RockStation

Ez nem az az utazás : Acid King - Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere (2015)

2015. május 08. - KoaX

acidking.jpg

Egy kultikus zenekar új cuccáról írni mindig megtiszteltetés, de egyben roppant nehéz dolog is. A ma hazánkban is koncertet adó kaliforniai stonerekről lesz szó, az Acid Kingről, akik nem régiben hozták ki legújabb anyagukat a Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere-t, ami garantáltan meg fogja osztani a stoner zene szerelmeseit.

Emlékszem még mikor a zenekarra találtam mennyire meglepődtem, hogy csaj az énekes, és mégis mennyire király a cucc. Ez volt az Acid King III-nél, ami már pont tíz éve volt. Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán. Lori-éknak van valami különleges tehetségük, amivel megbilincselnek, amitől azt érzed az adott cuccról, hogy még hallgatni akarod, hogy ebből még nem elég, jöjjön még egy óra.

A baj csak ott van, hogy a trió az elmúlt tíz évben nem tett le semmit az asztalra, amitől sajnos berozsdáltak az ujjak, a gondolatmenet, és nem született más 2015-ben a Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere album képében, mint egy nagyon egyhangú, önismétlő lemez. Tudom, a stoner nem a megújulásról szól, nem a szuper egyedi riffekről, de amit itt hallunk az nem csak az újítás, hanem még az egyediség gondolatát is hiányolja.

Lehet, hogy kicsit több pszichedelikus szerre lett volna szükség, hogy elkapják a megfelelő szálat. Nem lenne ez rossz, csak egyszerűen annyira egyhangú az egész lemez, egy tempó van csak, hogy az nem, hogy felkeltené a figyelmemet, hanem sokkal inkább lelohasztja. Nem az van, hogy felkapod a fejed, hanem a háttérben elmegy, de nem nagyon akarod még egyszer berakni a lejátszóba. Az első hallgatásnál nem is tudtam, hogy most vége van-e az adott dalnak, vagy ez már egy másik szám.

Ettől függetlenül lessétek meg őket a Rohamban, ha tehetitek este!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr287439962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum