RockStation

JOE SATRIANI új lemezét mutatja be Budapesten

2015. augusztus 12. - rockstation

joe_satriani_1.jpg

Új lemezzel jelentkezett az amerikai gitáros, Joe Satriani. A Shockwave Supernova című albumot személyesen mutatja be Budapesten. Október 9-én látogat el a Budapesti Kongresszusi Központba.

A Shockwave Supernova Joe Satriani 15. albuma. Három remek zenészt hívtott meg a stúdióba, akik a turnéra is elkísérik majd, az ismert billentyűst, Mike Keneallyt (James LaBrier, Steve Vai), a dobok varázslóját Marco Minnemannt (The Aristocrats, Steven Wilson, Kreator) és a basszusgitár egyik csillagát, Bryan Bellert (James LaBrier, Steve Vai).

„Nem kívánhattam volna magamnak jobb csapatot a lemezkészítéséhez. Marco és Bryan a legjobbak közé tartoznak a szakmában és szeretik a kihívásokat. Ha például azt mondom nekik, hogy a szám túl metálosan szól, csináljunk belőle inkább egy művészibb hangulatú dolgot, akkor pontosan értik, mire gondolok és közösen megcsináljuk,“ – dicséri a zenészeket Satriani és nem feledkezik meg Keneallyról sem.

"Mike nemcsak egy fantasztikusan tehetséges ember, aki bármit eljátszik, amit csak adtok neki, hanem még hat különböző variációt is felkínál. Pár évvel ezelőtt azzal viccelődtem a basszgitárosunkkal, Allan Whitmannal, hogy meg kell tőle szabadulnunk, mert mellette úgy nézünk ki mint a kisiskolások,“ – mondja mosolyogva Satriani. Az új lemez készítésénél 7 év után újra összehozta az élet John Cunibertimmel is.

"John nagyon megkönnyíti az életemet a stúdióban. Kiváló hangmérnök és remek, inspiráló katalizátor. Öreg cimborák vagyunk és pontosan tudja, hogyan kell velem bánni. Nem fél kimondani a véleményét, de azt is érzi, mikor lesz jobb hallgatni,“ – mondja Satriani. „Elmentem hozzá mielőtt elkezdtem dolgozni az albumon és azt mondtam, hogy egy speciális albumot szeretnék. Semmilyen túlzott kompressziót, csak egy erős és dinamikus soundot. Szerintem ez sikerült is nekünk.“

 

 

Joe Satrianit, a legendás gitárost 1987-ben, a Surfing With The Alien albumnak köszönhetően ismerhette meg a nagyközönség. Azóta több mint 10 millió albumot adott el és 14 Grammy-nominációt szerzett. Az ő iskoláján nevelődött a rockzene néhány mai nagyágyúja, mint például Kirk Hammett a Metallica gitárosa, a gitárvirtuóz Steve Vai, és a Mick Jagger-, Deep Purple-kategóriájú legendák turnéinak is dísze a játékát jellemző tökéletes technika.

A G3 mellett 2009-ben megalakított szupercsapata a Chickenfoot, melynek tagjai Sammy Hagar és Michael Anthony (Van Halen) és Chad Smith (Red Hot Chili Peppers).

Eddigi utolsó albuma, az Unstoppable Momentum 2013-ban jelent meg és az Amerikai Egyesült Államok legeladottabb albumainak Billboard 200-as listáján a 42. helyen volt három héten át, és további kilenc országban is bekerült a TOP 100-ba. A Shockwave Supernova turné európai része szeptember 17-én indul Franciaországban. A nyilvánosságra hozott információk szerint a koncertek száma meghaladja a harmincat.

TOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr867698254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum