RockStation

Soulfly-koncert az A38 Hajón

2015. június 11. - rockstation

soulfly_2014.jpg

A nu metal egyik legfontosabb alakja, Max Cavalera és a nu metal egyik legfontosabb zenekara, a Soulfly július 7-én ismét Magyarországon! A budapesti klubfellépésnek különös aktualitást ad, hogy a Soulfly a napokban jelentette be új lemezét: így a koncert az augusztus 14-én megjelenő Archangel premierje is egyben!

Max Cavaleránál kevés fontosabb alakja van a modern metálnak. A brazil frontember öccsével alapított zenekara, a Sepultura a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb black-thrash metal zenekara volt, és a kiválása után, 1997-ben alapított Soulfly sem marad el sokban mögötte. Emellett elképesztő mennyiségű közreműködése, kollaborációja az elmúlt húsz év metáljának központi figurájává tette.

A Soulfly valahol ott folytatta, ahol Cavalera a Sepulturával abbahagyta: zúzós, ugyanakkor felszabadult, groove-os, egyszerűnek tűnő, ugyanakkor súlyosan invenciózus, kompromisszumok nélküli thrash. Bőven van benne a punk nyerseségéből, az indusztriál sötét zuhogásából, és mindezeket a hatásokat Cavalera (és gyakran változó, de mindig kitűnő zenészei) magától értetődő természetességgel gyúrják egybe az összetéveszthetetlen Soulfly-hangzásba.

Közel húsz év alatt tíz nagylemez, sok ezer koncert, koprodukció - a Soulfly mégsem fárad ki soha.  Olyannyira, hogy a napokban jelentette be új lemezét. Az augusztus 14-én megjelenő Archangel éppúgy a Nuclear Blastnél jön ki, mint az előző album, a Savages. És egyébként újabban éppúgy két Cavalerát láthatunk a színpadon, mint a Sepultura (vagy a Cavalera Conspiracy) aranyidejében. Csak most már nem az "öcsi", Igor ül a dobok mögött, hanem Max fia, Zyon Cavalera, aki többek között arról híresült el, hogy az ő magzatkori szívhangja hallható a Sepultura Refuse/Resistjének intrójában - és 17 éves korában ő dobolta fel ugyanennek a számnak a feldolgozását a Soulfly Omen lemezére. TOVÁBBI INFÓK ITT.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr827532676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum