RockStation

Pénteken megjelenik az új Road-lemez

2015. november 17. - sunthatneversets

road_2015_1.jpg

A korábban megszokott hangzáshoz képest keményebb és kísérletezőbb, mondanivalójában pedig többrétegű és elgondolkodtató lesz a Road november 20-án megjelenő új nagylemeze. A M.A.T.T. című albumhoz készült első klip, a Kettő bennem az én után elkészült egy látványos szövegvideó, és hamarosan egy rajongóval készült duettel jelentkezik a metalzenekar.

A Road eddig is harapós muzsikát játszott, de a M.A.T.T. címre keresztelt új albumon ígéretük szerint még élesebbre csiszolt metszőfogakkal és komplexebb, agyasabb dalszövegekkel mutatkoznak be - ha úgy tetszik - most még szabadabban és merészebben.
"A M.A.T.T. egyfajta új, tőlünk szokatlan, de nem idegen világ, de ez is mi vagyunk, ez is vegytiszta Road. Régóta érlelődnek bennünk összetettebb dallamok és szövegek, és most gyűlt össze annyi ötlet, ami egy nagylemezre elég. Kiléptünk a komfortzónánkból, a zene még mélyebb, húsosabb, a szövegek pedig többrétegűek és elgondolkodtatóak. Nem lesz könnyű elsőre befogadni és megérteni az új dalokat. A Road zenekarnál egyébként ez nem egy előre megtervezett, kitalált dolog, hanem egy évek óta érlelődő folyamat. Nem feltétlenül stílusváltásról beszélünk, ez az új album egy korszaknak tekinthető a zenekar életében. És hogy lesz-e folytatása ennek az útnak, még nem tudjuk. Egyelőre ezen pillanatok megélésével vagyunk elfoglalva" – mondta Molnár Máté, a Road dalszövegíró-frontembere.

road_matt.jpg

A M.A.T.T. című lemezhez tartozó első klip, a Kettő bennem az én egészen elképesztő látványvilágát Nagy Viktor, a Mihaszna Film vezetője álmodta meg, aki a közelmúltban a legendás amerikai W.A.S.P. metalzenekarral is dolgozott. Viktor azóta egy újabb, izgalmas szövegvideót is készített a csapatnak az Egy család vagyunk című dalhoz. A Road ugyancsak idén még egy rendhagyó klippel jelentkezik, amelyben az egyik rajongójukkal, egy fiatal lánnyal énekelnek duettet. A klip fő vázát egyébként a dobos, Szabó Erik szeptemberi esküvőjén forgatták, tehát rendezte: az élet!

A M.A.T.T. lemezbemutató koncertje az album megjelenése napján, november 20-án lesz a budapesti Barba Negra Music Clubban. A koncertre minden jegy elkelt. A vendég a Magor és a PsychoganG. A lemezbemutató után a Road turnéra indul, és december közepéig Kiskunfélegyházán, Sopronban, Szombathelyen, Debrecenben, Kisújszálláson, Nyíregyházán, Miskolcon, illetve Hatvanban koncertezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr338086046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum