RockStation

Egy zenész - egy másik arc: A hálás horgász - Nagy Levente (Nomad, Neck Sprain)

2015. május 10. - KoaX

10856548_10153066451313794_3264721037987864479_o.jpg

Azt már anno megtudtuk Janó Misitől, hogy a metal zenéhez húst kell enni. Most azonban Nagy Levit a Neck Sprain és a Nomad zenekarok PanterA fanatikus basszusgitárosát faggattuk a kedvenc szabadidős tevékenységéről.

RS: Mióta horgászol? 

Levi: Tulajdonképpen gyerekkorom óta de volt egy 7-8 éves kihagyás. Viszont, mióta újra elkezdtem azóta folyamatosan, amikor csak tudok rá időt szakítani. 

RS: Mit szeretsz jobban, fenekezni vagy úszózni? 

Levi: Hahahhh...Van olyan aki nem szeret fenekezni? Na de viccen kívül, úszózni mindig is jobban szerettem, vékony szerelékkel. Aztán rákaptam a feeder-re mert az is finom peca. Tulajdonképpen csak a match, a feeder és a pergető cuccaimat használom. Ha rablóhal a cél akkor szoktam erősebb botot vinni magammal.

RS: Olyan horgász  vagy, aki télen is kint csapatja, amikor majd be fagy a seggünk, vagy inkább csak a kellemes nyári napsütéses napokon  tolod?

Levi: Nekem mindegy, hogy milyen az idő, mindig szeretek kint lenni, egész évben. Télen, a hideg estéken is amikor menyhalazni szoktam a Dunán. Igaz, akkor nem árt tüzet rakni és valami folyékony melegítő/védőitalt is csomagolni!

RS: Miért pont a horgászatra esett a választásod? Egyesek szerint, nem ez a legizgalmasabb hobbi. 

Levi: Azt hiszem a horgászat választott engem. Gyerekkoromban szerencsére nem volt számítógépem, se okostelefonom, a tv nézés sem az én műfajom volt. A nagyszüleim vidéken éltek, amikor csak szünidő volt mentem is hozzájuk. Nekem az erdő, mező és a vízpart volt a játszóterem na meg a focipálya. Apám révén a vadászat is közel került hozzám, úgyhogy ilyen "halász, vadász, madarász, éhenkórász"-ként nevelkedtem. Egyesek szerint nem izgalmas hobbi, lehet, de én így tudok kikapcsolni, kint a természetben.

10425048_10152779173373794_3953213307257167249_n.jpg

RS: Hova jársz horgászni? Nyílt vízre engedéllyel, vagy inkább halastavakra?

Levi: A természetes, vadvizeket szeretem, ahol nem kiépített horgászhelyek vannak és kevesen látogatják. Jobban kikapcsol ha nem hallok hangoskodást, nem látok szemetelést. Ha úgy adódik akkor persze van 1-2 nyugodtabb magántó ahova el szoktam menni de a Balatont is imádom. Mivel Tabtól 12 km-re volt légvonalban, rengeteg időt töltöttem el ott anno. Kitörölhetetlen emlékek. Ha tehetem, évente egyszer kétszer elmegyek oda is de inkább szezonon kívül, mikor kevesen vannak. Egy kicsit kiábrándít mikor az esti, nyugodt Balaton csendjébe belehasítanak a part menti szórakozóhelyekről kitóduló ittas, ordítozó, üveget a vízbe dobáló "jólnevelt, szépfiúk és szép lányok".... 

RS: Kikkel szoktál horgászni? 

Levi: Általában egyedül vagy nagyon szűk körben, családtagokkal. De pl: nagyon jókat pecáztunk Anga Mikivel (Subscribe) is párszor! Idén nagyon készülünk Cicóval, hogy horgászunk egy maratonit végre! 

RS: Hogy kell elképzelnünk egy horgászattal töltött napot? hajnal négykor indulás, vagy inkább kényelmesen, nagy alvás után?

Levi: Attól függ, hogy van szabadidőm. Mivel elég közel lakom a Dunához, tulajdonképpen nincs utazási veszteség. Ha hajnalban tudok már menni akkor akkor, ha csak délután tudok elindulni akkor az a menü aznapra. Nem vagyok nagy alvó, úgyhogy nem gond nekem a korai felkelés. Ha lehet, mindig sok időt szeretek kint maradni egyfolytában, ha csak egy-két órám van akkor neki sem indulok inkább.

RS: Nagyot mondó horgásznak tartod magad?

Levi: Mivel a nagyotmondást, kamuzást, hazudozást rettenetesen utálom, így a válaszom természetesen nem.

RS: Van valami nagyon emlékezetes horgász történeted?

Levi: Nagyon sok történet van talán nem is tudok választani. A lényeg, hogy mindig aktívan teljen az idő. Nem szeretek csak egy helyben üldögélni, mindig töröm a fejem, hogy lehetne eredményes a peca. Ha sikeres az ötlettelés az mindig emlékezetes marad, plusz utána a sok finom halétel is. 

RS: Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb, mi volt a legnagyobb?

Levi: Mivel vékony szerelékkel horgászom minden nagyobb hal megfogása büszkévé tesz. Ilyen az úszós match bottal fogott 7,20 kg-os afrikai harcsa vagy feeder-el fogott 8,70-kg dunai ponty is.

RS: Milyen halakra szoktál rá menni?

Levi: Mikor mihez van kedvem. Van amikor a nagyon pörgős keszegezés/kárászozást választom, van amikor a nyugisabb pontyozást vagy márnázást de olyan is, hogy végig pergetek egy hosszú Duna szakaszt több kilométeres sétával.

RS: Te készíted a felszerelésedet, csalijaidat is? Úgy értem, hogy házilag készítesz etetőanyagot, ásod reggel a kertet giliszta után?

Levi: A felszerelést igen, mindig az adott vízparton rakom össze, mindig friss kötéseket használok. Az etetőanyagot, csalikat pedig általában megveszem a közeli horgászboltban.

RS: Kifogtad már az aranyhalat?

Levi: Hahhh ...Szerintem azt már gyerekkoromban... de valószínűleg vissza is engedtem mert hálás lehetek, hogy ennyi időt tölthetek a természetben.

A KÉPEK A NOMAD ZENEKAR FACEBOOK-JÁRÓL SZÁRMAZNAK!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr407443814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum