RockStation

Amit már eddig is tudtunk: készül a 22. Motörhead-lemez

2015. február 28. - sunthatneversets

Motorhead_Sept2013.jpg

Aminek mi nagyon örülünk, sőt igazából egy csoda, hogy az egészségében meggyengült Lemmy és csapata sosem nyugszik és két-három évente új Motörhead lemezt készít. Idén még majdnem Grammy díjat is kaptak, talán egyszer ők is zsebre tehetik, mondjuk Lemmy-nek egy üveg whiskey biztos többet jelent :-) Alább a stúdióból pár mozzanat. Ja, és a lemez állítólag valamikor év végén jön ki.

Tovább

Tumorod lesz tőle : The Tumor Called Marla bemutatkozás

11029814_1067382026622206_659698622_o.jpg

Minden nap tűnnek fel újabb és újabb bandák a hazai palettán. Na, de azért egy ilyen névre, hogy The Tumor Called Marla, minden ember, aki kicsit is szereti a Harcosok Klubját felfigyel. A srácok most hoztak ki egy szöveges videót Mute címmel, ami a közelgő Trance debütáló lemezük előzetese. Hajtás után lessétek meg a videót. Aki szereti a metalcore-t annak tuti tetszeni fog ez a poppal-női énekkel vegyített, némi elektro-val megfűszerezett zúzás.

Tovább

Valamire készül a Lindemann

lindemann-630x420.jpg

Az év elejének egyik nagy durranása volt, hogy a Rammstein frontembere Till Lindemann és a Pain/Hipocrisy gitárosa Peter Tägtgren egyesítették erőiket és egy új közös projektbe fogtak bele, mely a Lindemann nevet kapta. Azóta tudjuk, hogy a duó (?) a Warner-hoz szerződött, illetve hogy lesz lemez is. A címben megfogalmazottakra pedig ez utóbbi a válasz nagy valószínűséggel. A lemez pedig májusban érkezik majd, legalábbis az alábbi előzetes alapján ezt gondoljuk. Izgatottan várjuk mi sül ki ebből.

Tovább

Candlemass és Trouble ízek Philadelphiából: Crypt Sermon - Out of the garden (2015)

a3045949469_10.jpg

Először is feltennék egy kérdést. Mit kapunk, ha összegyúrunk két kultikus metál bandát? Név szerint a svéd Candlemass-ra és az amerikai Trouble-re gondolok. Nagyjából a végeredmény egy ismeretlen, de nagyon király Crypt Sermon névre keresztelt banda Philadelphiából. A banda első lemezéről írtunk most pár gondolatot.

Tovább

Táncőrület egy Akváriumban! Szóljon a SKA!

bad-manners-4.jpg

A nyolcvanas évek nagy ska hullámának - a Madness, a Specials és a Selecter mellett - lefgontosabb zenekara, a zseniális frontember, Buster Bloodvessel vezette Bad Manners sok-sok év után újra Budapesten! A közel negyvenéves zenekar régi slágerei, a zakatoló 2 Tone dalok és persze Bloodvessel ikonikus nyelvöltögetései a tél legforróbb klubkoncertjét ígérik holnap este az Akvárium Klub kistermében.

Tovább

Hallgasd meg a The Southern Oracle új, Icebreaker című EP-jét! (PREMIER)

southern_oracle_live.jpg

A mai napon jelent meg a The Southern Oracle ICEBREAKER EP-je, amely a tavalyi [HTH/LTH] lemez folytatása mind zeneileg, mind szövegileg. A zenekarral legközelebb most vasárnap, március 1-jén találkozhatunk élőben, az A38 hajón a Subscribe utolsó budapesti koncertjén. A zenekar 2015. júniusában újra útra kel Európában, ezúttal nyugat felé véve az irányt, mégpedig a Converge-énekes Jacob Bannon kiadójánál, a Deathwishnél hamarosan új lemezt megjelentető chicagói Harm’s Way vendégeként, de jópár nyári fesztiválon is megfordulnak majd a srácok!

Tovább

Igaz lassan, de csak készül az új Tool-lemez

Tool-Band-Picture.jpg

Maynard James Keenan a Tool frontembere meglátogatta a stúdióban a zenekar többi tagját, akik éppen az új lemez dalait rakják össze Los Angeles-ben. Az énekes aztán az együttes hivatalos Facebook oldalán számolt be arról, hogy jól haladnak a dolgok, de semmit nem akarnak elsietni. Szerinte hamarosan eljutnak addig, hogy ő is neki tudjon állni az énekdallamok és a szövegek kidolgozásához. A jó munkához azonban idő kell, türelem rózsát terem bla, bla. Alább egy fotó, hogy milyen jól érzik magukat a stúdióban.

Tovább

Jó levegő, lőporszag, thrashmetáááál!: Angelus Apatrida, Dr. Living Dead, Suicidal Angels @ Dürer Kert

10547744_640840559344709_7324537900481073710_o.jpg

Az idei év első thrash bulijának húzóneve számomra a Dr. Living Dead volt. Örök tézist erősít, miszerint a Svédország irányából érkező zenekarok ha már nem tudják feltalálni a spanyolviaszt, legalább meg tudják tölteni tartalommal. Az újragondolásukkal frissé és naprakésszé tesznek bármit, legyen az hardcore (Refused), ősrock (Graveyard), garázszene (felsorolni is nehéz) vagy éppen a diszkó (Ace of Base). A doktorok is hozott elemekből melóznak, de ez a thrash/crossover vonal a mai napig annyira garantált siker, hogy csak tökösen kell előadni, és minden egyes kikacsintás inkább süvegelendő, mint fejcsóválásra okot adó.

Tovább

Részlet a Killswitch Engage Trónok harcához írt dalából

Killsitch Engage band2013.jpg

A népszerű Trónok harca sorozathoz immáron második alkalommal készítenek egy zenei válogatást, melyen top zenészeket hívnak meg egy-egy dal erejéig. A Catch The Throne: The Mixtape a széria ötödik évadának startjával együtt jelenik meg, április 12-én. Ezen a válogatáson a Method Man és Snoop Dogg mellett metal frontról az Anthrax és a Killswitch Engage képviselteti magát. A KSE új dalából, a Loyalty-ból van most egy 40 másodperces részletünk.

Tovább

Félkézzel...: Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase. (2015)

handcannoterase.jpg
Nagyon vártam ezt az albumot, ugyanis Steven Wilsont a kortárs prog rock/metal egyik legnagyobb zsenijének tartom, minden, amihez hozzáér a keze, arannyá változik azonnal. A Hand. Cannot. Erase. a negyedik szólóalbuma, mióta jegelte az anyazenekart, a Porcupine Tree-t, de emellett több zenei projektben is részt vett az utóbbi időben. Az eddig kiadott albumok mind átlag feletti teljesítményt sorakoztattak fel, a kérdés csak az, hogy maradt-e energia erre a lemezre is a millió egyéb elfoglaltság mellett.

Tovább

" Mindig is zavart a metálban, a művészetben a triviális, elcsépelt megfogalmazás..": Interjú Tátrai Csabával az Aornos alapítójával

10934007_655482811230468_2999920930557290495_n.jpg
A következő interjú Tátrai Csabával, a black metal körökben veteránnak számító Frost zenekar gitárosával készült, amely lehet, hogy kissé hosszúra sikeredett, de sok érdekes infóval szolgál, mind a Frost háza tájáról, mind pedig Csaba egyszemélyes zenekara, az Aornos jelenlegi és jövőbeli terveiről

Tovább

5 remek hardcore lemez, amiről majdnem lemaradtunk...

sheerterrror01.jpgManapság olyan információs túlkínálat tombol az internet által, hogy a ránk zúduló oldal mennyiség következtében lesz néhány tucat a főcsapásokon ami elér minket, és lesz kis millió másik, ami azért nem. Vagy nem annyira. Azon a kis millió másikon pedig lesz néhány olyan bandáról szó, akik valahol a világ másik végén rendkívül jól tolják a tisztes földalatti színtéren, de akkora fényt még nem kérnek, vagy kapnak, hogy mindenkihez eljussanak akihez szólni tudnak. Arról nem beszélve, hogy akár a fiatal hardcore bandák száma is olyan magas, mint az élő koncertjeiken okozott szélső értékbe kilengő vérnyomás. Így képtelenség is volna mindet mindig megemlíteni, de hogy azért minél teljesebb legyen a kép a színtérről, itt van öt olyan mostanában lemezzel is előrukkoló csapat, amiről nem tettünk említést, de elég érdekesek ahhoz, hogy ezt pótoljuk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum