RockStation

"Ezért ez most egy kifelé tekintő lemez lesz.." - Interjú Bazsó Green Lászlóval a The Morning Star énekesével

2015. július 31. - csubeszshuriken

11827063_10204400628245613_1269489879_o.jpg

A Dunaújvárosban megrendezésre került idei Rockmaraton helyi erők rovatába is bekerülhetne ez az interjú, hiszen ott beszélgettünk Bazsó Green Lászlóval a The Morning Star énekesével, akik szintén Dunaújvárosiak, és hétfőn fel is léptek hazai pályán a fesztiválon Ezután a koncert után került sor a következő beszélgetésre a zenekar dolgairól és a közeledő új albumról.

Tovább

Októberben érkezik a Trivium új lemeze

triviumvideo.png

Silence In The Snow címmel októberben érkezik a floridai Trivium új lemeze a Roadrunner gondozásában. A lemez producere Michael "Elvis" Baskette volt. Az album előfutára a címadó dal, melyhez mindjárt videó is van. Az egyébként elsőre szembetűnő, hogy dallamosabb produkcióról van szó, mint amit a zenekartól korábban megszokhattunk.

Tovább

Electricity - Itt egy új Motörhead-dal szöveges videóval

motorhead_2015_1.jpg

Bad Magic címmel augusztus 28-án érkezik az új Motörhead-lemez, amely már 22. a sorban. Bár Lemmy egészsége az utóbbi időben elég ingatag, maga a zene még elég bivalynak tűnik, ahogy az az alábbi dalban is hallható. A címe Electricity és szöveges videóval tálalják. Fincsi. Ja és csak úgy mondjuk, hogy a csapat február 17-én a pozsonyi Aegon Arena-ban játszik.

Tovább

Előzetes az új Iron Maiden albumhoz

iron_maiden_2015.jpg

Szeptember 4-én érkezik az Iron Maiden 92 perces, monstre hosszúságú új albuma, a The Book Of The Souls. A banda 16. lemezét Párizsban rögzítette ezúttal is Kevin Shirley  producer irányítása mellett. A lemez borítója Mark Wilkinson nevéhez fűződik, ő készítette korábban a Judas Priest Painkiller című lemezének borítóját is. A lemezről az első single Speed Of Light címmmel augusztus 14-én jön majd ki, azonban addig is itt egy rövid előzetes a koronghoz.

Tovább

1000 zenész dallal kéri a Foo Fighters-t, hogy jöjjön Olaszországba koncertezni

rockin_1000.jpg

Még decemberben határozta el egy olasz zenész, bizonyos Fabio Zaffagnini, hogy ha törik, ha szakad ő bizony azon lesz, hogy a Foo Fighters az olaszországi Cesena városában adjon koncertet. Úgy gondolta, hogy erre mi sem jobb, mint összetoborozni 1000 zenészt, és eljátszani egy ismert Foo Fighters klasszikust. Össze is kalapolt a produkcióra 44.000 eurót és már indulhatott is a mulatság The Rockin'Thousand néven, ami alább meg is tekinthető, mert egy elképesztő videó is van róla. Foo Fightersék persze könnyekig vannak hatódva. Ha ezek után nem lesz Cesena-ban Foo Fighters koncert, akkor semmikor. 

Tovább

Amihez a mester is gratulált: Itt az új Ann my Guard dal

amg1.jpg
Új dallal jelentkezett hazánk első és egyetlen doll – metál formációja. Az Ann My Guard (Baumann-Tóth Eszter Anna – ének, basszusgitár, Varga Krisztián – gitár és Tobola Norbert – dob) a legendás Silent Hill videojáték szintén legendás zeneszerzője, Akira Yamaoka munkássága előtti tisztelgésként, a saját stíluselemeivel és szövegével újraértelmezett felvétellel lepte meg rajongóit.

Tovább

A több bizony néha több: Teenage Time Killers - Greatest Hits, Vol. 1. (2015)

teenage_time_killers_cover.jpg
Supergroup. Míg eleinte az embereknek az álluk verte a földet, hogy a különböző zenekarokban zenélő kedvenceik együtt zenélnek, manapság már kicsit óvatosabban kell kezelni ezt a kérdést. Mert annak idején azért mást jelentett egy Cream és egy LGT létrejötte, mint a már szinte minden nap mással zenélő zenészek alkalmi produkciói, melyeket hiába alkotnak nagy nevek, sokszor elég szürke lesz a végeredmény. Erre most itt van ez a lemez, amit nem csak a nevek alapján mondhatunk szupernek, hanem a résztvevők száma alapján is.

Tovább

Headbang, na meg klasszik metal - Ilyen volt a FEZEN első napja Judas Priest-tel és Black Label Society-vel

img_8679j.jpg

Székesfehérvár tipikusan az a város, ahova csak akkor megyek, ha a FEZEN kinyitja a kapuit. Pedig, mint gyönyörű város, de most nem a templomairól akartok hírt kapni, szóval a sztreccs gatyót felkötni, elkezdődött az idei FEZEN! Mi pedig ott vagyunk.

Tovább

Szeptemberben érkezik Geoff Tate bandájának első lemeze

operationmindcrime_band.jpg

Arra talán még sokan emlékeznek, hogy a Queensryche név körüli hercehurca végén Geoff Tate énekesnek az Operation:Mindcrime név/márka használatát engedélyezte a bíróág. Az előbb említett néven alakította meg tehát zenekarát az ex-Queensryche énekes, első albumuk pedig szeptember 18-án érkezik a Frontiers Music-nél The Key címmel. 

Tovább

This is Hardcore Fest videócsokor...

tihc-636x395.jpg

Ezen a hétvégén pörgött ki a 2006 óta minden évben megrendezett philadelphiai This is Hardcore Fest. A négy naposra duzzadt igen rangos hardcore fesztivál színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy idén is olyan felhozatallal várták a rajongókat, amiben egyszerre szerepelt a Misfits, a Biohazard, a Bane, a Snapcase, a Negative Approach, a Cro-Mags és az Exploited neve még vagy két tucat hasonlóan húzós bandáé mellett. Akik közül a H2O a 20. születésnapját ünnepelte például itt. Szóval, hogy mi is történt ott az elmúlt hétvégén, abból álljon itt lejjebb egy videócsokor, reprezentálni, hogy hogyan is ment ez arrafelé.

Tovább

Ha dobos vagy, így fejlesztheted a ritmusérzékedet

briantichy.jpg

Brian Tichy az egyik legtehetségesebb dobos, akit valaha a hátán hordott a Föld. Zenélt Ozzy-val és Billy Idol-lal, Slash-sel, de megfordult a Whitesnake, a Foreigner soraiban is. Kondícióját és ritmusérzékét többek között úgy tartja karban, hogy bokszkörtével, vagy ha így jobb, reflexlabdával is el tudja "dobolni" bizonyos dalok dobtémáit. Valahogy úgy, ahogy alább egy Rush-klasszikussal teszi.

Tovább

Mi a bánat? - jön a Deafheaven új lemeze októberben!

deafheaven_new_bermuda_cover.jpgAz úton-útfélen hipster-blackmetalnak gúnyolt, mégis jelentős zenetörténeti irányváltást elhozó Deafheaven 3. albuma, a károgók állóvízét felrázó, rózsaszín Sunbather folytatása, ez év október 2.-án került forgalomba a tengerentúlon New Bermuda címmel, és egy impresszionista Slipknot-portréra emlékeztető borítóval...

Tovább

"Én kisírom a lelkem a dalokban, amiknek sokkal inkább magánéleti vonzata van..." - Interjú Benával és Petivel a Petofi tagjaival

10978711_807510735951611_3330145392873954904_n.jpgA Petofi énekesét és basszusgitárosát a Rockmaraton harmadik, szerdai napján sikerült elcsípnünk egy beszélgetésre a Shortscore Pit névre keresztelt színpad mögött, ahol aznap többek között barátaik a Téveszme és a Hanoi társaságában léptek fel. A koncert előtt ültünk le és válaszoltak Bena és Peti a kérdéseinkre.

Tovább

Garázspunk zsákbamacska, főnyereményekkel - Crocodiles (US), Terrible Ted & Dope Calypso @ Dürer Kert, 2015.06.24

img_5303_eff.jpgNéha az ember úgy is elmegy egy-egy koncertre az ország másik felén, ha nincs rá akkrede, pénze, ajánlólevele, meg kell hívnia a kollégáját, senki le se szarja, semmit nem tud a főfellépőről, és aznap dönti el, hogy nosza.

És ilyenkor az ember, ha szemfüles, belenyúl a jóba.

06.24.-e szerda ilyen "néha" volt. A zsákbamacskán mindenki zúgó füllel nyert egy olyan tripla garázspunkshowt, amit emlegethet bárki, aki szereti ezt a mocskosul alulbecsült, félreismert, tág keretek közt működő műfajt... vagy az, aki csak simán szereti a leszarom rock'n'roll hepajt. Mer' az volt rendesen.

Tovább

A csapat nem alszik: Team Sleep - Woodstock Sessions Vol. 4 (2015)

teamsleep.jpg

Ahhoz azért pofa kell, hogy egy zenekar mindössze egy albumnyi háttértörténettel második lemezeként élő anyaggal jelentkezzen. Most ilyen furcsa esettel állunk szemben. Első körben izgatottan konstatáltam, hogy új megjelenése van a Team Sleepnek, majd kicsit elszontyolodtam, amikor fény derült arra, hogy csupán egy koncertnyi dalcsokrot rejt a Woodstock Sessions Vol. 4, egészen addig, amíg el nem kezdtem hallgatni. Aztán rá kellett döbbennem újfent, az idén tíz éves Team Sleep album nem hiába szippantott magába egy dekáddal ezelőtt.

Tovább

Throw Me In The Jungle - Itt egy új Born Of Osiris-dal

born_of_osiris.jpg

Némileg váratlanul landolt tegnap a Sumerian Records videócsatornáján az új Born Of Osiris-dal, melynek címe Throw Me In The Jungle. A dal a csapat várhatóan év végén megjelenő, egyelőre cím nélküli albumán kap helyet. Mostani megjelenésének oka, hogy a csapat ezzel a dallal promózza a hamarosan elinduló The Summer Slaughter elnevezésű turnét.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum