RockStation

Januári megjelenések

2015. december 31. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

A kajakómából felébredve nemcsak új évet, hanem végre új lemezeket is hoz a Mindenható. A listából mindenképpen kiemelkedik a Megadeth és a Dream Theater új lemeze, de azért az új Borknagar, Avantasia, és még sok másik album is hoz kellemes perceket. Alább a lista pirossal a tervek.

Tovább

„A rajongóink olyan emberek, akik nem csupán hallgatják, de meg is becsülik a zenét”

Interjú Aleksi Munter billentyűssel és Juuso Raatikainen dobossal, a Swallow The Sun tagjaival

12122886_10153690212439362_8701880679646478046_n.jpg

A 2015. év igazán grandiózus vállalkozásainak egyike a doom / death metal finn élcsapata, a Swallow The Sun által jegyzett Songs From The North tripla (!) album volt, amelynek bemutató turnéja hazánkat sem kerülte el. Az alábbi beszélgetésre a koncert előtti órákban került sor.

Tovább

Új dalokon dolgozik a Superjoint Ritual

down8.jpg

A Phil Anselmo-ról most kivételesen nem a Down vagy a PanterA miatt van szó. Sokkal inkább az egyik régi bandája a Superjoint Ritual miatt, mely a jövőben szimplán Superjoint néven fut tovább. Arról már volt szó idén, hogy a zenekar ad pár koncertet azonban ez nem volt elég a srácoknak. Anselmo, Bower és Bond új dalokon dolgoznak Fülöpünk elmondása szerint. Örülünk? ALAP! Igaz, hogy a színpadon már nem ugrálnak jobbra-balra, nem táncikálnak úgy, hiszen őket is megtépázta az idő vasfoga, de azért Anselmo házi stúdiójában/próbatermében már lázasan folynak a munkálatok. Mi eszméletlenül örülnénk egy budapesti koncertnek is egy új lemeznek pedig még jobban!

Tovább

Filmre veszi utolsó koncertjét a Mötley Crüe

motley_crue_2014.jpg

Ma adja pályafutása utolsó koncertjét a Los Angeles-i Staples Centerben a Mötley Crüe. Azt mondják tényleg itt a vége, nem lesz több koncert. Az utolsó koncertet azonban teljes egészében rögzítik, emellé állítólag exkluzív interjúkat és színfalak mögötti jeleneteket is csapnak majd. Így valamikor 2016-ban egy fullos koncertfilm láthat majd napvilágot. 

Tovább

2015 legjobb rockzenei videói

2015_top_videos.jpg

A rock és a metal kifejezetten az a műfaj, melynek jót tesz a vizualitás. Éppen ezért idén még a tavalyinál is látványosabb, ötletesebb klipek születtek. Lesz itt jól sikerült imidzs videó, animációs videó, akcióvideó több hordónyi vérrel, valamint undorítóan gusztustalan valami is. Sőt hazai klipesek munkáit is megtalálhatjátok a listában.
Na meg persze a tegnap elhunyt Lemmy előtt is tisztelgünk egy videó erejéig.

Tovább

A Motörheadnek vége

 

motorhead_2015_1.jpgA tragikus hírt bejelentő közleményt után Phil Campbell gitáros és Mikkey Dee dobos is megszólalt a Motörheadből Lemmy halála kapcsán. Előbbi a Twitteren tett közzé egy rövid bejegyzést. „Kedves barátom és testvérem tegnap elhunyt. Az élet már sosem lesz ugyanaz. Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. Nyomassátok hangosan!”. Mikkey Dee-t a svéd Expressennek sikerült telefonon utolérnie, a dobos pedig nem mondott meglepőt. „A Motörheadnek természetesen vége, hiszen Lemmy volt maga a Motörhead. A zenekar tovább él majd az emberek emlékeiben. De nem lesznek turnék, nem lesznek további lemezek, nem lesz semmi. A brand tovább él, akárcsak Lemmy, akit mindenki megőriz majd a szívében.”

Tovább

Játszd újra, Lemmy! – Ég Önnel, Kapitányom

1078992_978787222194993_2805512864122212665_o.jpg

Megsiratni egy olyan embert, aki nem csupán egy másik generáció/ország/kontinens, de gyakorlatilag egy itthon sokszor elképzelhetetlen művészi hozzálllás képviselője is egyben? Lemmy Kilmister halála óta baromi egyszerű. A gender háborúk, a karakter nélküli lájkvadászok, vagy a vadul törtető középszerűség idején csak távoli emléknek tűnnek a hozzá hasonló ikonok, akiket legalább három generáció követel magának a kulturális játszótéren, hogy végül egy hajnali órában örökre elengedje a látható világból.

Tovább

Baroness - Purple (2015)

Amikor a lila nem a pirosból és a kékből áll

baroness_purple.jpg

A Baroness tizenkét éve alakult, és az egyik legötletesebb koncepcióval dobja ki a lemezeit. Először volt a Red majd a Blue, míg legutóbb a Yellow & Green dupla lemezük. Mindegyiknek eszméletlenül fasza grafikai munkával a borítón, köszönhetően az énekes/gitáros John Baizleynek. A színkoncepciót követve év végére becsúszott a Purple, ami ugye adná magát, hogy a piros és a kék keveréke lenne. Hát nem az.

Tovább

Így búcsúznak a zenészkollégák Lemmytől

3_48.jpg

Biztosan minden rock és metálarcot sokkolt a hír, hogy ma reggel távozott közülünk a megtestesült Rock n Roll, sokak példaképe, a rock nagyapja, az eddig halhatatlannak hitt Lemmy. Egyértelmű, hogy a zenészkollégák pár gondolattal megemlékeznek róla, így bocsátják útra a nagy öreg szellemét egy jobb világ felé. Ezekből szemezgetünk kicsit.

Tovább

Elhunyt Lemmy

Lemmy Kilmister.jpg

Pár nappal 70. születésnapja után (melynek alkalmából ITT írtunk köszöntőt) meghalt a Motörhead alapítója és énekese, Lemmy Kilmister (született Ian Fraser Kilmister). Menedzsere jelentette a hírt, és az első információk szerint a rák egy nagyon agresszív formája támadta meg Lemmy szervezetét, amit nagyjából három napja fedeztek fel és sajnos nagyon gyorsan el is vitte a legendát. 
Az utóbbi években rengeteg bulit kellett megszakítani egészségügyi problémái miatt, de az utóbbi időben úgy tűnt, hogy jobban van.

Nyugodj békében Lemmy! 

/Zenészkollégái ÍGY búcsúznak a rocklegendától/

Megjelent a Lastmanstanding debüt EP-je

lastmanstanding.jpg

A székesfehérvári Lastmanstanding zeneileg és életstílusként is a hardcore mellett tette le a voksát. Zenéjükbe egy kis metálos ízt kevernek, amolyan súlyosbító tényező gyanánt. Bemutatkozó EP-jüket, amely a Jogodban áll hallgatni címet kapta Karácsonykor publikálták, bandcamp oldalunkon hallgatható és ingyen vihető! Az anyag felvételeinek és keverésének terhét Drótos Gábor (Gutted) vállalta magára.

Tovább

Ezek voltak 2015 legjobb rock és metal dalai

2015_top_songs.jpgA 2015-ös év is kitermelte a maga emlékezetes dalait a keményzene mezőnyéből. A lentebb található listánál mérföldekkel lehetett volna hosszabbakat készíteni, de valahol meg kellett húznunk a vonalat. Viszont sokféle stílus képviselteti magát. Van itt bitang kemény metal, epikus zenei darab, progos matekozás, vegytiszta hard rock, mainstream rockdal, ja meg Slayer. Meg persze egy csomó más is.

Tovább

Bakos Attila – Aranyhajnal (2015)

Szavakat keresve…

aranyhajnal.jpgBakos Attila neve a magyar underground metal szerelmeseinek nem hinném, hogy nagyon idegen lenne. Több helyen lehetett találkozni már a nevével, de leginkább, mégis a két saját projektje, a Woodland Choir és a Taranis mindeneseként, vagy a Thy Catafalque Róka Hasa Rádiójának és Rengetegjének tiszta vokáljaiért felelős embereként lehet a legkönnyebben azonosítani. Most egy újabb, általa kicsit érintetlenebb világba kalauzol el az egyedi, telt orgánummal rendelkező énekes az Aranyhajnal révén, melyet saját nevén adott ki, elválasztva minden eddigi projektjétől.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum