RockStation

Blues Pills koncert a Barba Negra Trackben június 15-én.

2015. június 04. - rockstation

blues-pills-2014.jpg

Az elmúlt években jelentős retro hullám indult útjára a zenei életben, több kiváló csapat is a hetvenes évek blues- pszichedelikus rock világát idézi meg muzsikájával. A műfaj egyik legsikeresebb zenekara, a svédországi központú, de nemzetközi tagságot (svéd, amerikai, francia) felvonultató Blues Pills, amely mindössze három éve létezik, ám eme rövid idő ellenére is hatalmas rajongói bázist tudhatnak maguk mögött.

A Blues Pills Örebróban alakult 2011-ben, és olyan előadók inspirálják a zenekart, mint a Fleetwood Mac, a Led Zeppelin, Jimi Hendrix, a Cream, és Janis Joplin. A banda énekesnőjét, a mágikus hanggal rendelkező Elin Larssont többen egyenesen a „XXI. század Janis Joplinjaként” emlegetik.

Elin így jellemezte zenéjüket a HammerWorldnek adott interjúban: „Lélekkel teli, őszinte, groove-os, és érzelemgazdag muzsikát játszunk. És keményet! Van bennünk blues, de soul és pszichedelikus hatásaink is épp ilyen fontosak.”

A csapat első hanganyaga egy mindössze három dalt tartalmazó vinyl volt, amely 2012-ben került kiadásra Bliss címmel. A csapatot szokatlanul gyorsan szerződtette a Nuclear Blast kiadó, és az ötszámos Devil Man című EP már a kultikus kiadó égisze alatt látott napvilágot 2013 októberében. 

A csapat várva várt, első teljes lemeze – Blues Pills - 2014 augusztusában jelent meg 10 dallal és hatalmas siker a mai napig. A banda népszerűségével belépőt váltott a legnagyobb európai rockfesztiválokra, de játszottak Ausztráliában is. Az album több szerzeményhez is készült videóklip. 

A Blues Pills turnépartnere a szintén svéd, göteborgi székhelyű rockbanda, a Spiders. A négytagú brigád élén is egy énekesnő áll, a karcosabb orgánummal bíró, Ann-Sofie. A 2010-ben alakult csapat hat vinyl EP-t is megjelentetett már, első teljes lemezük, a Flesh Point 2012-ben jelent meg. A Spiderst tavaly év végén Svédországban Grammy-díjra jelölték „Az év hard rock-heavy metal előadója” kategóriában.

A koncert hazai vendégzenekar a budapesti Headbengs. A fővárosi trió saját bevallása szerint büdös, mocskos, fésületlen, nyers, fiatalos, lendületes zenét játszik, sok dallammal, féktelenül, korlátok nélkül. A csapat első korongja Kisördög címmel jelent meg. TOVÁBBI INFÓK ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr17516486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum