RockStation

Elpusztít az új Soulfly nóta

2015. június 30. - sunthatneversets

0soulfly2014_22.jpg

Archangel címmel augusztus 14-én érkezik a Max Cavalera vezette Soulfly új lemeze. We Sold Our Souls to Metal címmel itt az első új dal, hozzá egy dalszöveges videóval. Max azt mondta korábban, hogy sok nagyon súlyos zenét hallgatott mostanában. A dalt hallva elhisszük neki. Ha valaki még amúgy nem tudná a csapat jövő kedden (július 7.) az A38 Hajón játszik.

Tovább

A Visszautasíthatatlan: Refused - Freedom (2015)

refused_freedom.jpg

Ha eddig csak a sokat megélt, önjelölt zenekritikusoktól, vagy a szenvedélyes zenegyűjtőktől hallottál a Refusedról, akkor nagy bizonyossággal csak jót hallottál róluk. Joggal. Mert ez a svéd banda nem kevesebbet csinált, mint, hogy kimaxolta a post hardcore/hardcore punk műfajt közel egy évtizeddel azelőtt, hogy abból kinőtt volna a kétezres évek közepi végi emo/screamo nép őrület. 1998-at írtunk, amikor megjelent a legutóbbi albumuk, a The Shape Of Punk To Come, amit ha nem ismersz, jogosan viselheted a tapló titulust, mert a rock történelem egyik legnagyobb lemeze. 1998-ban amikor a Mahasz lista tanúságai szerint idehaza a Hupikék Törpikék és a Modern Talking tarolta a közízlést. Rockzene szintjén is leginkább a heavy metál és a grunge vonal rendelkezett minimális létjogosultsággal. És eközben Umeå környékéről ez a kvartett pofán fosott mindenkit egy olyan lemezzel, ami a mai napig képes letépni a fejed az ösztönös, dühös, és mégis végtelenül okos zenéjével. Időtálló lemez volt és lesz.

Tovább

Enshrined In Crematoria címmel itt van még egy új Cradle Of Filth-dal

cradle_of_filth_2015.jpg

Ahogy azt már itt többször jeleztük július 10-én jelenik meg a Cradle Of Filth új lemeze Hammer Of The Witches címmel. Múlt héten mutattuk meg a Deflowering The Maidenhead, Displeasuring The Goddess című tételt, most pedig itt van még egy új track, melynek címe Enshrined In Crematoria címmel.

Tovább

Nyáron jön az új Shinedown-lemez, itt egy dal róla

shinedown-press-photo-2015.jpg

Eddig nem sokat lehetett tudni a Shinedown új nagylemezéről, azonban most megtört a csend. Bár pontos megjelenési dátumot még nem közöltek annyit lehet tudni, hogy valamikor nyáron érkezik a Shinedown egyelőre cím nélküli nagylemeze az Atlantic Records-nál. Felvezetésnek viszont itt az első single, a Cut The Cord, melyet alább meg is lehet hallgatni.

Tovább

„… nincs más út, mint folyamatosan zenélni, és a lehető legtöbbet turnézni” – interjú James Pligge-el, a Harm’s Way énekesével

hammers_4.jpg

Az a hír járja, hogy a (roppant komoly hatásfokkal gyaluló) június eleji budapesti Harm’s Way buli előtt Hammers McPligue énekes mindenképpen szeretett volna gyúrni, és végül el is jutott egy konditerembe. Őt látva / ismerve ez egyáltalán nem hihetetlen, legfeljebb a banda késői érkezése – forgalmi problémáknak volt betudható a tetemes csúszás – miatt lehetett necces beilleszteni az eleve sűrű programba. Ennek fényében különösen nagy jó pont jár a srácnak, amiért hajlandó volt időt szakítani arra, hogy (szintén röviddel a színpadra lépést megelőzően) megosszon velünk néhány gondolatot az új albumról, vagy a zenekar körüli egyéb aktuális történésekről! (nyitókép: Réti Zsolt)

Tovább

Felvidéki álomszínház - RAF-2: Ránk virrad az éj (2015)

image2.JPG

Néhanap előfordul velem, hogy nem biggyesztek osztályzatot a lemezkritika végére. Ez olyankor van, amikor adott zenekar tagjait (túl jól) ismerem. Ha jó érdemjegyet adok, bratyizás, netán korrupció vádja illethetne - a végén még Amerikába sem utazhatnék! Szigorú elbírálással pedig miért súljtanék ál-szemérmes módon olyasvalakiket, kiknek annyi "bűnük" van, hogy személyes ismeretség köti őket e sorok írójához?

Tovább

Beintettek a tucatnak: Itt az új Alone in the Moon videóklip

aitm.jpg

Még egy hónapja sincs, hogy kijött a budapesti Alone in The Moon debütáló lemeze Collection of Great Generational Anthems címmel, a csapat máris elkészítette első klipjét méghozzá az Anthem XYZ nevű dalhoz.

A videóban vicces (vagy keserédes?) képeket kapunk azokról a tipikus percekről, amikor a széteffektezett világunk flaszterét ellepi a csúcsra járatott tucat. A klip szerencsére a - fülbemászó, mégis kíméletlen - dal szövegével összhangban nem kegyelmez az ótvaros kliséknek.

Tovább

Ilyen lesz a jubileumi Brutal Assault - Beharangozó A-tól Z-ig, 2. rész

brutal_assault_2015.jpg

Augusztus 5 és 8. között immáron 20. alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromer, Zosefov erődjében a Brutal Assault Festivalt, ahol minden igaz, hithű metálos talál magának hallgatni és néznivalót. Három részes sorozatunkban most a fellépőket mutatjuk ne A-tól Z-ig a teljesség igénye nélkül. A 2. rész következik, az elsőt ITT találjátok.

Tovább

És a show csak megy tovább...: Suicidal Tendencies @ Park, 2015.06.24.

0suicidaltendencies2015_23.jpg

Ismét itt a nyár, országunkat elözönlik a megélhetési bevándorlók, akik most éppen Suicidal Tendencies néven mentek rá a keményen kuporgatott forintjainkra. Talán azért, mert az eddigi S.T. bulik a jelenlegi jegyár töredékéért voltak elérhetők, talán mert elvesztette a varázsát, de fájóan kevesen voltak a kezdetén a színpad előtt. Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem a mostani, hanem az eddigi jegyárak voltak talán a valóságtól elrugaszkodottak, hiszen az S.T. volumenű bandákat 20 euró alatt nyugaton nem sűrűn lehet látni, így az elővételes jegyár még simán barátinak volt mondható.

Tovább

Megint telitalálat!: Toto @ Budapest, PeCsa Music Garden 2015.06.26.

img_7204.jpg

A múltkor (három éve, ugyanitt) is zseniálisak voltak, és ha azt mondom, idén sem adták alább, még enyhén fogalmaztam. A dallamos rockzene egyik alapbandája, legendája, nagy túlélője – hogy csak ennyit emeljünk ki most az érdemeikből – némileg átrendeződött tagsággal és alaposan felfrissített koncertprogrammal, de ismét hatalmasat alkotott!

Tovább

Szeptemberben tényleg elindul a munka az új Rammstein-albumon

rammstein.jpg

A Rammstein énekes Till Lindemann és a Hypocrisy frontember Peter Tägtgren együttműködésből született Lindemann bemutatkozó lemeze a héten jelent meg Skills In Pills címmel. A svéd muzsikuszseni egy interjúban már elmondta, hogy bár szeretnék, ha az együttműködés folytatódna, de Till Lindemann-nak a Rammstein ügyeire kell majd fókuszálnia, akik szeptemberben kezdik meg az új lemezen a munkát.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum