RockStation

Budapesten márciusban Monster Magnet megastoner

2015. november 12. - csubeszshuriken

160331_monstermagnet01.jpg

Minden idők egyik legnépszerűbb stoner bandája a Monster Magnet március 31-én Budapestre látogat a Hajóra. A pszihedelikával átszőtt, lerúgott rock riffek mesterei azonban nem a most megjelent - egy korábbi album újrafeljátszott változata - lemezt kívánják bemutatni, hanem visszanyúlnak és az A&M kiadónál útjára bocsájtott, talán négy legjobb lemezükről fognak szemezgetni. A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb zenekara tehát méltán számít nagy durranásnak, a show pedig ezek szerint igencsak rendhagyó lesz és jól meg hintáztatja majd az A38 fedélzetét a jövő év tavaszán.

Az 1989-ben alakult Monster Magnet a jellegzetesen amerikai stoner rock egyik legnagyobb klasszikusa. Az analógmániás, képregényrajongó Dave Wyndorf vezette zenekar rengeteg tagcserén ment át, látott kemény hullámvölgyeket és elképesztő sikereket, de az tény, hogy a mai napig a műfaj talán legautentikusabb képviselője.

A szikár, masszív stoner riff-zúzdát elszállós pszichedéliával ötvöző zenekar a kilencvenes évek eljén berobbanó grunge-hullám hátán jutott magasra (első nagy turnéjára még a Soundgardennel együtt indult). A kilencvenes években komoly népszerűséget szerzett együttes jó pár eltalált klippel forgott az MTV-n, dalai feltűntek a Matrixban, tévésorozatokban (egy évtizeddel később a Kemény motorosokban pedig már emblematikus szerepe volt a Monster Magnet számoknak). Az 1998-as Powertrip hatalmas sikerét mégsem tudta megismételni az együttes, és szinte 2010-es évekig kellett várni az igazi visszatérésre. A két évvel ezelőtti Lost Patrol turnéja után a Monster Magnet egyfajta karrier-áttekintő koncertsorozatot tervez. Két és fél ilyen évtized után ez persze mindennek számít, csak nosztalgiázásnak nem. Biztosak lehetünk benne, hogy Dave Wyndorf és zenekara úgy adja majd elő négy legsikeresebb, kilencvenesévek-beli lemezét, mintha csak ma írta volna őket.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr868069924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum