RockStation

Ilyen lesz a jubileumi Brutal Assault - Beharangozó A-tól Z-ig, 3. rész

2015. július 06. - Frogfoot

brutal_assault_2015.jpg

Augusztus 5 és 8. között immáron 20. alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromer, Zosefov erődjében a Brutal Assault Festivalt, ahol minden igaz, hithű metálos talál magának hallgatni és néznivalót. Három részes sorozatunkban most a fellépőket mutatjuk ne A-tól Z-ig a teljesség igénye nélkül. Az első és második rész után, a harmadik, befejező epizód következik.

Nuclear Assault
A bandát az Anthraxből távozott basszusgitáros Danny Lilker alapította 1984-ben és első három lemezük a crossover thrash klasszikusai közé sorolható. A sikeresebb időszakok és jelentőségük ellenére sajnos sosem kapták meg a kellő elismerést, többször feloszlottak, majd újrakezdték a zenélést, legutóbb 2011-ben. A most futó  "Final Assault" turné után sajnos ismét, talán véglegesen feloszlik a zenekar, így az utolsó (?) lehetőség, hogy lássuk őket a BA'15 és a magyarországi fellépésük során.

Primordial
Az ír Primordial talán a legérdekesebb és legizgalmasabb napjaink zenekarai közül, nem csak a zenéje, hanem a szövegei és a koncepciózus albumai miatt is: jellegzetes zenéjük és hangzásuk, az ír nyelv használata, megzenésített versek, Írország történelmét megidéző szövegek ír folklórral színezve. Nem elsőre ható, nyomasztó hangulatú zene, ellenállhatatlan dallamokkal, várhatóan a fesztivál egyik legkülönlegesebb koncertje lesz. Az új lemezről ITT írtunk.

Ratos De Porao
A brazil crossover thrash/hardcore punk csapat 1981-óta létezik és a kb. akkor vált igazán ismertebbé amikor a Sepultura a Beneath lemezzel befutott, ezzel megnyitva a lehetőséget más brazil zenekarok előtt is. A RDP már a régóta turnézik Brazílián kívül is minden helyszínen, a legkisebb pincétől a legnagyobb fesztiválokig. A portugál nyelven előadott szövegeik a mindennapi életben Brazíliában előforduló politikai és társadalmi kérdésekre összpontosítanak egy kis fekete humorral. A nyers, intenzív hangzást kedvelő hc/punk rajongóknak kötelező!

Sepultura
Már a 2014-es fesztivál végén bejelentették, hogy a következő év egyik fellépője a Sepultura lesz. A Sepultura az új korszak nyitánya 1998-óta a mai napig képes továbbvinni a védjegynek számító klasszikus vonalat, hangzásviláguk meg tudta őrizni jellegzetességeit a banda hangzása ma is összekeverhetetlen. A jelenleg futó "30th Anniversary Tour" keretében lépnek fel a BA'15 fesztiválon és biztosan a teljes karrierjüket átfogóan bemutató koncertre számíthatunk. Az utolsó lemezükről ITT írtunk.

Soulfly
Max Cavalera a Sepulturás szakítás utáni rövid időszakot leszámítva ugyanazt a vastag hangzású metalt nyomatja, amihez igazán ért. Az 1997-ben alapított Soulfly húsz év alatt tíz nagylemezt készített ott folytatva, ahol Cavalera a Sepulturával abbahagyta: a zenéje súlyos és fogós, szimpla, de gyilkos riffekkel. Max nemrégiben jelentette be új lemezét, az augusztus 14-én megjelenő Archangel-t, amelyről biztosan játszanak a BA'15 fesztiválon is.

Suicide Silence
A deathcore színtér egyik kiválósága előtt nagy kérdés állt: van-e élet számukra Mitch Lucker tragédiája után? A Suicide Silence a legjobbat hozta ki a szituációból, az All Shall Perishből érkezett Hernan „Eddie” Hermidával ott folytatták ahol abbahagyták és Hermida telitalálatnak bizonyult. A Suicide Silenceban rengeteg energia van, a
zenéjüket az amerikai bandákra jellemző lendülettel elővezetve garantált a hatalmas zúzás.

The Dillinger Escape Plan
Egy Arcane nevű hardcore punk trióból nőtték ki magukat a legnépszerűbb mathcore zenekarrá a kilencvenes évek végén. Elektronikus és jazzes elemek használata, meglepő tördelésekkel és váltásokkal teli zene lett az eredménye Ben Weiman gitáros zenei útkeresésének és határfeszegetésének. Karrierjüket csak színesíti a Mike Pattonnal közösen rögzített kislemez és az, hogy Trent Reznorékkal is együtt zenélhettek. ITT írtunk a lemezükről.

Triptykon
Az extrém metal történetében talán nincs két fontosabb zenekar, mint a Hellhammer és a Celtic Frost, számtalan zenekar és zenész inspirálója és példaképe. A Celtic Frostot Svájcban alapította 1984-ben Thomas Gabriel Fischer (Tom G. Warrior) és öt nagy hatású lemezt készítettek amelyek közül az avantgárdba hajló '87-es Into the Pandemonium magaslik ki leginkább. Sajnos a zenekar végét jelentette a zenészek közti személyes ellentétek miután elkészítették minden idők egyik legjobb visszatérő albumát (Monotheist). De Thomas G. Fischer új zenekara a CF zenei és szellemi örököse! Semmihez sem hasonlítható, csakis a Celtic Frosthoz, markáns, teljesen egyéni, a mai fogalmak szerint is extrémnek számító zene. ITT írtunk a 2014-es lemezről.

Trouble
A '80-as évek egyik legfontosabb amerikai underground metalbandája, a chicagói Trouble, hamisítatlan, klasszikus doom metal. Ha van zenekar amit feltétlen koncerten kell látni-hallani akkor a Trouble az, Bruce Franklin és Rick Wartell gitárosok erejét csak élőben lehet igazán megtapasztalni!

Vader
Lengyelország legrégebbi és legsikeresebb death metal zenekara több, mint harminc éves múltra tekint vissza, és a '92-es debütáló lemez óta nem tértek le a kijelölt útról. A '83-ban alapított csapat volt az első a '90-es évek elején, amely Európa keleti feléből képes volt kitörni. A 2014-es lemezükről ITT írtunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr847594702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum