RockStation

Miyavi: jövő pénteken ismét Budapesten a szamuráj gitáros

2015. október 04. - rockstation

miyavi01.jpg

The Others címen adta ki új albumát idén tavasszal Miyavi, aki ősszel Európában is turnézik majd. A japán gitáros Angelina Jolie Rendíthetetlen című filmjében debütált színészként nemrég, és a Mission: Impossible főcímdalából is készített egy saját változatot – Budapesten október 9-én, a Barba Negra Music Clubban láthatjuk.

2014 végén debütált Miyavi a mozivásznakon, ekkor mutatták be ugyanis Angelina Jolie Rendíthetetlen (Unbroken) című filmjét, mely - Laura Hildenbrand életrajzi regénye alapján - az egykori olimpikon és II. világháborús hős, Louis Zamperini életét mutatja be. Miyavi a Mutsushiro Watanabe nevű, meglehetősen kegyetlen őrt alakítja, aki azon munkálkodik, hogy megtörje Zamperinit egy japán hadifogolytáborban. A 65 millió dolláros költségvetéssel készült film ezidáig mintegy 160 millió dolláros bevételt termelt, és nagy sikerrel mutatták be számos fesztiválon, így a New York Film Festivalon is.

A forgatás viszontagságai, valamint a Miyavira osztott karakter brutalitása megviselte a zenészt, de végül minden jelenet felvétele sikeresen lezárult. Miyavi elmondása szerint a stáb tagjai, és maga Angelina Jolie is sok segítséget nyújtott a lelki felkészülésben. A rendezői szárnyait próbálgató filmsztár és Miyavi igen közel kerültek egymáshoz, a filmhez kötődő eseményeken is rendre közösen jelentek meg, és végül Miyavi még egy dalt is írt Jolie-ról, Alien Girl címmel.

Nem ez volt Miyavi egyetlen filmes kalandja a közelmúltban: nemrég elkészítette saját verzióját a világ egyik legismertebb filmes főcímdalához, a Mission: Impossible-höz is. A Tom Cruise nevével fémjelzett széria legújabb darabja, a Mission: Impossible - Rouge Nation Japánban Miyavi feldolgozásával együtt kerül majd bemutatásra a mozikban, itt hallhatjuk a gitárra átírt változatot:

Miyavi új stúdiólemeze két évvel az előző kiadvány után, idén tavasszal jelent meg, The Others címen. A felvételeket az Egyesült Államokban, Los Angelesben és Nashville-ben rögzítették, a Grammy-díjas producer páros, Drew Ramsey és Shannon Sanders segítségével. Az új és izgalmas hangzás érdekében Miyavi lecserélte szólógitárját, és elsősorban egy Telecaster modellt használt. A Unite című dalban vendégszerepel Rob Harvey, a The Music nevű egykori angol zenekar énekese, és a lemezen egy feldolgozás is található: Miyavi a Denki-Groove nevű japán synthpop-duó Shangri-la című dalát dolgozta át gitárra.

A 33 éves zenész eredeti neve Takamasa Ishihara. Elektromos gitárjátékával egyre nagyobb figyelmet vív ki szerte a világon: pengető nélkül, egyedülálló slap (a húrokat megcsapó) technikával szólaltatja meg a hangszert. Miyavi immár több mint 250 sikeres koncertet tudhat maga mögött 30 különböző országban, 4 turné során Észak- és Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Ausztráliában.

A The Japan Times-nak adott interjújában így nyilatkozott az új album készítéséről: „Nagyon bezsongtam ettől a lemeztől. A Telecaster gitárra váltásnak köszönhetően a hangzás elektronikusabbá vált, és összességében egy sarkosabb, minden korábbinál agresszívabb anyag lett az eredmény. A dalszerzés és a felvételek jó része Tennessee államban, Nashville-ben zajlott, és az ottani környezet szinte megváltásként, afféle rehabilitációként hatott rám, amire nagy szükségem volt a forgatással járó megpróbáltatások és a legutóbbi világ körüli turné után. A kimerültség miatt egyre inkább úgy éreztem, hogy távolodom saját zenei küldetésemtől, de a Nashville-ben töltött időnek köszönhetően ez megszűnt. Ebben a lélekkel teli városban a zene mindenhol ott van: ha elmész egy étterembe, még a pincérek is tudnak énekelni. Ideális környezet volt ez saját kreatív oldalam újra felfedezésére, és lényegében az új lemez is erről szól.”

A lemezen lévő dalok különböző lélekállapotokat villantanak fel, egyfajta jellemfejlődési útvonalat végigjárva „Az album fő üzenete és koncepciója az, hogy oké másnak lenni - mondta Miyavi. Ez olyasvalami, amit végül én is elfogadtam, de ez nem volt mindig így. Voltak idők, amikor úgy gondoltam, hogy nekem is olyannak kéne lennem, mint mindenki másnak. Kétségeim voltak magammal kapcsolatban, ideértve a tetoválásokat, a ruháimat és a viselkedésemet is. Mostanra azonban megbékéltem önmagammal, és örülök, hogy egy ilyen harapós lemezt sikerült összerakni – alig várom, hogy élőben is bemutathassam az új dalokat!”

A szamuráj gitáros európai turnéjára ősszel kerül sor, Budapestre október 9-én érkezik, ahol legutóbbi fellépésének helyszínén, a Barba Negra Music Clubban ad koncertet. Jegyek már kaphatók! További infók ITT.

miyavi_yusuke_okada_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr147888612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum