RockStation

A Terror énekes Scott Vogel mindenkori 10 favoritja...

2015. május 18. - csubeszshuriken

0terror2012_14.jpgÜdvözlet ismét a kedvencekről listákat készítők világában! Mi is kedveljük a favorit előadóink listákba rendezgetését, de most valahol valakik ismét jó ötletnek tartották, hogy kedvenceinket is megkérdezzék kedvenceikről. Így találtunk rá Scott Vogel a Terror nevű hardcore banda énekesének tíz mindenkori leginkább kedvelt számára, amit egy - két mondatban be is mutat nekünk a saját szavaival.

Scott Vogel:"Összeszedni minden idők tíz legjobb hardcore dalát, szinte teljesen lehetetlen. Egészen biztos vagyok benne, hogy miután megírtam ezt a listát és aztán egy hónap múlva megkérdezed tőlem újra, már egészen most fogok mondani, de megpróbálom a legjobb tudásom szerint megtippelni nekem mégis melyik dalok lehetnek ezek. Imádom a hardcore zenét, szóval ez mindenképpen jó móka!"

1." Minden ami az első Warzone nagylemez, az a tökéletes hardcore. A számok, a szövegek, a hozzáállás. A borító, a fényképek és ahogy össze van rakva az egész. Ennek a számnak az energiái és a vibrálása beszélnek hozzám, így én ezt tettem meg minden idők legjobb hardcore nótájának."

2." A Victim in Pain volt az első NYHC lemez amit valaha hallottam és ez egy klasszikus anyag minden értelemben. Legtöbben azt mondják, hogy ez az a felvétel ami mind közül a legigazibbnak mondható. A szövegei pedig ma, 31 évvel a kiadás után még mindig kellő képen hangosak és aktuálisak."

3." Ez a banda időtlen. Ők tényleg mindenkit elvarázsoltak. A straight edge kölyköket, a kő hardcore arcokat, a punkokat, a skinheadeket mind - mind összehozta a Biscuit erő. A zene és az ének egyszerre volt határozott és nyomatékos, de ugyanakkor megnyugtató is. Walter fantasztikus fickó, valahogy mindig meg tud hatni."

4." Amikor az első Integrity kislemez kijött, az valahogy nagyon máshogy szólt, ami az egész színtérre hatással volt. Ők hozták a súlyosan sötét és negatív irányt a hardcore zenébe. A szövegeik, hasonlataik és szóképeik voltak azok, amik különválasztották őket a többi akkor működő zenétől. Ez volt akkor a Cleveland hardcore, ami ment egyenesen bele az őrületbe."

5." Dave Smalley szövegei és előadásmódja ezen a lemezen egyszerűen baszottul remek. Rengeteg érzés és brutális őszinteség jellemzi ezt az anyagot, amely egyben erőteljes üzenetértékkel is bír. Nem tudom mondhatom - e, de ha az életem hátralevő részében egyetlen felvétel lenne amit hallgathatnék azt hiszem ez lenne az."

6."A Leeway Born to Expire című lemezének első hét vagy nyolc perce, azt hiszem a legkeményebb és nyomulósabb zene amit valaha hallottam. Az intro és az első két szám mind közül az aminél ráeszméltem, hogy ami ebből árad azon egyszerűen nincsen fék, és hogy az erő amivel zúz egyszerre gyönyörű és mocskos. A mindent behálózó crossover hardcore valóság. Eddie Sutton hangja hibátlan. A Normandy Sound Studios megcsinálta ehhez a legjobb keverést. Nagyon frankó zenekar."

7."Talán a legkeményebb szám, a legkeményebb bandától. A másik csapat, akik teljesen megváltoztatták a hardcore arculatát mikor megjelentek a színtéren. Szétörtek egy csomó válaszfalat, átléptek egy csomó határt, és megmutatták a világnak, hogy egy hardcore banda is el tud jutni az addig lehetetlen Grammy jelölésig."

8."Valószínű ők a legjobb élő banda az én látásomban, akiknek albumaik listája is baszottul kiemelkedő. Ez a banda a színtiszta hardcore valóság. Freddy, Hoya, Matt, Stigma és Will Shepler a legsúlyosabb felállás, ami lehetett. Ennek a számnak a vége pedig egyszerűen brutális. Imádom a Madball - t!"

9."Én sosem volta straight edge, de nagyon szeretem az SXE bandák hangzását, meg ezt az egész forró fejű fiatal dolgot, ami még ma is meg tud szólítani. Az olyasmi a velem is velem maradt, és mikor hallgatom a Bold, Side by Side vagy a Youth of Today lemezeit, mindig megtalálom benne önmagam. Az utolsó YOT kislemez számomra teljesen rendben van. Nagyon nagy lezárása, egy nagyon klassz banda útjának."

10."Ha te nem Buffalo - ból, New York - ból jöttél, akkor lehet nem vágod ezt a bandát. De nagyon sok olyan arcnak mint én, ez volt a hardcore kiinduló pontja. Miután kiadták az első kislemezüket, nem tudták megfékezni a dühüket, és saját kiadásban kihozták a Fuel the Fire kazettát, és ezen túl volt mindenen. Ez volt az első szám az anyagon és számomra is, ami definiálta, hogy mi is az a Buffalo hardcore."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr827469206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum