RockStation

Venom Inc. és Vader koncertek csütörtökön a Dürer Kertben

2015. október 13. - rockstation

venominc02.jpg

Old-school klasszikusokkal találkozhatunk október 15-én a Dürer Kert színpadán: először játszik Magyarországon a Mantas – Demolition Man – Abaddon felállású Venom Inc. A műfajteremtő angol zenekar előtt a legendás lengyel death metal csapat, a Vader tér vissza egy múltidéző szettel, az estét pedig két angol zenekar, a Divine Chaos és a Zompok nyitja.

Az idén januárban tartott Obituary koncert nem csak a headliner zenekar miatt számított különlegesnek: a vendégként meghívott előadók között ugyanis ott találtuk 1979-ben alakult legendás heavy metal együttes, a Venom tagjait is. Mantas és Demolition Man (az angol zenészeket a mai napig így ismerik) M:Pire Of Evil néven adott koncertet ezen az estén, nem egy Venom klasszikust is elővéve.

Azoknak, akik ott voltak ezen a lehengerlő energiákat felvonultató, és kiváló hangulatú koncerten, bizonyára nincs is szükségük túl sok győzködésre az október 15-ei Venom Inc. fellépésével kapcsolatban. Ezen az estén ugyanis Mantas és Demolition Man a Venom alapító dobosával, Abaddonnal együtt tér vissza a Dürer Kertbe, ráadásul főzenekarként!

A Venom stílusalapító, sőt afféle proto-zenekarnak tekinthető, mely sok szempontból megelőzte korát, és voltaképpen a heavy metal zenészek egy teljes generációjára volt közvetlen hatással. Különösen igaz ez a Welcome To Hell (1981) és a Black Metal (1982) című lemezeik esetében – utóbbi már a címével is előhírnöke volt a később önálló műfajjá váló extrém zenei irányzatnak. Számtalan világhírű zenekar tekint inspiráló elődként rájuk, köztük a nagy thrash négyes tagjai: Tom Arayáék és James Hetfieldék már a '80-as évek első felében is turnéztak a Venommal.. persze akkor még előzenekarként.

A budapesti koncert évtizedes hiánypótlónak tekinthető, hiszen most először hallhatjuk a Venom klasszikusokat a zenekar egykori tagjaival a színpadon. A Mantas – Demolition Man – Abaddon trió megegyezik 1989-92-es felállással: ekkor adták ki a Prime Evil, a Temples Of Ice és a The Waste Lands albumokat, de az este folyamán nem csak ezt a korszakot érintik, hanem egy komplett Venom klasszikusokból álló műsort mutatnak be. A banda a Keep It True Fesztivált követően Kínában, Japánban és Tajvanon is játszott, ősszel pedig egész Európát bejárják. Ezen a Pekingben készült rajongói videón éppen a Black Metal és a Countess Bathory című klasszikusokat adják elő.

A legendás brit zenészekhez egy nem kevésbé old-schol death metal zenekar csatlakozik az európai turnén: a lengyel Vader immár 32 éve működik, és hazánkban is jól ismert. A Piotr "Peter" Wiwczarek énekes-basszusgitáros által alapított zenekar a rendszerváltás előtti lengyel undergoundból nőtte ki magát a régió legismertebb metal zenekarai közé. Legutóbbi albumukat a műfaj egyik legnagyobb kiadójánál, a Nuclear Blastnál jelentették meg 2014-ben, Tibi et Igni címmel. A lengyelek ezúttal egy old-school műsorral készülnek, úgyhogy ez a koncert is beleillik majd az október 15-ei este múltidéző, metal klasszikusokat felvonultató tematikájába.

vader2014i.jpgTOVÁBBI INFÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr577847380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum