RockStation

TOP10 Slipknot-dal, amit Budapesten is hallhatsz majd

2015. január 31. - sunthatneversets

slipknot2015_png.jpg

Február 5-én Budapesten lép fel a maszkos-metál muzsikák number one-ja a Slipknot, akik az elmúlt években vitán felül a rockzene elitkategóriájába katapultálták magukat. Fellépésük kétségtelenül a 2015-ös év egyik legnagyobb durranása lesz, amiről a zenén kívül élő fellépéseik látványvilága is gondoskodik. Mi pedig ebből az alkalomból meg is mondjuk, hogy melyik az a 10 legjobb dal, amely elhangzik majd a koncerten. 

Tovább

A Rage Against The Machine acapella verzióban megvan?

RageAgainst.jpg

Ugye mindenki ismeri a Rage Against The Machine zenekart? Ha mondani kellene tőlük egy dalt, tuti, hogy válaszadók a Killing In The Name című gigaslágert választanák. Ez az a nóta, amelyet már nagyon sokan, nagyon sokféle módon fel illetve átdolgoztak, de acapella verzióban még nem hallhattuk. Eddig.

Tovább

TOP 10 (+2) Állati rossz albumborító

top10allati_borito.jpg

Az alábbiakban tizenkét olyan elrettentő példát mutatunk be, amikor ismert, elismert és népszerű, vagy kultikus, esetleg totál underground zenekarok és előadók állatokat használnak fel egy-egy lemezük borítójához, és amikor a mutatvány minimum gyengén, de inkább szánalmasan vagy egyenesen botrányosan sül el… (via Classic Rock)

Tovább

Hivatalos!: Jön a Biohazard a Rockmaratonra

biohazard_2014.jpg

Rendesen megcombosodik idén a Rockmaraton! Kora délután már meglebegtettük, estére hivatalossá vált, hogy 2015. július 16-án, a 25. jubileumi Rockmaraton Fesztiválon fellép a NYHC koronázatlan királya a Biohazard is ráadásul egy napon a Hatebreed-del. További infók ITT, további bejelentések hamarosan.

Tovább

Áprilisban ismét Budapesten játszik az Anathema

0anathema2014_29.jpg

Április 8-án Budapesten, a Barba Negra Music Clubban startol az Anathema Resonance elnevezésű turnéja! Ez egy nagyon rövid turné, ahol a zenekar történetének összes korszaka előkerül, így a sokak számára nagy kedvenc Serenades, The Silent Enigma, Eternity, Alternative 4 és Judgement lemezek dalai is fókuszba kerülnek. Különleges vendégként két régi tag, Darren White és Duncan Patterson is fellép a zenekarral. További infók ITT.

Tovább

Nagy öregek hazai pályán: Sick of it All, Ignite, Walls of Jericho és még mások @ Persistence Tour, Wiesbaden, 2015. 01.20.

soia11.jpg

Úgy látszik, megöregedtem! A két nagy utazó HC minifesztivál törzsközönsége között mondhatni generációs szakadék van. Olyan 3 hónapja volt a Never Say Die Tour, ahol a főbandák (Terror, Comeback Kid, Sick to your Guns) nekem is kedvemrevalóak, viszont a 4 darab előzenekart értelmezni sem tudtam. A Terror alatt előttem ácsorgo két srác meg pont azon értetlenkedett, hogy mit akar a csávó a színpadon (mármint Scott Vogel), meg mit pörgeti magát és jártatja a száját, meg egyébként is. Na, én meg az előzenekarok muzsikáját nem tudtam értelmezni, de a közönség átlagéletkorából ítélve nem tartoztam a megszólítani kívánt korosztályhoz.

Tovább

Nova Rock 2015: Újabb nevek és napi bontás

Mastodon-20142.jpg

Ma újabb neveket jelentettek be a június 12-14. között megrendezendő Nova Rock Fesztiválra. Ezek szerint többek között jön, a Mastodon, a Parkway Drive, a Guano Apes, az Epica, az All That Remains, az Orchid és a Deathstars is. Emellett most már napi bontással is tudunk szolgálni, amit alább nézhettek meg. További infók pedig ITT.

Tovább

Carcass live Rock Hard Fesztivál 2014

Carcass2013_1.jpeg
Miközben délután keresgéltem azon a bizonyos közkedvelt videó megosztó oldalon, erre a gyöngyszemre bukkantam és gondoltam megosztom veletek. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak engem érdekel ez a koncert videó, amelyen a Carcass nevezetű brit brigádot láthatjuk, ahogy közel harminc évvel az alakulásuk után is brutálisan zúzzák le a népet.

Tovább

Graveyard after Graveyard: Out to Feed, jóféle zúzda svéd módra

10799769_1012881478738587_2031674694_n.jpg
Van nekünk egy Graveyard After Graveyard nevezetű brigádunk, akik nem a legdallamosabb zenék oltárán áldoznak, hanem úgyis mondhatnánk, hogy a régi sulis thrash/death/black metál vonalat képviselik. Most itt egy kis kedvcsináló a hamarosan megjelenő új cuccukról. Hát elég paraszt, mit ne mondjak!!??

Tovább

„Pálinka-fesztivál” – Sabaton, Delain, Battle Beast, Tales of Evening @ PECSA Music Hall, 2015.01.25.

0sabaton2015_11.jpg

Kétség kívül: a svéd heavy metal kult-banda, mely nem Sabaton, hanem vasárnap járt hazánkban, korunk leginkább vitákat gerjesztő formációja e műfajban. A rocker-társadalom jelentős szegmense legalább olyan gáznak tartja a szép emlékű Comodore 64-es számítógép hangjaira emlékeztető billentyűfutamokkal teletűzdelt harci indulóikat, melyet terepszínű gitárokkal és furcsa hangú, LEGO-robot küllemű énekes segítségével vezetnek elő, mint a cikket indító szóviccemet.

Tovább

Február végén új EP-vel jelentkezik a Conan’s First Date

conan_s_first_date_band_2015.jpg

Február 28-án jelenik meg online a Conan’s First Date legújabb anyaga, The Dragon Exists címmel. Az ötszámos EP meghallgatható és ingyen letölthető lesz a banda Soundcloud és Bandcamp oldalain, később pedig fizikai formátumban is beszerezhetitek Szentendre metaliparának legújabb termését. Zeneileg szokás szerint lesznek újdonságok, meglepő, esetleg megosztó megoldások, de akik eddig a csapattal tartottak, azok most sem fognak csalódni. Ha nem akartok lekésni semmiről, a kapcsolódó Facebook event linkje ITT.

Májusban Budapesten játszik a Skeletonwitch

Skeletonwitch2013.jpg

A Concerto Music szervezésében május 3-án a Dürer Kertben játszik a ohioi Athensból származó thrash/black formáció a Skeletonwitch. A csapat még 2013-ban jelentkezett lemezzel Serpents Unleashed címmel. Most egy rövid közép-európai, balkáni túra keretében látogatnak el hozzánk. A turné első állomása pedig mindjárt Budapest. További infók ITT.

Tovább

Üt, mint a buszkerék: Venom – From the Very Depths (2015)

venom-from-the-very-depths.jpg

Lehet-e újat mondani lassan 36 évnyi működés és 13 soralbum után úgy, hogy zenekarok százai, köztük legendák is hivatkoznak a Venomra? Vajon meg akarják-e még váltani a világot annak ellenére, hogy a ’90-es évek heavy metal ellenessége őket is kikészítette? Van-e még erő Cronosban, illetve a körülötte albumról-albumra változó felállásban?

Tovább

A Junkies és a Telepi gyerekek

junkies_pic-1.jpg

Végre napvilágot látott a legújabb klip, amely a Ganxsta Zolee és a Kartel 20 év című Tribute-lemezéhez készült. A Telepi gyerekek feldolgozását a Junkies formálta saját képére és az eredmény nagyon jó lett! Az 1G Records gondozásában kiadott dalhoz szöveges videó készült, így mindenki magolhatja a szöveget. a 2015. február 27-i Barba Negrás Junkies-buliig!

Tovább

Nézd meg a videót, amiben Apey majd jól KIOKTAT!

apey_12_27.jpg

Az Apey And The Pea zenekar hivatalosan 2008 óta ontja a fejünkre az észvesztő dalaikat. Azóta már eldönteni is nehezen tudjuk, hogy melyik dal áll a legközelebb a szívünkhöz. Judas, Hellis, Abraham, Acid, I, The Rope Eater stb. Mind remek dal, de van velük egyetlen egy apró probléma. Sehol sem találunk egyikhez sem egyetlen értelmes gitár tabot sem! Persze ilyenkor lehet magyarázni, hogy szedje le az ember fia füllel, hiszen egy gitárosnak ehhez értenie kell. Na, és mi van akkor, ha nem értesz hozzá? A hajtás után kiderül!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum