RockStation

Első 7/8 Fesztivál a poliritmikus zene kedvelőinek, minőségi magyar zenekarok előadásában!

2015. november 25. - rockstation

7-8_feszt.jpg

November 28-án az "okos" rockzene kedvelői járhatnak nagyon jól, hiszen a Dürer kertben (Room 041) első alkalommal kerül megrendezésre a 7/8 Fesztivál melyen olyan zenekarok lépnek fel, mint a Kotniehl, az Omrga Diatribe, a Shapat Terror, a Room Of The Mad Robots, az Angertea és az Ad Astra. Részletek és zenekari bemutatkozások a tovább után!

ROOM OF THE MAD ROBOTS: RAT KING RACKET LEMEZBEMUTATÓ!
A zenekar 2006 óta létezik, székhelyünk Budapest, Magyarország. Rengeteg dolgot sikerült abszolválnunk az alakulásunk óta, kiadtunk több nagylemezt és minialbumot, felléphetett utánunk a Crowbar, a Naam, a Pro­Pain és maga Ozzy is, járjuk az országot, felléptünk a Szigeten, a Fezenen és a Wackenen is ­ tulajdonképpen ennyi. Beszéljünk az új albumról, jó?

Metal zenét játszunk. Mi nem akarunk ennél szerteágazóbb stílusdefiníciót megadni, legyen meg a kritikus rezsije is – érezd magad feljogosítva, hogy bedobozold a zenénket. Mások szerint van némi pszichedelikus jellege a muzsikának [forrás?] ­ ennek örülünk, de igazából nem szándékos, ha így van. Van benne poliritmia, doom, nagyívű énektémák és némi ambient/ipari jelleg a felszín alatt. A fejhallgatós megfejtés erősen javallott.

A Rat King Racket a harmadik nagylemezünk. Magunk vettük fel, az énekesünk hangmérnökösködésével. Rengeteg energia ment bele, hogy ilyen legyen. Az első szöveges videó, a Deism már kint van fogyasztásra – egy 1948­as kísérlet az alapja, ’Motivation and reward in learning’ címmel készült a Yale Egyetemen. Kellemesen informatív, pláne ha szereted a kis fehér rágcsálókat.

ANGERTEA
A zenekar 1996 őszén alakult Szentesen. Stílusmeghatározásunk experimentális­grunge­metal. Rendelkezünk 4 nagylemezzel és egy Ep­vel, amiken olyan vendégzenészek szerepeltek, mint a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould, Scott Reeder a Kyuss volt basszusgitárosa, és Vörös Attila a Nevermore­ból, Leander Rising­ból. illetve az EP­n dolgoztunk Neil Kernon, Grammy-díjas amerikai producerrel. Legutóbbi lemezünkkel elnyertük a 8. Hungarian Metal Awards/Hang Súly 2012 legjobb albuma díját. Az ötödik nagylemez egy finn kiadónál fog megjelenni 2016 márciusában.

OMEGA DIATRIBE
A budapesti extrém groove metál zenekar, az Omega Diatribe hamar a népszerű zenekarok körébe került a 2013­as debütáló Iapetus nagylemezük után. Számos koncert és turné után 2015­ben megjelent a második lemezük, amit nem kisebb név, mint az amerikai Kevin Talley (Suffocation/ex­Six Feet Under/Misery Index/Chimaira) dobolt fel. Ezzel a koronggal masszív pozíciót biztosítottak maguknak a magyar és külföldi metál körökben egyaránt, ami egyben egyenes utat biztosított a zenekarnak az amerikai Independent Ear Records lemezkiadóhoz.

KOTNIEHL
A 4 tagú Kotniehl (kotnyél) névre hallgató formáció 2008 körüli alakulása óta folyamatos a tagok közti szoros zenei kötöttség, melyet laza és kötetlen zenélgetéssel is igyekeznek fennteartani egymás között. S többnyire így születnek folyamatosan a sajátos ötletek, riffhalmazok. Ebből kívántak egy csipetnyi ízelítőt adni, a 2014­ben megjelent EP­jük 6 nótájával. Ez ingyenesen megtalálhatók a nagyobb lehallgató portálokon. A következő anyaguk 2016 tavaszára várható. Az agytépő őrület és pörgés garantált lesz!

SHAPAT TERROR
Az elvetemült egri zenekar nagyon egyéni módon ötvözi a stoner, a grunge és a metal elemeit. Több EP és egy nagylemez után az eddig megrendíthetetlen felállású zenekar soraiban változás áll be. Ezúton tudatjuk mély fájdalommal, hogy Ati­gitáros jövő év elejétől külföldre költözik. A zenekar trióban működik majd tovább. Aki szeretne még minket (lehetőleg nem) utoljára a klasszikus felállásban megnézni, az jöjjön el jövő szombaton a Dürerbe!

AD ASTRA
A bp­i Ad Astra thrashből, grungeból, doomból, meg egy jópár egyéb műfajból táplálkozó modern dallamos prog metalban utazik. A több, mint egy évtizede létező csapatnak két nagylemeze jelent meg Crust of Ego (2008) és Open Wide (2012) címen. Egy éves szünet után idén ismét aktívizálta magát a csapat koncert fronton is. Korábban az ország számos klubját végig játszották, illetve felléptek 2012­ben a Voivod, majd 2013­ban a Queensryche vendégeként is. Videóklipjeik közül az egyik legnagyobb sikert a Slegdehammer c. Peter Gabriel feldolgozás tudhatja magáénak, melyről több nagyobb nemzetközi metal portál is cikkezett, köztük a brit Metal Hammer. A csapat jelenleg egy új EP dalain dolgozik.

További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr688107074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum