RockStation

Joe Satriani @ The Shockwave Tour, Kongresszusi Központ, 2015.10.09.

Nagybetűs ZENE

2015. október 13. - Frogfoot

0joesatriani2015_32.jpg

Mindig furcsán érzem magam ha egy koncerten ülni kell, izgek-mozgok nem találom a helyem amire a helyszín is csak ráerősített, inkább színházban éreztem magam, pedig egy rockkoncerten vagyok és nem a délutáni matinén.

A furcsa érzés Dan Patlansky koncertje alatt is végigkísért pedig a johannesburgi zenész élvezetes bluesrock előadását látva-hallva úgy érzem Patlansky és társai megérdemelten lettek a Shockwave Tour vendégei. A díjnyertes gitáros/énekes, dalszerző Dan Patlansky még soha nem turnézott  Európában, így ez kiváló lehetőség, hogy bemutassa a tehetségét és remélhetőleg néhány új rajongót szerez. Az alapot, amit az izmos ritmusszekció ad Patlansky fülbemászó, ízes szólókkal fűszerezi csak a színpadi jelenléte nem elég átütő, azonban a zenéje miatt nem volt semmi oka szégyenkezni, még a legkeményebb kritikusokat is megnyerheti!

0danpatlansky2015_16.jpg

Csak én érzem magam továbbra is kényelmetlenül (de ennek nem a zene vagy az előadó az oka), és ez így is marad mindaddig amíg Joe Satriani a színpadra nem lép. Akkor utazásra indulok a gitárja segítségével. Egy LÖKÉSHULLÁMON repülünk a KÉK ÁLMOKBA, majd a KRISTÁLYBOLYGÓRA- NEM EZEN A FÖLDÖN járunk. BARÁTOKKAL találkozunk, de szorít az IDŐ és továbbállunk, hogy olyan csodálatos teremtményekkel találkozzunk, mint a PILLANGÓ ÉS A ZEBRA.

Engem nem zavar HA NINCS MENNYORSZÁG, mert a KATAKLIZMIKUS kettőscsillagokat mutat ŐRÜLT JOEY, nem is tudtam, hogy EGÉSZ ÉLETEMBEN erre vágytam! A VILÁGÍTÓ TESTŰ ÓRIÁSOK emléke is MINDIG VELEM, MINDIG VELED marad és utunk vége felé elköszönünk: VISZLÁT SZUPERNOVA! De mielőtt valóban véget érne, még SZÖRFÖZÜNK AZ ÜRLÉNNYEL.

0joesatriani2015_80.jpg

Itt visszazökkentem a valóságba és már nem éreztem magam kellemetlenül vagy furcsán. A kétórás koncert alatt végig csak bámultam a színpadot, Satch minden felhajtás nélkül feljön a színpadra társaival és indult az utazás, ahol Joe zenészei nincsenek a "másodhegedűs" szerepére kárhoztatva, egyenrangú partnerek. nemcsak kísérőzenészek: Bryan Beller basszusgitáros, Marco Minnemann dobos, aki bemutatta, hogy a dobszólóba hogyan lehet egy kis humort csempészni és Mike Keneally, aki egyszerre játszott a gitáron és a billentyűkön, ráadásul semmiben sem marad el a gitártudása Satriani mögött!

Nagyon tetszett, hogy Joe Satriani teret enged a zenészeinek és ilyenkor a háttérbe vonul, így nem csak róla szólt ez az este, hanem a ZENÉRŐL.

Ezt játszotta Joe Satriani:

shockwave.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. További képek ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr767956272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum