RockStation

Origo: egy év után új Napokon-lemez


2015. május 18. - sunthatneversets

napokon_cdborito_domolky_daniel_print_001b_02_pr.jpg

Bár a hetvenes évekkel ellentétben manapság nem szokás sűrűn új hangzóanyaggal előrukkolni, a hagyományos albumformátum sem számít trendinek, alig egy évvel a komoly szakmai elismeréseket besöprő Borders of Babylon után megjelent a budapesti Napokon zenekar legújabb, immár negyedik nagylemeze. A címe: Origo, és ingyenesen letölthető INNEN.

Az artrock csapat felállása nem változott, a kilencszámos anyagot ezúttal is Kacsoh Dániel énekes, Ratkóczi Huba és Egri Gábor gitárosok, Kolozsi Péter basszusgitáros és Mózes Zoltán dobos rögzítette. A formáció továbbra is a határokat feszegető, kísérletező jellegű rockzenét játszik, ám ezúttal minden eddiginél inkább törekedtek a letisztult megoldásokra, a nehezebb témákat is könnyebben értelmezhetőként „álcázva”. Ebben a munkában első alkalommal zenei producer is segítette a csapatot, Schram Dávid személyében.

A felvételek ismét a törökbálinti Supersize stúdióban zajlottak, Horváth Attila vezényletével. Az előző korong esetében bevált recept sem változott: az egész lemezt egyetlen hétvégén vették fel, szalagra, valamennyi hangszeres sávot, sőt, még az éneket is. A zenekar egyszerre játszott, akárcsak egy valódi koncerten. A komoly koncentrációt igénylő megoldás eredménye egy lüktető, élő hatású, természetes kisugárzású album lett, a rockzene legnemesebb hagyományai és korszakai előtt is adózva.

Elődjével szemben csak laza koncepció fűzi össze a dalokat, a szövegek az egészen személyes témák mellett ugyanakkor ismét korunk társadalmi problémáival, a modern világban fuldokló emberiség tanulságairól is szólnak.
Az Origo-t élőben május 30-án, a fővárosi Roham bárban mutatja be a Napokon, fellép továbbá a Grizzly és a Powertrip

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr817468956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum