RockStation

Rock gyász: Lugosi László elveszítette a rákkal folytatott küzdelmet

2015. október 07. - viliricsi

lugosi_laszlo.jpg

Amikor tegnap dél körül egy fb csoport tagjaitól megkaptuk a szomorú információt, még reménykedtünk: hátha félreértésről van szó. Pedig tudtuk: Lugosi László gitáros gégerákkal küzd. Sajnos a hír azután megerősítést nyert. A nemzeti gyásznap reggelétől kezdve - ahogy írni szokták ilyenkor - "Lugo" abban a bizonyos Égi Zenekarban játszik már.

A magyar rockzene meghatározó alakja volt, akit leginkább a Beatriceből ismerünk. Vendéglátó zenészként kezdte a pályát, de hamar rájött: ez a szirupszagú világ nem neki teremtetett, s inkább Feróékhoz csatlakozott 1978-ban. Kitartott egészen addig, még a banda működését el nem lehetetlenítette az akkori hatalom. A Dinamitban is játszott egy rövid ideig.

A nyolcvanas évek második felében részese lehetett a Rice újjászületésének, majd '92-ben szakított az életét meghatározó formációval. Ezt követően egy Hard Legio nevű zenekar vezetője lett. Hangszerbolt üzemeltetésével próbálkozott, templomi orgonákat épített. Utoljára idén márciusban lépett fel egy P. Mobil koncert vendégeként.

Éppen akkor lett rosszul, mikor új dalait gyakorolta egy nyilvánosság előtt még ismeretlen formációval. Elbúcsúzott hát tőlünk a Nagyvárosi Farkas, a Meditáció és többek között az Utálom az egész XX. századot kultikus dalok szerzője! Nyugodjék Békében!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr327920538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum