RockStation

Jövő szerdán Budapesten játszik a Uriah Heep

2015. június 04. - sunthatneversets

Uriah Heep 2014.jpg

A '70-es évek egyik leginkább meghatározó angol hard rock zenekara, a Uriah Heep tavaly adta ki 24. stúdióalbumát, Outsider címen. A 2011-es Into the Wild-ot követő kiadványt élőben még nem mutatták be Magyarországon, most azonban pótolják ezt: június 10-én láthatjuk őket  a Barba Negra Music Clubban.

A Uriah Heep legutóbbi lemezén egyaránt megtalálhatók a kemény rocknóták, mint a nyitó Speed of Sound, és olyan befelé forduló, csendes balladák is, mint amilyen a Say Goodbye című tétel. Az Outsider nem csak a Uriah Heep dalszerző erejét mutatta meg, hanem azt a különleges hangzásvilágot is, amely mesterien egyensúlyoz a legendás albumok hangzása és az azoktól jól elkülöníthető, kortárs zenei megoldások között.

A lemez Mike Paxman producer (Asia, Status Quo) közreműködésével készült, és ez volt az első kiadvány Dave Rimmer basszusgitáros bevonásával, aki a régi tagnak tekinthető Trevor Bolder idő előtti halálát követően csatlakozott. Mick elmondása szerint „Trevor személyében egy világszínvonalú basszusgitárost, énekest és dalszerzőt veszítettünk el, legfőképpen pedig a barátunkat. Trevor betegsége alatt sem akarta, hogy a zenekar leálljon, ezért ezekben az időkben Dave Rimmer segített ki minket, így értelemszerű volt, hogy a kialakult helyzetben őt kérjük fel a csatlakozásra.

A zenekar repertoárján az elmúlt öt évtized slágerei szerepelnek, köztük olyan dalok, mint a Gypsy, az Easy Livin', a July Morning, a Look At Yourself, a Stealin' vagy a Lady in Black, mely összesen háromszor hódította meg a németországi slágerlista élét, és az egyik alkalommal nem kevesebb, mint 6 hónapot töltött el ott. A zenekar összesen 40 millió lemezt adott el, és az elmúlt öt évtizedben 56 különböző országban léptek fel – számos fesztiválszereplés és arénaturné mellett az egyik első nyugati zenekarként játszottak Oroszországban, 1987-ben. A Uriah Heep előtt a P.BOX játszik.

A koncertről további infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr137516580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum