RockStation

Ezek lesznek idén a jubileumi Rockmaratonon...

2015. május 22. - csubeszshuriken

575-1.jpg

Már csak kevesebb, mint két hónap és megkezdődik a 25 éves jubileumát ünneplő Rockmaraton fesztivál egy hetes zenei kavalkádja. A kapuit idén újdonságként a Dunaújvárosi Szalki - szigeten július 13-án megnyitó fesztivál pedig ahogy a neve is tükrözi, színtisztán a rock zene rajongóknak szól, és azokat hívja meg egy egyhetes keringőre. A jubileumhoz méltóan pedig teszi mindezt nem gyengén vegyes, és nem gyengén erős felhozatallal. De lássuk, hogy hogyan is néz ki ez a felhozatal...

Első nap, Július 13.

A szokásosan két nagyszínpadon és idén először két kisszínpadon zajló események főszereplői hétfőn főleg a fesztivál szinte állandó magyar favoritjai. Amíg a Soproni színpadnál az Omen, a Rómeó Vérzik, a Road és a Paddy and the Rats váltják majd egymást, addig a Monster színpadon ott penget majd a Rózsaszín Pitbull, az Auróra és a minden évben kihagyhatatlan szlovák - magyar punk brigád a Konflikt. Aztán miközben mindezekre ott hullámzanak majd a korántsem szolid, de finomabb lelkű rockerek tömegei, addig az idén Shortscore Pit névre keresztelt kisszínpadon komoly arcletépésre lehet aznap számítani. A The Morning Star elnevezésű helyi erők mellett, a Nadír, a Kill With Hate és a Malediction fűt majd be, a Hideous Divinity és Broken Hope külföldről érkezett death metal brigádjainak.

Második nap, Július 14.

A második nap legnagyobb durranása talán az a lefutható thrash kör lesz, amit az egymást váltó négy nagy név, a Nuclear Assault, a Moby Dick, a Destruction és a Death Angel jelent majd az egyik színpadon. A talán pedig azért talán, mert mindeközben az Agnostic Front és a Black Dahlia Murder fogja valószínűleg leforgácsolni a másik színpad deszkáit. Előttük bemelegítésnek a The Southern Oracle és Blind Myself is ígéretes, míg a kisebbik pitben, a punké lesz a főszerep, olyan bandákkal, mint a QSS meg a Böiler. A negyedik Hammerworld színpadról pedig leginkább a Cadaveres neve lehet majd ismerős.

agnostic_front_stigma_by_sexton666.jpgVinnie Stigma, Agnostic Front

Harmadik nap, Július 15.

Ahogy pedig az előző nap strukturáltan a thrash napja lesz, úgy ez az este a folk metál rajongóinak ígér sokat. A szórásban a két legnagyobb hazai név egészül ki szintén két külföldivel, így a Tales of Evening, az Arkona, a Dalriada és a Korpiklaani erősítik majd egymást és a hangulatot a színpadon. Míg ezzel párhuzamosan a brit punk legenda Exploited előtt, még két klassz ska banda, a The Toasters és a Talco nyomja majd a talp alá valót. Az aznapi kisszínpad dózist pedig a hazai és külföldi hardcore / metalcore bandák fogják beadni, mint Petofi, New Dead Project, Betraying the Martyrs, Defeater. Ezek mellett pedig lesz egy kis Omega Diatribe, na meg Fostartály is.

0228dalri05.jpgBinder Laura, Dalriada

Negyedik nap, Július 16.

Ezen a napom a három leginkább említésre méltó blokk, az a Biohazard / Hatebreed új sulis hardcore szuper kombináció, a Mayhem / Dark Funeral black metál isteneinek egymásba kapaszkodó koncertjei, illetve az őket megelőző hazai Leander Rising / Depresszió páros. Nehéz megmondani, vajon melyik a legrangosabb este, de ez a csütörtöki nap biztos versenyben van. Főleg, hogy ott van még a nap programjában a Social Free Face, a Don Gatto és a Dorothy csajszi rock and roll csapatok neve is.

6385409177_be3858e525_b.jpgCsihar Attila, Mayhem

Ötödik Nap, Július 17.

Ez is egy jó vegyes nap lesz. A nagyszerű német metál veteránok, azaz Helloween előtt a lassan szintén rock matuzsálemeknek számító Kalapács, Lord és a Pokolgép lép majd fel. De mellettük lehet majd választani a kanadai death metál neves képviselőit a Kataklysm zenekart, Watch my Dying felvezetéssel, vagy a Haw után egy kicsivel a magyar doom alkimistákat, az Apey and the Pea - t. Aztán lesz még aznap Ragadozók és Agregátor, akiknek a közönsége jól illeszkedhet az este nagy magyar neveihez, hajnal felé pedig Szasza és a Zorall próbálja majd rávenni a lányokat és a fiúkat is egy kis csípőmozgásra.

Apey live3.jpgApey and the Pea

Hatodik nap, Július 18.

Akik eddig még egy napnál sem szerepeltek, mégis mindig kihagyhatatlanok maradnak akármelyik Rockmaratonról, azok ezen a napon lesznek itt. Ők pedig az Akela, az Ossian és Deák Bill Gyula bácsi. Nem emlékszünk olyan maratonra, ahonnan az ő nevük és megtöltött nézőterük hiányozhatott volna. Mellettük szólal meg a szintén német Powerwolf szélsebesen klasszikus metálja, és az amerikai Unearth, akik talán az egyik első, és legnagyobb név a metalcore műfajban. Az utolsó estén pedig a kis színpadok is bizony még elég vastagok lesznek. Az Insane, Neck Sprain, Magma Rise, Shapat Terror és a Wall of Sleep neveihez nem hiszem, hogy sokat hozzá kell fűzni a magyar metál zene rajongóinak.

TOVÁBBI INFÓK ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr717478442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum