RockStation

Íme egy új videó a Brainstorm jövőre megjelenő lemezéről

2015. november 30. - sandroo

Brainstorm (Band).jpgA német power metal vonalon mozgó Brainstorm, sokak örömére most egy új videóval jelentkezett. A videó egyben egy kis ízelítőt ad a közelgő új albumukból, amellyel majd csak a jövő évben tudunk szorosabb kapcsolatba kerülni. Addig pedig, íme az új dal.

Tovább

The Dead Weather - Dodge and Burn (2015)

Elfogult imádat és egyéb borzalmak

11891006_10153525282234110_5920752628676579667_n.jpg

Karcos, dögös, szenvedélyes – pár azok közül a jelzők közül, amellyel a The Dead Weather zenéjét jellemezhetjük. Az egyik olyan kortárs szuperbanda, amelyet a legtöbbször próbálnak meg lemásolni, átvenni, lekoppintani és új címkékkel meg nevekkel eladni. Elfogult, szubjektív élménybeszámoló következik.

Tovább

Retro koncertklip a divideD maszkos metalzenekartól

divided_sajto_csoport.jpg

Az élő koncertek hangulatát visszaadó, csipetnyi retro életérzéssel megfűszerezett új videóklippel jelentkezett az utóbbi évek egyik legizgalmasabb magyar metalzenekara, a divideD. A színpadon maszkot és különleges fellépő ruhákat viselő zenészek legközelebb január 16-án zúznak egy hatalmasat a 13. Stagediving Fesztiválon a Dürer Kertben.

Tovább

Új poszt-punk szupergroup, ismét friss videóval...

promoted-media-optimized_55e15f4893238.jpgA Publicist UK nevű új szupercsapat legismertebb tagja talán a Municipal Waste dobosa Dave Witte, de mellette a Goes Cube, a Burnt by the Sun és egyéb csapatok tagjai is szerepelnek a produkcióban. Amire a legnagyobb hatást a kultikus alaknak számító Michael Gira és csapata a Swans gyakorolta, de a sokkal ismertebb és hamarosan országunkba látogató The Cure is simán felemlegethető a dark hangulatú zenéjükkel kapcsolatban. Rendkívül jó, első lemezükkel augusztusban jöttek ki, minek a címe Forgive Yourself és mostanra a harmadik videót is elkészítették hozzá. A lemezt nyitó Cowards című dalhoz a képi világot David Obuchowski rendezgette el, aki egyébként a zenekar gitárosa is. Így az itt a hajtás után látható új klip abszolút belső munka volt..

Tovább

Vége van - Új videó a Brain Draintől

brain_drain_2.jpg

A karcagi Brain Drain zenekar a nyár folyamán egy új dalt már bemutatott a nagyközönségnek szöveges videó formájában, azonban azóta történtek változások: Galgovics Zsolt munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudta tovább vállalni a közös munkát, így a basszusgitáros Perge Tibor vette át a gitáros szerepét, az öthúros szörny pozíciója pedig Borsos Bence érkezése óta ismét betöltésre került.

Tovább

Új lemezzel jelentkezett az Autopsy

autopsy1.jpgAz elmúlt öt évben újra aktív és három nagylemezzel is jelentkező régi sulis death metálban utazó Autopsy most ismét új lemezzel jelentkezett. A hét számot tartalmazó Skull grinder című lemez azonban nem csak önállóan fog megjelenni, hanem egy nagyobb speciális kiadásnak is része lesz. Ugyanis nem sokkal ez után jön az After the Cutting névvel ellátott négy lemezes csomag, ami a Skull grinder számai mellett tartalmazni fogja a régi klasszikusokat is, illetve kiadatlan felvételek is hallhatóak lesznek majd a korongokon. Amik mellé egy könyvet is kap majd aki rámegy, amely a zenekarhoz kapcsolódó képi világ dolgaival lesz tele elsősorban, vagyis a gore art legenda Dennis Dread keze munkáival. Az új cuccok a Peaceville kiadónál jönnek majd ki, és ők dobták ki kedvcsináló gyanánt a megosztó felületre az itt lentebb a hajtás után hallható új számot is a csapattól...

Tovább

Friday Rules: The Sinner - új név, új szerzemény

friday_rules.jpg

A felvidéki thrash metalt művelő Friday zenekar megalakulásának története egészen a '90-es évek végére nyúlik vissza. Néhány aktív év után a tagság szétszéledt és a zenekar feloszlott. 2011 nyarától Róm Gábriel és Pál Péter újra életre keltette a brigádot, melynek eredményeként 2012-ben megkaptuk a Choosing the Future című albumot. Az élet úgy hozta, hogy a csapat újra szétszéledt és hosszas inaktív hónapok teltek el a zenekar életében, míg a Gábriel néhány héttel ezelőtt meg nem törte a csendet a "Poison" cmű tétellel, mely azt bizonyítja, hogy a Friday története nem ért véget.

Tovább

Kocsma - Itt a Férfias Férfiak első klipje

Férfias Férfiak2.jpg

A Kocsma a Férfias Férfiak első klipje, a 2014-ben megjelent EP-hez készült. Érdekesség, hogy egyébként a zenekar egyik legrégebbi szerzeményéről van szó, ami már több "házi" felvételt is megélt, de stúdióban végül csak tavaly lett rögzítve. A klip készítését a tagok barátai vállalták magukra, nevük a videó leírásában olvasható.

Tovább

Scott Kelly szálldogál az otthonodban

ritual-cvlt_scott-kelly_round-table_4-by-ana-beltrc3a1n.jpgAz év első felében egy néhány állomásos rövid turné keretében mozgott együtt egy közös Mirrors of Psychic Warfare névre keresztelt produkcióval Európában Scott Kelly a Neurosis frontembere és Sanford Parker cimborája aki a Buried at Sea és a Minsk soraiból lehet ismerős. A videóra pedig most találtunk rá, ami a francia állomás rendhagyó fellépését örökítette meg remekbe szabott módon, ahol Scott Kelly jól láthatóan valaki nappalijában szálldogál fekete lyukakban, féregjáratokban, a világvégén és önmaga zsigeri mélységeiben a súlyos ambient alapokra, amik a szoba másik sarkából érkeznek. Ez pedig olyan exkluzív cucc, amibe, ha bírod ezeket a fazonokat, mindenképpen érdemes alámerülnöd. Scott Kelly egyébként a mai napig rendkívül aktív, hiszen az említett cimborával és az Eyehategod énekesével közösen nemrég kiadott Corrections House lemezük is alig jött ki, aztán hamarosan ismét szóló turnéra jön Európába, saját akusztikus produkciójával, aminek Bécsi időpontja Január 22-én már biztos van. És az ígéretek szerint valamikor egyszer csak egy új Neurosis lemez is felszakít néhány sebet a közeljövőben. De addig is itt az említett videó a hajtás után...

Tovább

Danzig - Skeletons (2015)

Retrospektív Sátán Tangó

original.jpg"Sosem könnyű, sosem tiszta, ha a bárányok közt te vagy a Bestia..." - énekli mindezt a The Misfits egykori frontembere, olyan bársonyos hangon, amilyen puha és bársonyos csak egy vastagon bekrémezett tenyér lehet éjjel, egy kihűlt albérleti szobában a vibráló tévéképernyő előtt. Ez a hang pedig ugyanaz a hang, aki mély, sötét altján egy zseniális új Danzig stúdióalbumot ígért erre az évre, aminek dalait majd Tommy Victor barátjával közösen akkumulálják össze. Ehhez képest kaptunk egy feldolgozáslemezt, amin nagyjából azok a számok szerepelnek, amiket feltehetőleg harminc éve a zuhany alatt dúdolgat a mágus, miközben talán arról álmodozik, hogy jól megrajzolt képregény formátumban magáévá teszi egy oltáron Morticia Addams nagyasszonyt testét, Edgar Allan Poe egy varjújának csőrét, vagy Ozzy apót és Elvis Istent egyszerre. De ettől még a Skeletons nem egy rossz lemez...

Tovább

Új Turbonegro videó - Hot For Nietsche

Turbonegro_2012.jpgA norvég party állat punkok új rock himnusszal rukkoltak elő, nem meghazudtolva a provokatív fricskák arcba pöckölésére való hajlamaikat. Az új videó címe Hot For Nietsche. A klip pedig Las Vegas - ban készült, egy régi haverjuk Rick Kosick rendezésében, akinek a neve a gördeszkás Big Brother vagy a Jackass filmek háza tájáról lehet ismerős. A srácok a nótát elsősorban az Eagles of Death Metal tagjainak ajánlják, aztán persze a teljes Turbojugendnek és mindenkinek aki szereti! Itt a hajtás után...

Tovább

Top 10 legnagyobb Queen sláger

gallery_music-queen-rock-band-1989.jpg

Nem érdemes azon vitatkozni, hogy a Queennek tagadhatatlanul nagy hatása van napjaink pop/rock (és metal) zenéjére. Habár Freddie Mercury halála megkurtította a legendás brit zenekar karrierjét (az Innuendo utáni korszakot most ne vegyük figyelembe), mégis hitetetlenül sok örökérvényű slágert hagytak az utókorra. A legendás zenekar méglegendásabb énekesének halála óta kevés olyan hangszálmatador született, mint ő, pedig ennek a héten múlt 24 éve. Ennek emlékére mazsolázunk kicsit a Queen életműből.

Tovább

Prosectura – Földi nyalandók (2015)

A pisi-kaki punkok nagy királyok!

prosectura_foldi.jpg

Nem értem. Nem igazán a szívem csücske a punk zene (kevés kivételt azért fenntartok a szabály erősítése végett), mégis a Prosectura, ami még véletlenül sem a legkifinomultabb (itt a zene technikai oldalát kell érteni) ebből a műfajból, rendszeresen megfordul a lejátszómban. Itt nem kell gyökeres rajongást érteni, hiszen a jelen kritika tárgyát képező lemez mellett csak a legutóbbi, már nyolc éves (ez a legszebb kor, ugyebár) Sándor, József, melegek tekergett a lejátszómban. Viszont ez a kettő annál többet!

Tovább

NOW Books & Music - Független kiadó a hazai zenekarokért

decsy_eszter.jpg

Azt talán mindannyian elismerjük, hogy az utóbbi években a zenének és zenekaroknak legalább annyi szenvedést hozott az online streaming térhódítása, mint amennyi könnyebbséget eredményezett. Az átrendeződés áldásai között lehet az, hogy ma már egy szobában felvett produktumból is el lehet érni a fesztivál headliner státuszt, de sokszor minőségi és kivételes produkciók is észrevétlenek maradnak a felhígult piacon, miközben a zavarosban halászó mogulok ma is könnyű szerrel formálhatnak át saját kényük-kedvük szerint egy-egy alkotást. Ebbe az érdekesen kuszálódó miliőbe toppant be egy hazai művész elképzelése, amellyel újra esélyt kaphatnának a minőségi művek és képviselőik. A NOW Books & Music független kiadóról az ötletgazdát, Décsy Esztert kérdeztük, aki újdonsült kiadója mellett a NOWmagazin alapító-főszerkesztőjeként már egy ideje patronálja a hazai feltörekvő zenekarokat.

Tovább

Legendás autókat mutat be a Discovery-n az AC/DC énekese

brian_johnson_1.jpg

Az AC/DC frontembere rajong az autókért. Ezt nemcsak kivételes saját gyűjteménye bizonyítja, hanem az is, hogy szívesen vezet autós sorozatot. A Metál – Autócsodák Brian Johnsonnal – az első széria sikere után – második évadával szombattól látható a Discovery Channel műsorán.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum