes tagjai ezekben a Soulfly, a Crowbar vagy a Downset soraiban folytatták tovább.

A karizmatikus Karyn pedig egy ideig távol maradt a zenéléstől, főleg okkult témájú festmények elkészítésével töltötte az időt. Aztán mostanában kezdett bele egy új zenei projektbe, ami Karyn Crisis Gospel of the Witches névvel adott most márciusban ki egy 13 számos nagylemezt Salem's Wounds címmel. A lemez finanszírozása pedig az utolsó Obituary anyaghoz hasonlóan a rajongók adományaiból jött össze a Kickstarter kampányon keresztül. Az új zenekar ötletei öt évvel ezelőtt születtek egyébként meg, és olyan zenészek erősítik most a boszorkányos kis hölgyet, mint például Ross Dolan az Immolation soraiból, és Mike Hill a hamarosan nálunk koncertező Tombs tagja. A produktum pedig sokkal inkább metálos irányt vett, mint a Crisis, bár annak a stílusjegyeit is hordozza, de az occult metal, az alternatív, vagy a sludge jelzőket is simán rá lehet varrni erre a varázslásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr137367338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csatatank 2015.04.15. 12:12:14

mondjuk az kimaradt az életrajzból hogy 3 évig az Ephel Duathban énekel/t
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum