RockStation

Corey Taylor bemutatja a TOP 5 Slipknot albumot

2015. április 17. - KoaX

corey-taylor.gif

Corey Taylor most elmondja nektek, hogy nála melyik a TOP Slipknot album! Ahogy már pár hete Jonathan Davis is felállított egy sorrendet, hogy melyik a kedvenc Korn albuma, úgy most az Iowai horror brigád kapitánya is ezt tette. Hajtás után olvashatjátok, hogy Mr.Taylor szerint melyik a legjobb, illetve a "legrosszabb" albumuk.

Az ötödik helyen nem más áll, mint a sok vitát kiváltó All Hope Is Gone, amit már nem Rick Rubin-nal készített a csapat, az viszont kiderül, hogy Corey annyira nem is volt oda a közös munkáért:

"Csak azért mert van tapasztalata, még semmi extrát nem tett a zenéért. Ez az az album, ami a legtávolabb áll a szívemtől, nehéz volt nagyon elkészíteni, abszolút a széthullás szélén voltunk, nehéz volt mindenkit egy irányba terelni, egy útra rá léptetni. Borzalmas két év volt ez. Sokat dolgoztunk Paul-al és olyan volt mégis, mintha a fogunkat húznák, nehéz dolog felrakni és meghallgatni ezt az albumot, számomra"

Megértjük, nekünk se ez a kedvencünk, nem hiába az egyik legvitatottabb album a zenekar történetében. Na, de semmi baj, haladunk is tovább! Rögtön itt van a negyedik helyen Vol. 3: The Subliminal Verses. Emlékszem, anno ez sem volt egy könnyű album, itt sok vita volt, hogy hol van már az ismert düh, agresszió, ami az Iowa-t uralta. Azért még is vannak rajta olyan giga slágerek, mint a Duality meg a Before I Forget.

"Az egyetlen bajom ezzel az albummal a hangom. Próbáltam olyan dolgokat művelni vele, amit azelőtt még soha, de nem igazán sikerült úgy, ahogy azt én szerettem volna. Teljesen másképpen képzeltem el fejben bizony ordításokat"

Nekünk az egyik kedvenc albumunk a Vol. 3, talán pont emiatt a kísérletezgetés miatt, amitől olyan egyedi lesz, más, amitől nem lesz önismétlő az egész album. Rock diszkókban azért még a mai napig boldogan ordítjuk, hogy " I push my finger in to my eyessssssss"

A harmadik helyen az Iowa végzett a listán. Ezzel mi nem feltétlenül értünk egyet. Ki ne emlékezne a Resident Evil film zenéjére (My Plague) vagy ki ne ordította volna már azt, hogy "555-666". Értitek, hogy miről beszélek? Ez az album az, ami talán feltette a koronát az egész munkásságukra. Soha nem lesznek megint olyan magasan, soha nem lesznek annyira agresszívak, kemények már a srácok, szerintem. Azt az albumot egyszerűen átjárta a gyűlölet, a harag.

Aztán a második helyen a legújabb 5: The Gray Chapter végzett a művész úrnál. Na, hátha az All Hope megosztotta az embereket, akkor pedig ez az album minket. A szerkesztőségben mentek komoly viták, hogy ez az album életképes-e Paul és Joey nélkül egyáltalán. Jim Root-on hatalmas teher volt, ezt tudjuk. Abban is mind egyet értünk, hogy a Devil In I, egy remek dal, ami megállja a helyét teljes mértékben. Ellenben az már kétséges, hogy az album többi része milyen.....

Nem meglepő, hogy az első helyen Coreynál a Slipknot, a debütáló album végzet. Imádjuk minden percét, nem is akarok többet írni róla, inkább nézzük, hogy miért ez a kedvenc.

"Az egész egy őrület volt! Helyszín, 1999 Ozzfest, ahol történt valami, valami ami tiszta elmebaj! Nem voltunk felkészülve semmire, aztán három nap múlva már a Coal Chamberrel mentünk turnéra és ott volt még velünk a Machin Head is. Olyan turnét , szerintem soha többé nem tudunk csinálni, mármint, ami ekkora élmény lenne".

Nos, már tudjuk, hogy a Slipknot frontemberél, hogy jön a TOP 5 'Knot album, na de, nálatok, hogy is van?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr787374330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

draz77 2015.04.17. 10:45:42

az az album a legjobb, amin ez van:
www.youtube.com/watch?v=YWX0w6siLyk

a legjobb két és fél perces dühkitörés, a legjobb helyen elböffentett fuck you-val :)

Hajnal Pappa 2015.04.17. 19:44:38

Érdekes a Rick Rubin-os hozzászólás, ugyanis a Vol3-nak volt a producere, nem az All hope is Gone-nak.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum