RockStation

Falunapból egyhetes fesztivál: Interjú Pajer Kristóffal, a Megyer Camp főszervezőjével.

2015. július 06. - theshattered

megyer_kristof.jpg
A Megyer Camp a legek fesztiválja. Az ország legkisebb önálló településén található, a lehető legbarátságosabb környezetben, a legcsaládiasabb hangulatban lehet eltölteni ott a fesztivál napjait. Szinte mindenki mindenkit ismer, sőt, ha már valamelyik korábbi alkalommal is ott voltál, már egyenesen családtagként vagy kezelve a fesztiválozók által.

A nem mindennapi hangulatú fesztivál főszervezőjével és Megyer polgármesterével, Pajer Kristóffal ültem le a fesztivál másnapján egypár kérdés erejéig. (nyitókép: Megyer Camp Facebook)

Aki esetleg nem ismerné, mikor, hogyan indult a Megyer Camp?
2007-ben indult, akartunk csinálni egy nem szokványos falunapot, mert mindenhol a roller produkciók, meg ilyen-olyan gagyi falunapok mennek. És akkor kitaláltuk az, hogy szóljon a rockról. Csináltunk egy egynapos bulit, az volt a Paprissimo fesztivál, mert akkor találtunk ki egy új terméket, a Paprissimo szószt és arról elneveztük a dolgot. Szaszával nagyon régóta jóban vagyok, azóta is jóban vagyunk, meg a Sex Actiont akkor még nem, de egy ideje már én menedzselem. Szóval volt egy jó baráti kapcsolat, felhívtam őt, hogy jöjjenek le. Akkor még a Zorall futott csak, így ők jöttek le 2007-ben, aztán 2008-ban is. Ekkor mondta Hangya, hogy csináljunk kétnaposat, és már akkor, abban az évben megcsináltuk az első Zorall Sörolimpiát, és végül is ez alapozta meg az egészet. Ezután Hangyáék itt voltak négy évet és amikor lementek Balatonszemesre, illetve most már Alsóörsre, utána mi magunk kezdtük el szervezni a programokat.

Ha már elment a Zorall, mi tartotta benned a lelket, hogy folytasd ezt a dolgot?
A visszajelzésekből láttuk, hogy mindenki szereti a falut, szeretik a programokat és végül is éreztünk annyi erőt ebben az egészben, hogy ez meg tud maradni és hosszú távon fent tud maradni.

Szentpéteri Zsolttal (Ex-Superbutt, ma Ørdøg) együtt szervezitek a programokat. Mi alapján választjátok ki a zenekarokat? Elég családias a hangulat közöttük is.
90%-ban a zenekarok szervezik saját magukat. Van egy baráti kör, akikkel együtt mozgunk, együtt élünk, ebben a körben lévő zenekarok túlsúlyban megjelennek a fesztiválon. Nem szégyellem, pont emiatt nagyon nehéz bejutni a fesztiválra, mert ezekből a bandákból lesznek a fő fellépők.

Volt-e olyan zenekar, akit nagyon szerettetek volna itt a fesztiválon, de végül elvetélt ötlet lett?
Nekem a kedvencem a Pál Utcai Fiúk, négy éve meghívtuk őket, de a közönségnek nem jött át. Ez a közeg nem igényli ezt, ez egy rossz döntés volt akkor. Azóta nagyon odafigyelünk arra, hogy tényleg azok legyenek, akiket a közönség egyben szeret.

Az idei Megyer Camp egyhetesre duzzadt. Ez esetleg egy előjel lehet a folytatásra? Tervezitek így folytatni?
A jövő hét utáni héten ülünk majd le átbeszélni ennek a hibáit, meg az előnyeit és utána dől majd el, hogy hogyan lesz a következő év. Minden évben leülünk, átbeszéljük, eszmézünk rajta, hogy mik voltak a jó döntések, rossz döntések. Tavaly ugye volt egy harmadik színpad, ami idén már nem, ez is rossz döntésnek bizonyult, azért maradt ki idén. Ebben a formában biztos, hogy nem lesz ez az egy hét, mert így nem jó. Vagy egy húzónevet be kell rakni minden estére, vagy el kell felejteni a dolgot.

Igen, sajnos így túl családias volt az első pár nap. Az 1000 darabra limitált bérlet hozta a várt hatást?
Ha az egészet nézzük, 812-en aludtak benn a faluban, elméletileg hozta is, meg nem is, de megvoltunk szerintem.

Az utolsó kérdés már részben szóba került. Mik az idei tapasztalatok, esetleg mit várhatunk a jövő évre, vannak-e már konkrétumok?
Ilyenkor még nincs konkrétum. (nevet) Örülünk, hogy túléltük.

Sajnos az interjú készítésekor már tudni lehetett, hogy illetéktelenek eltulajdonították a fotósok felszerelését. Az okozott kár milliós nagyságrendű, aki tud, segítsen a megtalálásban, vagy a károk enyhítésében. Minden fontos információ és részletek a Megyer Camp Facebook oldalán található.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr667603036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum