RockStation

Terrorfenyegetettség miatt lefújta ma esti milánói koncertjét a Five Finger Death Punch és a Papa Roach

2015. november 22. - sunthatneversets

five_finger_death_punch_2015_3.jpg

Az Anonymous hackercsoport tegnap több célpont mellett a ma esti Five Finger Death Punch és Papa Roach koncertet is megjelölte, mint ahol vasárnap a november 13-ai párizsi vérengzéshez hasonló terrorakciót követhetnek el az Iszlám Állam aktivistái.

Az Anonymous közölte, hogy a bizonyítékokat elküldték a brit titkosszolgálatnak, a CIA-nek és az FBI-nak, illetve az ausztrál kormánynak is, viszont nem tervezik ezeket nyilvánosságra hozni, mondván könnyen hamisíható adatokról van szó. Az FBI később megerősítette, hogy kapott olyan híreket, hogy terrortámadás készült a WWE Survivors ellen Atlantában, de nem tartják konkrétnak és hitelesnek az információt. A két zenekar ezek után hivatalos megerősítés híján is úgy döntött elhalasztják a ma esti koncertet: 

„Mindent megtettünk annak érdekében, hogy nagyon rövid idő alatt a helyi szervezővel és a hatóságokkal együtt biztosítsuk a megfelelő biztonsági intézkedéseket, de sajnos nem kaptunk megerősítést időben, hogy teljesítik az igényeinket, és biztosítják, hogy a rajongóinknak garantáltan nem esik baja baja a koncerten. Így aztán úgy kellett határoznunk, hogy elhalasztjuk a fellépést egy későbbi dátumra” - közölte a Five Finger Death Punch a Facebookon. nyilatkozatában. 

A párizsi események folyományaként egyre több koncert mard el Európában. Hazautazott még közvetlenül az események után a Foo Fighters, de a U2 sem tartotta meg párizsi koncertjét, ahogy a Motörhead fellépése is elmaradt. A héten a Deftones majd később a Lamb Of God is lefújta európai turnéjának hátralévő részét. 

UPDATE: Cáfolta az Anonymous, hogy övé lenne az a közlemény, amelyben azt írják, hogy feltörve az Iszlám Állam levelezését újabb európai merényletek terveiről értesültek. Ezek szerint valaki a nagyobb hatás kedvéért meghekkelte a hekkereket és csak pánikot akart kelteni az újabb terrortámadások rémével. A koncert ettől még elmarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr58097778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum