RockStation

Vesztegzár - Útvesztő (2015)

Old school thrash metal Komáromból

2015. november 19. - Frogfoot

vesztegzar_utveszto.jpg

A 2007-ben alakult komáromi Vesztegzár többszöri átalakulás után nyerte el mai formáját és a zenekarnak három demó és egy szerzői kiadású cd után most a Nail Records gondozásában jelent meg a második nagylemeze. Az elmúlt években sokat dolgoztak ezért a lehetőségért: a zenekar története 2005-ig nyúlik vissza, Spit név alatt kezdtek el zenélni és Moby Dick, Sepultura, Metallica, Slayer feldolgozásokat játszottak. 2010-ben vették fel a demót Promo címmel, és 2012 végén jelent meg az első lemezünk a Beteg világ, most pedig itt az új nagylemez az Útvesztő!

A felvételek a soproni MD Stúdióban készültek Smici vezérletével és folytatása a korábbi, Beteg világ című lemeznek. Az első lemez azonban még nem volt olyan érett, kidolgozott anyag, mint az Útvesztő. Műfajilag nem történt változás, a Vesztegzár egy old school thrash metal alapokra építő zenekar, de nem riadnak vissza a modern megoldásoktól sem, még a többség inkább a lassabb, grooveosabb thrasht játszik, addig az ő zenéjükben inkább a Kreator meghatározó, de az inspirációt adó bandák hatása csak minimálisan észrevehető, önálló és izmos dalok születtek.

vesztegzar_2014.jpg

Ami elsőre feltűnhet a hallgatónak, az egyértelműen az ének, Höki határozottan dobott az összképen mivel a hangja jobban illik a stílusukhoz és ezzel együtt minőségi váltást is hozott, a dalok sokkal érettebbek és a hangzás is lényegesen jobb.

Sokat fejlődtek az elmúlt években, ami pozitív hatást gyakorolt a végeredményre a dalok változatosabbak, jobban kidolgozottak lettek, a zenekar az Útvesztő lemezre érett össze igazán. Az album különlegessége, hogy a lemez második felében az anyag meghallgatható angol nyelvű verzióban és két dalban is közreműködik a Crusted frontembere, Bajcsai Ádám.

A Gyalázat című nyitódal és a Vér nélküli forradalom pedig már elérhető videoklip formájában, de a többi számuk is szöveges videóként megnézhető-hallgatható a hivatalos YouTube csatornájukon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr578089860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2015.11.19. 16:06:21

Nagy jövőt jósolok nekik.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum