RockStation

Hallgasd meg az Agnostic Front új lemezét!

2015. március 31. - sunthatneversets

agnosticfrontband2014.jpg

Április 3-án érkezik a hardcore veterán Agnostic Front új lemeze The American Dream Died címmel. Új dalokat már volt szerencsénk mutatni az idei Rockmaraton Fesztiválon is fellépő bandától, ám most hajtás után itt a teljes lemez. Buli van!

Tovább

Még a VOLT előtt koncertdvd-vel jelentkezik Slash

slash_2015.jpg

Új koncertkiadvánnyal jelentkezik a Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators (csak a pontosság kedvéért) Live At The Roxy 25.9.14. címmel. A június 15-én dvd-n és egyéb formátumokban kiadásra kerülő album, mint ahogy azt a cím is mutatja tavaly szeptember 25-én került felvételre a híres hollywoodi klubban. Ha valaki még nem tudná, a legendás gitáros és csapata július 01-én a VOLT Fesztiválon koncertezik. A dvd borítója és dallistája alább.

Tovább

Ezer éve nem láttalak!: Therapy? – Disquiet (2015)

therapy_disquiet.jpg

A kilencvenes évek eleje-közepén a rock zenével való ismerkedésem hajnalán, két meghatározó pillanatot a Therapy?-nak köszönhettem. 1: Az MTV-n (az y- és z generációnak: amerikai zene tévé, ami klipeket játszott) láttam párszor a Turn-t, és az a dal annyira elkapta a grabancomat, és telepedett le a tudatalattimba, hogy még rá pár évre is előszeretettel kúszott be a refrén a fejembe, és ragadt ott. Most mondjuk fél óra keresgélésbe telt youtubeon, mire rájöttem, hogy mi a szám címe. 2: Az első rock poszter! Bizony, egy Rockinform közepébe volt ékelve egy Therapy? plakát, Andy Cairns sebészi precizitással borotvált dzsigoló szakállával az előtérben. A választást megkönnyítendő a túlparton egy extra közeli volt Dave Mustaineről. Két élmény a múlt századból, most meg jött egy harmadik a Disquiet albummal.

Tovább

Helloween a Rockmaraton Fesztiválon

helloween-2015-group-1280.jpg

Teljes a Rockmaraton Fesztivál zenei programja, csak az az örömteli pillanat maradt hátra, hogy utolsóként bejelentsük nektek a több mint három évtizede aktív, német heavy metal legendát, a Helloween zenekart. A bandát idén kizárólag a Rockmaraton fesztiválon láthatjátok, ráadásul a koncerten az új lemezről is játszanak néhány aktuális slágert. További infók ITT

A három világnak feszülő agyarak: Ufomammut - Ecate (2015)

ufomammut-ecate-album-cover.jpg

Mikor először találkoztam az olasz erőtrió zenéjével, az első dolog amire gondoltam az volt, hogy egyrészt zseniális nevet választottak a zenekarnak, másrészt pedig a nevük tökéletesen passzol ahhoz, amit a hangzásukban hoznak. A most a hetedik Ecate című lemezét megalkotó Ufomammut egyébként nálam az utóbbi évek egyik abszolút kedvence. Az pedig, hogy ez az új album egy a három világ felett álló rég elfelejtett istennő nevét viseli, szintén frappáns. Mert az a három világ ugyanis az élőké, az isteneké és a holtaké.

Tovább

Rock Klasszikusok – Tavaszi koncertfilm válogatás az Urániában

queen-rock-montreal-live-aid-50719751904b5.jpg

Újra mozivásznon láthatóak a rockzene történetének kiemelkedő zenekarai az Uránia tavaszi koncertfilm-válogatásában. A vetítéssorozat a Led Zeppelin 2007-es londoni koncertjével kezdődik április 3-án, a válogatás további részében műsorra kerül a The Doors 1968-as Live at the Hollywood Bowl koncertfilmje és Jimi Hendrix legendás woodstocki koncertje is. Újdonságként szerepel a programban a Queen 1981-es montreali koncertje, amelyet most láthat először a fővárosi közönség.

Tovább

Hivatalos: Chris Adler dobol az új Megadeth-albumon

megadeth_chris_adler.jpg

Azt mondjuk nem tudjuk, miért kellett erre annyit várni, (lehet, hogy valami jogi akadálya volt), mindenesetre hivatalos lett az, amit eddig is tudtunk, miszerint a Lamb Of God dobosa, Chris Adler dolgozik a Megadeth-tel a stúdióban az új lemezen. ITT minden érintett csupa szépet mond erről. Hogy az új albumon ki gitározik, azt még nem tudjuk, de mint korábban említettük, hogy Kiko Loureirot az Angra gitárosát rebesgetik. Ha majd elérnek a gitárfelvételekig, nyilván lesz ugyanilyen bejelentés. 

Egy zenész - egy másik arc: Paksi Endre (Ossian)

paksiendre02.jpg

Van az imádott zenész a színpadon. Mi így ismerjük őt, hogy Ő XY, akire csak úgy gondolunk, hogy mondjuk macskát eszik szabadidejében, vagy éppen gyertyafényben egy barlangban imádkozik valami titkos Istenhez. De ez azért lássuk be nagyon ritkán van így. A zenészeknek is van hobbijuk, mármint a zenélés mellett. Most következendő cikk-sorozatunkkal igyekszünk nektek bemutatni a hazai zenészek másik arcát, hobbiját. Remélhetőleg minden héten vasárnap jelentkezünk egy-egy cikkel, vagy esetleg videóval, ahol megismerhetitek az egyik kedvencetek szabadidős tevékenységét. Volt szerencsénk rögtön Paksi Endrét az Ossian énekesét elcsípnünk egy ilyen beszélgetésre. Alább után olvashatjátok, hogy Endrét mi is köti le a zenélés mellett.

Tovább

Korn albumok listája Jonathan Davis énekes szerint

korn_nova.jpg

Korábban már írtunk arról, hogy a rajongók által összeállított TOP 5 Korn album listája hogy néz ki. Most viszont egy kissé autentikusabb forrásból mutatjuk meg a Korn lemezek lajstromát, hiszen maga a banda frontembere Jonathan Davis állította össze az elmúlt húszegynéhány évből. A lista a hajtás után. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Néhány 18+ véres borító művészi szemmel

goriest_cover.jpg 

A brit Metal Hammer egyik művész kritikusa, Monsieur De Suede Pompeux stíluselemezgetett egy picit. Elé toltak néhány death/gore/grind lemez borítóját, hogy írjon róla pár szót. Ezekből válogattunk most mi is. Természetesen nem a leg-leg-leg artwork-öt vannak itt, mert a pokol eme bugyra olybá tűnik, hogy feneketlenül mély. Minél jobban ássuk magunkat a témába, mindig tudunk még lejjebb jutni, még undorítóbb témákba futni. Szóval ehelyett nézzünk néhány véres borítót, némi kommentárral, amik inkább a szerző véleményét tükrözik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum