RockStation

A búcsúzó, a haldokló, a visszatérő és az ötödik - Beszámoló a RockPart első napjáról

2015. augusztus 08. - theshattered

rockpart_2015_5.jpg

A nagy melegben az átlag ember lehúz a vízpartra. Nekem is kijutott ebből a jólétből, de szerencsére kombinálhattam ezt a zeneszeretetemmel. A Rockpart idén is jó alternatíva erre.

Természetesen a sátor nem állt fel magától, de miután az meglett, mehetett az ismerkedés a helyszínnel. A rekkenő melegben Apeyék hősiesen helytálltak, csak épp az árnyékolás hiánya becsalt inkább a sátorba, ahol a New Friend Request tolta az ipart. Másodszor kaptam már el őket a nyáron, az Insane jellegű modern metáljukkal még vihetik valamire.

Mivel a Subscribe augusztus 28-án határozatlan időre (vagy végleg) visszavonul, így muszáj volt megnéznem,  ki tudja mikor hallhatom őket megint élőben. Az utóbbi bulikon megszokott Best of volt megint egy-két variálással. Akinek mond valamit az Every Skin, a Bitter Boundary, Run to the City, Between Heaven and Her és az Álomtégla, az biztos jól érezte magát. Még akkor is, ha a melegben láthatóan szenvedett mindenki.

rockpart_2015_4.jpg
A Moby Dickre kíváncsi voltam, mivel évek óta nem tudom. Megnézni Smiciéket. Jó kis program volt, a Körhinta, Durván Akár a Vulkán kezdés megadta az alaphangulatot. Elhangzott még többek között a Mennyből az Angyal, Ámen, természetesen Ugass Kutya, a többi viszont sajnos nincs meg a My Dying Bride interjú miatt, ezáltal a Clawfinger sem volt teljes buli.

A háttérből lejött, Prisoners, Nigger kezdés volt. Mikor becsatlakoztam, már őrjöngött mindenki. Eszméletlen party volt, az igazi slágerek beleégtek az agyakba. Mik is? Biggest and the Best, Do What I Say, Truth közönségpacsikkal, stb.

rockpart_2015_2.jpg
Alvinékat csak fél füllel figyeltem egyrészt a Clawfinger interjú miatt, másrészt nem régen láttam őket a setlist pedig nem változott azóta. De a fények és a tömegmozgás meggyőző volt.

A My Dying Bride elejéről szintén lecsúsztam, de végig nem is bírtam volna az old school setlistet. Aaron átélte, a többiek pedig álltak, mint a cövek. Dalokat ne kérdezzetek, nyomasztó volt. Nagyon.

rockpart_2015_6.jpg

Az Ordog már kész felocsúdás volt utána, az egész albumot eljátszották, a végére még egy Szájon Át is befigyelt a Superbutt érából. Sajnos a nagy ziccer, a Zakk Telles vendégszereplés kimaradt. Még zárásként egy kis Akela befigyelt, de Főnökéket már nem bírtam. Folyt. köv.

FOTÓK: ROCKPART FACEBOOK, további képek ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr847690206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum