RockStation

A Nickelback és a Red Hot Chili Peppers intelligens, Ozzy idióta dalt írt, avagy a dalszövegek tudománya...

2015. május 25. - csubeszshuriken

nickelback-2014-billboard-650.jpg

A kanadai Nickelback fiúk dalszövegei sokkal intelligensebbek, mint a többi rock híresség dalai, beleértve a Foo Fighters és a Linkin Park szerzeményeit is, állítja ez az új tudomány...

A Seatsmart nevű kutatás kitalálója Andrew Powell - Morse vette górcső alá, és analizálta három kimerítő héten keresztül a Billboard lista 225, valaha első helyen szereplő pop, rock, country és hip- hop dalait. Aki az olvashatóság alapján pontozási rendszert készített, és olyan szöveg analízis eszközöket használt, mint például a Flesch - Kincaid index. Az olvashatóság teszt mérte a szöveg nehézségét, és meghatározott egy szabott átlagot, ami alapján osztályozta a szövegeket.

A Powell - Morse felfedezés alapján tehát a country zene szövegei lettek a legösszetettebb, vagyis legokosabb számok, a besorolása szerinti 3.3 egységgel az élen, majd ezt követi a pop 2.9, illetve a rock 2.9 azonos eredménye, illetve a hip - hop 2.6 ponttal, vagy egységgel a sor végén.

A hét legjobb rock előadó között pedig a Nickelback kiüti a Linkin Park, a Seether és a Foo Fighters dalait, illetve az Avenged Sevenfold együttesét is, akik ennek a sornak a végén jönnek egy 2.25-ös besorolással. Mindeközben pedig a Three Days Grace Good Life című kétes büszkesége lett az évtized leghülyébb dala, a maga 0.8 átlagával, de Ozzy Osbourne Let Me Hear You Scream című szerzeménye sem maradt sokkal el tőle, ami a második legidiótább szám lett az új tudomány megállapítása szerint.

A legkiválóbb itteni besorolással bíró dal a múltból egyébként a Red Hot Chili Peppers Dani California című száma lett a maga előkelő 5.5 osztályzatával, és a legbénábbként is feltüntetett Three Days Grace követi egy másik nótával, az Animal I Became 5.2 lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr247488088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum