RockStation

A Hammer Concerts bemutatja: Cradle Of Filth, Ne Obliviscaris, Bornholm koncert a Barba Negra Music Clubban november 9-én!

2015. november 06. - rockstation

cradle_of_filth_2015.jpg

Hammer Of The Witches címmel július 10-én jelent meg a Cradle Of Filth új albuma, az ősz beköszöntével pedig meg is turnéztatják Európában. Jó hír, hogy magyar állomás is lesz, méghozzá a Barba Negra Music Clubban november 9-én. A turné nyitó bandája az extrém, death metalos progresszív zenéjét hegedűvel is színesítő Ne Obliviscaris lesz, akiknek dalait a sydney-i zenei konzervatóriumban is oktatják (!). A hazai vonalat pedig nem más, mint a nemrégiben új basszusgitárossal megerősített Bornholm képviseli.

Az új Cradle Of Filth albumot a XV. századi boszorkányperek inspirálták, valamint a két német szerzetes, Heinrich Kramer és Jakob Sprenger 1486-ban kiadott boszorkányellenes könyve, a Malleus maleficarum. (Ez a könyv annak ellenére látott napvilágot, hogy nem kaptak rá engedélyt a kölni teológiai egyetemtől. Az inkvizítorként is hírhedt Kramer és társa rendszerezte a könyvben a boszorkányokkal kapcsolatos tudnivalókat és határozottan felszólították az embereket a boszorkányság üldözésére.) A lemezcím mellett a Goetic Justice alcím is erre utal, de a lett művész, Arthur Benzish készítette borító is boszorkányos tematikájú. A Hammer Of The Witches a Cradle Of Filth első albuma az új gitárosokkal, a cseh Ashokkal (ex-Root, ex-Inner Fear) és a skót Richard Shaw-val (Emperor Chung, NG26).

Az új dalok mellett igazi klasszikusokra is számíthatunk, legalábbis a setlist.fm szerint az elmúlt pár bulin csupa „sláger” is előkerült.

A Ne Obliviscaris, akiknek dalait a sydney-i zenei konzervatóriumban is oktatják, tavaly novemberben jelentette meg második nagylemezét, a Citadel-t a Season of Mist gondozásában. Az extrém, death metalos progresszív zenéjét hegedűvel színesítő banda továbbfejlesztette hangzását az új korongra, ami esetükben jelent is valamit, hiszen tényleg változatos, sajátos stílussal bírnak. Aki kíváncsi a különleges muzsikára, mindenképpen csípje el a bandát Dani Filth-ék előtt.

Új basszusgitárossal, valamint Sregh énekes nélkül halad tovább a megkezdett úton a Bornholm szeptember óta. Havancsák Gyula helyét a Tormentor egykori basszere, Farkas György vette át. Az új felállás a Cradle Of Filth előtt mutatkozik be itthon. Közben már az új lemez is a kanyarban van! További infók ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr728053754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bojlergyulabá (törölt) 2015.11.07. 08:44:42

zseniális ez a smink, a 4-es 6-oson vasárnap hajnali 4-5 körül minden csaj ilyenben nyomja a walk of shame-et
az agancsos nénin még mindig röhögök, de értékelem a tisztelgést a szarvasmarha mint hungarikum előtt.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum