RockStation

Felszabadító rock zene a Stu33-tól - megjelent a Pure & Free

2015. április 16. - sunthatneversets

stu33_by_urban_jonatan_1.jpg

Megjelent a Máté István (Stu) szólóprojektjéből született rock banda, a Stu33 első nagylemeze, a Pure&Free. A zenekar májusban pedig különleges lemezbemutató koncerttel örvendezteti meg közönségét.

A sokdimenziós Máté István már az Amnesztiában, majd a Rakéta zenekarban is megmutatta, hogy dalszerzői, illetve előadói képességei tág határokat képesek felölelni. A Stu33 frontembere már a 2013-as bemutatkozó EP-n (Turn Up) is több irányban, bravúrosan lépte át a pop-rock „besorolást”.

Ez az LP viszont már zenekarként jelenik meg. A jelenlegi felállás, Szenohradszki Péter - dob, Gassama George - bass, Nemeshegyi Barnabás - gitár, Géczi Teodóra - cselló, Bajnok Jonatán - gitár, Máté István - ének. Az albumon több arcát is megismerhetjük a zenekarnak, hiszen radikális grunge, kamara-pop és goth tónusú dalok egyaránt találhatóak az albumon.

„Életünk során sok féle utat járunk be. Keressük a megfelelő irányt, miközben harcok, győzelmek, vereség, szerelem, szabadság, félelem, csalódás, boldogság tarkítják az utat. A Pure And Free album az útkeresés kérdéseire keresi a választ és lereagálja az ott szerzett benyomásokat. Szabadság iránti vágy, a fény és árnyék ellentéte szövi át. Rezignált elmerengés, hasító felismerések, kitörő őszinteség, energikus lendület jellemzi.”– Mesél az albumról Nemeshegyi Barnabás, a zenekar gitárosa.

A lemez címe a Who Can? című dalból származik és azt a kérdést feszegeti, hogy ki mondhatja el magáról, hogy tiszta vagyok és szabad? Ezen – megtisztulási folyamatnak is beillő – nyolc állomásos szakaszon kíséri végig a zenekar a hallgatót. A felvételek a Zsiráf Szandban készültek Bodnár Péter „Bogyó” kezei alatt, a stúdió munkálatokról a zenekar pedig blogot is vezetett a YouTube csatornáján.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr107372172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum