RockStation

Egy zenész - egy másik arc: A pokoli gépész Kleineisel Márk (Pokolgép)

2015. május 31. - KoaX

10501596_710394109039982_3785715791570466582_n.jpg

Sok minden mellett el lehet menni itthon, de a Pokolgép zenekar mellett aligha. A több, mint harmincéves zenekar egyik régebbi tagjával már készítettünk interjút. Most azonban a legújabb tagot, a mindössze huszonhárom éves Kleineisel Márkkal készítettünk interjút az ő hobbijáról!

Tovább

Júniusi megjelenések

new-release-report.JPG

Júniusban végleg beköszönt a fesztiválszezon, mégis most kivételesen nem áll meg az élet a lemezkiadás területén. Nagyon sok jónak ígérkező és igencsak várt lemez érkezik júniusban, elég ha csak a Paradise Lost, az Armored Saint, a Gorgoroth, a High On Fire, vagy  Lindemann lemezeit említjük. Egyszóval a fesztivál-látogatások mellett nekünk is rendesen fel kell kötni a gatyát, hogy mindenről be tudjunk számolni nektek :-) Alább a júniusi lista.

Tovább

Itt az első új Ghost-dal Cirice címmel

ghost_cirice.png

A Children Of Ghost elnevezésű rajongói oldalon hirtelen felbukkant az új Ghost single a Cirice, mely aztán végül hivatalosan is a legnagyobb videómegosztón landolt. A svéd okkult rockerek új albuma Meliora (a jobb latin megfelelője) címmel augusztus 21-én érkezik. a Spinefarm gondozásában. A lemez producere a svéd dalszerző Klas Åhlund volt, míg a keverést Andy Wallace végezte.

Tovább

Megvan a Rock In Vienna időbeosztása

metallica2.jpg

A napokban már hírt adtunk a június 04-06. között első ízben megrendezendő Rock In Vienna színpadelrendezéséről és koncepciójáról. Nemrég megérkezett a részletes program és fesztiváltérkép is, amit alább csekkolhatnak azok, akik Magyarországról veszik célba a Metallica a Muse és a KISS nevével fémjelzett idei fesztivált. A fesztiválon mi is jelen leszünk és tudósítani fogunk mindhárom napról, valamint reményeink szerint pár interjút is sikerül készítenünk.

Tovább

Hamarosan jön az új Gorgoroth, itt egy dal róla

gorgoroth-2013.jpg

Június 8-án érkezik a norvég blekker Gorgoroth 10. stúdióalbuma Instinctus Bestialis címmel. A nyolc dalból álló korongot az Infernus (gitár), Tomas Asklund (dobos; ex-Dissection, Dark Funeral), Bøddel (a.k.a. Frank Watkins, basszusgitár, ex-Obituary), és az új énekes Atterigner (Triumfall) rögzítette. Hajtás után lemezborító, dallista és egy új dal található.

Tovább

80-as évek hajmetal bandái akkor és most

glam_then_and_now2.jpg

Aki a metalzene keményebb változatát preferálja, valószínűleg áhítattal itta Ozzy szavait, miszerint nem emlékszik a 80-as évekre. Ha másért nem is, mondjuk azért, mert akkor nem lett volna haj- és pinametal bandák virágzásának szemtanúja, ami akkoriban minden egyes be nem tömött lyukból ömlött. Ha annak idején remekül szórakoztál azon, hogy a francba néztek ki ezek a manuszok, akkor itt a helyed. Ugyanis azóta eltelt harminc év, mint tudjuk az Idő a legnagyobb gazember. Kattints a továbbra és lássuk, hogy kinek sikerült tisztességben megöregedni és ki nem volt hajlandó beismerni, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi...

Tovább

Kirúgta gitárosát a Children Of Bodom, de jön az új lemez

children_of_bodom_roope.jpg

Keveréssel, masztereléssel cakumpakk elkészült a finn Children Of Bodom új stúdióalbuma, tegnap azonban a csapat bejelentette, hogy 12 év után megválik gitárosától Roope Latvala-tól. Már az új albumot is a gitáros nélkül, négyesben vették fel, de nincs harag, az elválás békés volt. A csapat egyelőre cím nélküli új albuma, valamikor az ősszel jön ki a Nuclear Blast gondozásában.

Catcore: We Butter the Bread With Butter - Wieder geil! (2015)

wbtbwb-wgcover.JPG
Gondolom, mindenki ismer legalább egy olyan zenekart, amire pont a hülye név miatt figyelt fel. Igen, ezt a csodálatosan epikus és mély értelmű nevet és ezáltal a germánok e megnevezés alatt alkotó ifjú fiait is így sikerült megtalálnom. Azt kell, hogy mondjam, hogy egy jó kis albumra akadtam rá a névnél is furcsább borító mögött.

Tovább

25 év után újra Magyarországon az S.D.I.

sdi.jpg

Öreg rockerek még biztosan emlékeznek a germán speed/thrash kultikus zenekarára a Satans Defloration Incorporated-re, ismertebb nevén S.D.I.-ra. Tavaly a banda újjáalakult és ősszel turnéra is indulnak, október 24-én pedig a debreceni Kaptárban lehet elcsípni őket. Biztosan lesz Megamosh, Quasimodo, Panic In Wehrmacht, Absolute Banger, I Wanna Fuck Ya, Comin' Again, egyszóval lehet a fejet rázni ezerrel. További infók ITT.

Tovább

Egy kis reklámmal vezeti fel új lemezét a Ghost

02_25.jpg

Meliora (a jobb latin megfelelője) címmel igen nagy valószínűséggel augusztus 21-én érkezik a svéd okkult rocker Ghost új albuma. A lemez producere a svéd dalszerző Klas Åhlund volt, míg a keverést Andy Wallace végezte. Az első single a Cirice című dal lesz napokon belül. A csapat megint énekest "cserélt", Papa Emeritus III három hónappal idősebb (sic!) bátyját váltotta. A lemezt a csapat már promotálja is, a Metal Insider az alább reklámspotot a VH1 Classic egyik éjszakai adásában fedezte fel.

Update: Közben befutott a lemezborító és az album dallistája is.

Tovább

Szavazz és Budapestre jön a Mötley Crüe

motley_crue_2014.jpg

Az európai fesztiválszezonban mindösszesen 3 búcsúkoncertet ad a Mötley Crüe, abból az egyiket két hét múlva, június 12-én a Nova Rock Fesztiválon, ahol valószínűleg mi is megnézzük őket. A zenekar most a közösségi médiában indított online kampányt, melynek keretében arra lehet szavazni, hogy melyik európai városokban lépjen fel a zenekar Alice Cooperrel az oldalán, mert azért Európától is illik tisztességesen elbúcsúzni. A lehetséges helyszínek között Budapest is megtalálható, úgyhogy aki akar látni egy jó kis Mötley Crüe koncertet az ITT szavazzon.

Itt az első Lindemann-dal, hozzá egy videóval ... és jó (+18)

lindemann_2015_2.jpg

Június 23-án jelenik meg a Warner gondozásában a Till Lindemann (Rammstein) és Peter Tagtren (Hypocrisy) nevével fémjelzett Lindemann bemutatkozó lemeze, amely a Skills In Pills címet fogja viselni. A duó csütörtökre ígérte az első teljes dalt egy videóval megspékelve. A Praise Abort című dalra forgatott videóért katt IDE, vagy a továbbra. Nem akarunk spoilerezni, de lesz malackodás, disznószex meg ilyesmi. Szóval, jó lesz :-)

Tovább

Vedd meg Bill Kelliher-nek, a Mastodon gitárosának hangszerét!

bill.JPG

A Mastodon zenekar az egyike a merch királyoknak. Minden vackot lehet náluk kapni. Azonban néha még a hangszerüket, aláírásukat is áruba bocsátják. Most Bill Kelliher Les Paul formájú Gibson gitárját pakolta fel a zenekar. Aki elég élelmes, és van még hozzá pénze is, az magáénak tudhatja ezt a gyönyörű gitárt.

Tovább

Megvan a fellépők teljes sora a Rock By The River fesztiválra a Dream Theater mellett

rock_by_the_river_dream_theater_20150707.jpg

Azt már tudjuk, hogy újra hazánkba látogat az amerikai progresszív metal alapzenekara, a Dream Theater. A Barba Negra Track látja vendégül a zseniális muzsikusokat a Rock By The River fesztivál keretében július 7-én. Viszont azt eddig nem tudtuk, hogy kik lesznek azok a bandák, akik bemelegítenek a fő attrakció előtt. Most már tudjuk és nem vagyunk irigyek, már mondjuk is a hajtás után a részleteket.

Tovább

Wacken Metal Battle Hungary III. – Újra Magyarországon a világ legnagyobb metál tehetségkutatója

wacken_metal_battle_2015.jpg

Idén már harmadik alkalommal rendezik meg Magyarországon a világ legnagyobb metál-tehetségkutatóját, a németországi Wacken fesztiválhoz kapcsolódó, 2004-ben alapított Wacken Metal Battle-t, amire május 13-tól lehet jelentkezni. A jelentkezés június 7-én zárul, az élő döntő június 28-án lesz a Barba Negra Trackben.

Tovább

Így szólna a Metallica egyik legnagyobb dala a St. Anger dobsound-jával

metallica-master-of-puppets-st-anger.jpg

Még a legnagyobb Metallica rajongók is órákat tudnak vitatkozni azon, hogy a csapat St. Anger című lemezének fazékhangú dobjai illenek-e azokhoz a dalokhoz, vagy sem. Voltak olyan vicces kedvűek, akik "rendes" dobsoundot kreáltak a lemeznek, most pedig valaki megfordította a dolgot és a zenekar egyik legnagyobb himnuszának a Master Of Puppets című dalnak a dobtémáit helyettesítette a St. Anger dobhangzásával. Meglehetősen érdekes lett a végeredmény.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum